Babyfoon met bewegingsmelder – zin of onzin?

Door: Jasper
Laatste update: 22 juni 2020

Het is in Nederland nog niet zo heel bekend, maar in landen als Duitsland, Frankrijk en America zweren veel ouders bij een babyfoon met bewegingssensor – ondanks dat er weinig bewijs is dat het van levensbelang is. Waarom de beste babyfoon Angelcare is, vertellen we je hier!

Angelcare Bewegingsmelder onder matras

Hoe werkt de babyfoon met bewegingsmelder?

Laten we eerst de techniek maar kort toelichten. Een kleine sensormat wordt onder het matras geplaatst – je kindje merkt hier dus niets van – deze sensormat communiceert via de baby-unit naar de ouder-unit. Als je kindje 20 seconde lang niet beweegt of 20 seconde niet ademt dan pikt de mat dit op en geeft het een signaal.

Voorkomt de babyfoon met bewegingsmelder dan wiegendood?

De Angelcare babyfoon zelf voorkomt geen wiegendood, maar het helpt ouders. Het neemt veel zorg weg, waardoor ouders zich makkelijker kunnen ontspannen of kunnen slapen als de baby ligt te slapen. Zodra je kindje zou stoppen met ademen, krijg je een signaal en weet je dus ook dat het noodzaak is om direct naar je baby te gaan. Dit zal gelukkig echt niet vaak voorkomen, maar de ene keer dat het dus wel gebeurt ben je er dus op tijd bij. Zo zijn er veel ouders die beweren dat deze babyfoon het leven van hun kindje heeft gered.

Klanten over de Angelcare babyfoon:

“ We hebben in het eerste jaar 1 keer een vals alarm gehad, mijn zoontje was naar het voeteneind gekropen, we hebben direct de gevoeligheid aangepast en dit probleem w as opgelost. Maar van een ander signaal ben ik overtuigd dat het geen vals alarm was en dat deze babyfoon het leven van ons zoontje heeft gered! ”  –  Sarah 

“ De babyfoon was heel eenvoudig aan te sluiten. Wij vinden hem absoluut betrouwbaar. We gebruiken hem nu al ruim een maand en we hebben gelukkig nog geen signaal gekregen. Het is geruststellend om te weten dat ons kindje altijd bewaakt wordt als hij ligt te slapen. ”  –  Andreas 

“ Deze monitor heeft ons ’s nachts zoveel gemoedsrust gegeven. Onze zoon is een echte buikslaper, dat is hij al sinds hij 4 weken oud was. Ben echt blij met deze babyfoon! ”  –  Daniëlle 

Zitten er dan ook nadelen aan deze babyfoon?

Helaas heeft deze babyfoon ook wat nadelen, zo is hij wat prijzig in aanschaf en heeft het wat minder functies dan de meeste babyfoons met camera. Een nachtlichtje, slaapmuziekje of een verbinding via een app krijg je bij deze babyfoon niet. Je zult voor jezelf moeten nagaan wat voor jullie gezin belangrijke eigenschappen van een babyfoon zijn en gebaseerd daarop een keuze maken. Verder zul je de babyfoon steeds moeten uitschakelen als je jouw kindje uit bed haalt, de babyfoon geeft anders een signaal af omdat het bed leeg is en er geen beweging is.

Kun je de babyfoon ook zonder bewegingsmelder gebruiken?

Het antwoord daarop is kort en bondig, ja. Als je kindje groter wordt en misschien wel door het hele bed rolt, dan kan het zijn dat je kindje geen contact meer maakt met de bewegingsmelder. Je krijgt dan dus onnodig een signaal. Als het zover is, kun je eenvoudig de bewegingssensor opruimen en de babyfoon verder als een traditionele babyfoon gebruiken. Let er ook op bij het in gebruik nemen dat je hem goed instelt. Je kunt de gevoeligheid instellen. Doe je dit niet juist, dan zal de babyfoon onnodig signalen afgeven. Dus pak de handleiding er bij en ga er even goed voor zitten bij het installeren.

De beste babyfoon met bewegingsmelder

Eigenlijk is er maar één merk die deze babyfoons die deze babyfoons levert en dat is het Amerikaanse merk Angelcare. Er zijn verschillende versies verkrijgbaar. Denk maar aan met of zonder camera. Een bewegingsmelder met of zonder kabels. Wij hebben ze voor je vergeleken en kunnen zeggen dat op dit moment de Angelcare AC127 de beste keuze is.

Twijfel je of de Angelcare bij je past? Heb je misschien toch liever een andere babyfoon? Bekijk dan onze top 10 met de beste babyfoons van dit moment. Als je uit de top 10 een babyfoon kiest, dan weet je zeker dat je een betrouwbare babyfoon in huis haalt.

Over de auteur

Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing. Daarnaast schrijft hij ook voor de website. Hij heeft communicatie- en multimediad... Lees meer