Babyfoon met camera

Door: Jasper
Laatste update: 22 juni 2020

Voor veel ouders is het moeilijk om hun kindje alleen in een kamer te laten slapen. Een babyfoon brengt dan al snel rust in huis, want zonder moeite kun je je kindje op afstand toch goed in de gaten houden – helemaal met een babyfoon met camera! Je hoort je kindje dan niet alleen, je ziet ook hoe het met je kindje gaat. 

Als je een goede babyfoon met camera hebt kun je zien of je kindje zijn oogjes open of dicht heeft. Hierdoor kunnen de ouders zich vaker beter ontspannen en zichzelf beter opladen voordat de baby weer wakker is. Deze rust komt uiteindelijk het hele gezin ten goede!

Babyfoon met camera

Babyfoon met camera 

De meeste babyfoons met babymonitor werken op een digitale technologie, ook wel bekend als DECT. Dankzij DECT ben je verzekerd van een stabiele en veilige verbinding. Vaak kun je een babyfoons met camera uitbreiden, dit is heel handig als je meerdere kindjes in huis hebt. Zo kun je meerdere kindjes of meerdere ruimtes in de gaten houden en zelf slechts één ouderstation gebruiken. Meer gebruikerstips zijn hier te vinden.

Helaas zitten er ook een aantal nadelen aan een babyfoon met camera. Zo zijn ze relatief duur in aanschaf en verschilt vooral het beeldkwaliteit erg. Lees dus goed de reviews door voordat je besluit een babyfoon met camera te bestellen.

Babyfoon met camera en verbinding via app

Helemaal fijn is als je jouw kindje ook op afstand kunt volgen via een app. Deze babyfoons zijn nog wat duurder in aanschaf, maar als je weet dat je in de toekomst veel moet werken of ’s avonds regelmatig weg bent, dan is dit misschien wel de investering waard. Je kunt je kindje dan zien op elk moment dat jij wilt, zonder degene die thuis op je kindje past te hoeven “storen”. Let er wel op dat een babyfoon die via de app te volgen is altijd een stabiele verbinding met wifi nodig heeft. Als je niet op je wifi wilt of kunt vertrouwen, dan zou je nog kunnen kiezen voor een babyfoon met een duale verbinding. Je babyfoon werkt dan altijd via DECT en als toevoeging ook nog via wifi als de babyfoon met camera hierop aangesloten is. 

De beste babyfoons met camera

Wij hebben al een aantal babyfoons getest en gereviewd. Hier vind je de beste babyfoons met camera van dit moment. 

Over de auteur

Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing. Daarnaast schrijft hij ook voor de website. Hij heeft communicatie- en multimediad... Lees meer