Waarom doe je een deksel op de barbecue?

Door: Jasper
Laatste update: 25 maart 2022

Het woord barbecue kan afkomstig zijn van het Franse woord barbe à queue dat “van baard tot staart” betekent. De term kan ook afkomstig zijn van het Caribische woord barbacoa, wat ‘een raamwerk van stokken op palen’ betekent.

Wat doet het rook van een barbecue?

Het roken van vlees of vis is een proces dat kan worden gedaan op 3 manieren:

  • In een roker
  • In een oven
  • Op de grill

Het doel is om de sappen en de smaak van het voedsel te verzegelen.

Roken geeft ook een lekkere rooksmaak aan je eten. wat voor sommige mensen een verworven smaak is. Het maakt het ook makkelijker om de schil krokant te krijgen en om het vocht in het vlees vast te houden.

Waarom doe je de deksel op de barbecue?

Dit is een vraag die ik mezelf vaak heb gesteld. Wat ben ik aan het doen? Waarom doe ik de deksel op de barbecue?

Barbecueën is een populaire zomeractiviteit. Het lijkt misschien eenvoudig om te doen, maar er zijn veel dingen die u moet overwegen voordat u begint. Een van deze overwegingen is hoe u de deksel op de barbecue plaatst.

Het kan verwarrend zijn omdat er twee verschillende manieren zijn om een deksel op een barbecue te plaatsen en het niet altijd duidelijk is welke manier het beste is voor jouw specifieke situatie.

Sommige barbecues hebben ventilatieopeningen aan de bovenkant, dus u moet het deksel ondersteboven plaatsen, zodat deze niet worden geblokkeerd en er rook en vlammen uit komen. Andere barbecues hebben deze ventilatieopeningen niet.

Mensen doen de deksel op hun barbecue om te voorkomen dat eten te droog wordt en om het warm te houden.

Over de auteur

Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing. Daarnaast schrijft hij ook voor de website. Hij heeft communicatie- en multimediad... Lees meer