Beste beveiligingscamera 2023. 5x beveiligingscamera's

Laatste ge-update in door Jasper

Jezelf veilig voelen in en rondom je huis is enorm belangrijk. Het gebruik van een beveiligingscamera kan de veiligheid enorm verhogen. Wist je dat je daarbij wél rekening moet houden met de openbare ruimte? Dit is belangrijk om te checken vóórdat je een beveiligingscamera aanschaft en installeert.

In deze review hebben we de beste beveiligingscamera’s op een rij gezet. De beste bewakingscamera op dit moment is de Google Nest Cam. Daarbij is gekeken naar de kijkhoek, het aantal megapixels, de prijs en de nachtzichtfunctie. Benieuwd naar andere goede beveiligingscamera’s? Je leest het in deze review!

Product Kijkhoek Bereik infraroodlicht Frames per seconde
Google Nest Cam Google Nest Cam
Beste koop beveiligingscamera
130 graden 10 meter 30 frames per seconde Bekijk prijzen
Eufy by Anker Eufycam 2 Pro Duo Pack Eufy by Anker Eufycam 2 Pro Duo Pack
Best geteste beveiligingscamera
Horizontaal: 115 graden - Verticaal: 61 graden 8 meter 15 frames per seconde Bekijk prijzen
Eufycam 2 Pro Duo Pack + Video Doorbell Battery Eufycam 2 Pro Duo Pack + Video Doorbell Battery
Beste beveiligingscamera voor buiten
Horizontaal: 115 graden - Verticaal: 61 graden 8 meter 15 frames per seconde Bekijk prijzen
Eufy by Anker Indoor Cam 2K Pan & Tilt 3-Pack Eufy by Anker Indoor Cam 2K Pan & Tilt 3-Pack
Beste beveiligingscamera voor binnen
Horizontaal: 105 graden - Verticaal: 56 graden 10 meter 15 frames per seconde Bekijk prijzen
Ezviz C3X Ezviz C3X
Beste bewakingscamera met nachtzicht
Horizontaal: 106 graden - Verticaal: 89 graden 30 meter 25 frames per seconde Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: woensdag 7 juni 2023
Google Nest Cam Bekijk prijzen
Kijkhoek: 130 graden
Bereik infraroodlicht: 10 meter
Frames per seconde: 30 frames per seconde
Hierom zijn we fan:
Onderscheidt – Draadloos – Waterdicht – Frames per seconde
Let hierop:
Wifi signaal - Abonnement

Laten we beginnen met te benoemen dat dit de beste IP-camera is die er momenteel verkrijgbaar is. De Google Nest Cam heeft een aantal onderscheidende factoren ten opzichte van de concurrentie, waarvan het aantal frames per seconde een zeer belangrijke is.

Dit zorgt er namelijk voor dat er vloeiende opnames worden gemaakt die niet haperen. Dit maakt het een stuk gemakkelijker om mensen op beeld te krijgen. Hierdoor zijn zij gemakkelijker te herkennen en wordt een korrelig beeld voorkomen.

Tijdens het filmen wordt er daarnaast nog onderscheidt gemaakt tussen verschillende objecten, waardoor de camera alleen aan springt als het ook daadwerkelijk nodig is. Objecten die worden onderscheiden zijn:

 • Mensen
 • Dieren
 • Voertuigen

Helaas heb je wel een abonnement nodig om de beelden terug te kunnen kijken en deze te bewaren. Dit is wel een nadeel, aangezien dit aanvullende kosten zijn waar je in eerste instantie misschien niet op gerekend had.

Draadloos

De Google Nest Cam kun je volledig draadloos aansluiten, zodat je altijd en overal kunt filmen. Daarbij moet je er wel rekening mee houden dat een sterk wifi-signaal nodig is om de camera te laten werken. In veel gevallen adviseren we daarom het gebruik van een wifi-versterker.

Doordat de camera ook nog eens waterdicht is, heeft deze er geen problemen mee om buiten in de regen te hangen. In combinatie met de draadloze mogelijkheden kun je de camera dus ook op onverwachte plekken neerhangen, zoals in een boom of verborgen in het struikgewas. 

Wil je de camera samen laten werken met andere apparatuur van Google, dan is dat gelukkig mogelijk. Zo bekijk je de camerabeelden live via de Google Nest Hub of via je smartphone. Ideaal als je even niet thuis bent en benieuwd bent wat er zich thuis afspeelt.

Met afstand de beste beveiligingscamera die er momenteel op de markt verkrijgbaar is!

Eufy by Anker Eufycam 2 Pro Duo Pack Bekijk prijzen
Kijkhoek: Horizontaal: 115 graden - Verticaal: 61 graden
Bereik infraroodlicht: 8 meter
Frames per seconde: 15 frames per seconde
Hierom zijn we fan:
2K resolutie – Lokale opslag – Onderscheidt – Waterdicht
Let hierop:
Batterijduur - Opslagcapaciteit

Bij de Eufy by Anker Eufycam 2 Pro Duo Pack valt direct de resolutie van de camera op. Bij het bekijken van de camerabeelden wordt er gebruik gemaakt van 2K resolutie, waardoor de beelden enorm scherp zijn. Vergelijken we dit met de concurrentie, dan is dit een enorm voordeel!

Een ander voordeel ten opzichte van de concurrentie is dat je bij de Eufycam 2 de mogelijkheid hebt om de beelden lokaal op te slaan. Hierdoor heb je geen abonnement nodig en kun je de beelden veilig via de applicatie terugkijken. Zo loop je ook niet tegen onverwachte kosten aan.

We moeten daarbij wel vermelden dat de opslagcapaciteit met 16GB beperkt is. Hierdoor worden de beelden al snel overschreven door nieuwe beelden. Gelukkig kun je via de applicatie de beelden wel veiligstellen én terugkijken op je iPhone en zelfs op je televisie.

Ook deze beveiligingscamera maakt onderscheidt tussen mensen, dieren en dingen. Dit is zeer belangrijk, aangezien we wel wat aan te merken hebben op de batterijduur van deze camera. We hebben namelijk ervaren dat deze snel leegloopt als de camera meer dan 5 minuten per dag actief is.

Dit vinden we wat aan de korte kant. Doordat er gebruik gemaakt wordt van een accu, moet je de batterij redelijk vaak opladen. Het geeft je het voordeel dat je de camera overal kan neerhangen waar je wilt, maar je moet er wel gemakkelijk bij kunnen om deze ook regelmatig op te laden.  

Waterdicht

Doordat de beveiligingscamera ook nog eens waterdicht is, kun je deze overal ophangen. Qua IP-certificering wordt er gebruik gemaakt van IP67, wat wil zeggen dat de camera bestand is tegen:

 • Stof
 • Zware regenbuien
 • Zware hoosbuien

De best geteste beveiligingscamera is de Eufy by Anker Eufycam 2 Pro Duo Pack vanwege de waterdichtheid, het lokale opslagvermogen en de uitstekende resolutie.

Eufycam 2 Pro Duo Pack + Video Doorbell Battery Bekijk prijzen
Kijkhoek: Horizontaal: 115 graden - Verticaal: 61 graden
Bereik infraroodlicht: 8 meter
Frames per seconde: 15 frames per seconde
Hierom zijn we fan:
Meegeleverde deurbel – 2K resolutie – Lokale opslag – Apple Homekit
Let hierop:
Batterijduur - Opslagcapaciteit

De Eufycam 2 Pro Duo Pack + Video Doorbell Battery is de beste beveiligingscamera buiten het huis. Deze set geeft je de mogelijkheid om twee verschillende camera’s op te hangen, waarbij je ook gebruik kunt maken van de meegeleverde video deurbel. Hierdoor heb je een compleet overzicht rondom het huis.

Met de beste IP camera buiten de deur, film je alles met 2K resolutie. Hierdoor heb je haarscherp beeld en zie je precies wie er voor je deur staat. Daarbij wordt gebruikt gemaakt van 15 frames per seconde. In vergelijking met andere beveiligingscamera’s is dit wel aan de lage kant. Toch geeft het prima beeld.

Door het gebruik van lokale opslag heb je geen abonnementen nodig om de videobeelden terug te kijken. Je moet wel genoegen nemen met een opslagcapaciteit van 16GB. Gelukkig kun je de beelden wel eenvoudig overzetten door de handige applicatie die gebruikt wordt.

De applicatie kent tevens ook nog andere mogelijkheden:

 • Besturen van de camera
 • Live meekijken met de camerabeelden
 • Aansluiting met Smart Home platform

Apple Homekit

We zijn daarbij erg fan van de aansluiting met Apple Homekit. Daarmee kun je de camera’s namelijk zelf besturen. De integratie met dit Smart Home platform stelt je tevens in staat om allerlei slimmigheden in te bouwen. Zo kun je geofencing gebruiken om de camera’s aan te laten springen als je niet thuis bent.

Je Smart Home platform kijkt in dat geval naar de locatie van je iPhone. Ben je bijvoorbeeld op het werk, dan kan je Smart Home aanvoelen dat de camera moet draaien als er beweging gedetecteerd wordt. Het is niet noodzakelijk, maar geeft je wel de mogelijkheid om meerdere apparaten aan te sluiten. 

Let daarbij ook op de batterijduur. Deze kan namelijk redelijk snel leeggaan als de camera veel gebruikt wordt. Vooral als je aan een drukke straat woont kan dit erg snel gaan. Is dat niet het geval, dan kan de batterij voor lange tijd mee.

Integreer je volledige Smart Home met deze Eufy beveiligingscamera set inclusief video deurbel!

Verkrijgbaar bij:
Eufy by Anker Indoor Cam 2K Pan & Tilt 3-Pack Bekijk prijzen
Kijkhoek: Horizontaal: 105 graden - Verticaal: 56 graden
Bereik infraroodlicht: 10 meter
Frames per seconde: 15 frames per seconde
Hierom zijn we fan:
Beweeglijk – SD-kaartslot – Dieren en personen – Applicatie
Let hierop:
Wifi-signaal – SD-kaart

De Eufy by Anker Indoor Cam 2K Pan & Tilt 3-pack is het meest geavanceerde beveiligingssysteem uit deze review. Dit komt vooral door de enorme beweeglijkheid van de camera’s. Bij deze camera’s is namelijk gebruik gemaakt van het zogenaamde Pan en Tilt.

Pan wil namelijk zeggen dat de camera van links naar rechts kan draaien (360 graden), terwijl Tilt juist iets zegt over het kantelen van de camera van boven naar beneden. Het kantelen van de camera’s kan tot 93 graden. Dit maakt de camera’s beweeglijk, waardoor je ook enorm met de camera’s kan opnemen.

De camera maakt daarnaast onderscheidt tussen dieren en personen, zodat deze niet onnodig lang aanstaat. Daarbij komt dat de camera’s worden voorzien van netstroom, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken om de batterij. Wel moet er natuurlijk een stroomaansluiting in de buurt zitten.

De applicatie maakt het mogelijk om de camera snel en eenvoudig te beheren. Zo zijn er de volgende kenmerken:

 • Beelden bekijken op je telefoon
 • Meldingen ontvangen als er bewegingen worden gedetecteerd
 • Apparaten afstellen op je Smart Home oplossing

Opslag van beelden

Het opslaan van de beelden kan door middel van een SD-kaart, maar ook opslaan in de cloud is mogelijk. Kies je ervoor om de beelden op een SD-kaart op te slaan, dan moet je er rekening mee houden dat er geen standaard kaartje bij geleverd is. Gelukkig is een alarmsysteem niet verplicht voor deze camera’s.

Ook moeten we benadrukken dat het wifi-signaal erg sterk moet zijn om de camera’s goed te laten werken. Positioneer je de camera’s wat verder weg van de router, dan zouden we adviseren om een wifi-versterker te plaatsen om het signaal te versterken.

Met maar liefst drie camera’s in het pakket heb je een totaaloverzicht rondom het hele huis!

Verkrijgbaar bij:
Ezviz C3X Bekijk prijzen
Kijkhoek: Horizontaal: 106 graden - Verticaal: 89 graden
Bereik infraroodlicht: 30 meter
Frames per seconde: 25 frames per seconde
Hierom zijn we fan:
Dual-lens technologie – Luidsprekers – Cloud
Let hierop:
Wifi-signaal – Buitenstopcontact

De Ezviz C3X is niet voor niets de beste bewakingscamera met nachtzicht. Het bereik van het infraroodlicht is maar liefst 30 meter, waardoor de beelden in zwart-wit tot maar liefst 30 meter goed zichtbaar zijn, zelfs in het donker. Hiermee onderscheidt de camera zich van de concurrentie.

Ook de Dual-lens technologie draagt bij aan verbeterde beelden. Hierdoor heb je enorm scherp zicht, terwijl je zelfs in het donker gebruik kunt maken van kleurenbeeld. Inbrekers hebben dus niet alleen donkere kleding aan, maar je kunt andere kenmerkende kleuren direct herkennen!

Andere kenmerken van de camera zijn:

 • Bewegingssensor ingebouwd
 • 8x Digitale zoom
 • 25 frames per seconde

Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om via de camera te communiceren. Zo kun je bijvoorbeeld bij de postbezorger aangeven dat deze het pakket bij de buren kan afleveren of kun je ongewenste indringers wegjagen. Ook hiermee onderscheidt het zich van de concurrenten.

Het bekijken van de beelden kun je 24 uur gratis in de cloud. Er is tevens de mogelijkheid om een SD-kaart in de camera te stoppen, waarbij je tot maximaal 256 GB aan beelden kan opnemen voordat deze overschreven worden. Dit is echter meer dan voldoende!

Buitenstopcontact

Om de beste bewakingscamera met nachtzicht te laten werken, moet je deze wel aansluiten op een buitenstopcontact. Hier is namelijk bij de stekker rekening mee gehouden. Heb je geen buitenstopcontact tot je beschikking, dan ben je genoodzaakt om een gat in de buitenmuur te boren.

Het is daarbij ook aan te raden om je wifi-signaal te meten voordat je de camera gaat ophangen. Hoewel deze beste wifi camera buiten prima te gebruiken is, is wifi noodzakelijk. Heb je een zwak signaal, dan helpt het om een wifi-versterker te plaatsen. Deze versterkt het signaal voor een betere verbinding.

De Ezviz C3X is de beste buitencamera voor het opnemen in het donker!

Door:
Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing en is, naast zijn vriendin en dochter, ook verliefd op SEO. Daarnaast schrijft hij ook voor de website.

Hij heeft communicatie- en multimediadesign gestudeerd en ook meerdere cursussen over marketing gevolgd. Verder komt hij jaarlijks bij de SEO Benelux Borrel, waar hij in 2022 ook in het panel zat.

Als Jasper niet schrijft of aan het designen is, bouwt hij aan met LEGO óf doet hij aan CrossFit