Beste bladblazer 2022

Laatste ge-update in door Stijn

Bladblazers kunnen een hoop werk uit handen nemen als je bezig bent met het onderhouden van je tuin. Waar je voorheen misschien nog een hark gebruikte, biedt een bladblazer simpelweg meer mogelijkheden. Hieronder hebben we daarom de beste bladblazers van 2022 op een rij gezet.

Daarbij hebben we gelet op het vermogen, het gewicht, de maximale blaassnelheid en natuurlijk de prijs. Uiteindelijk is de Eurom Gardencleaner 3000 als beste uit de test gekomen. Toch zijn er nog een viertal andere goede bladblazers op te noemen. Laten we daar eens naar gaan kijken.

Product Vermogen Gewicht Maximale blaassnelheid
EUROM Gardencleaner 3000 EUROM Gardencleaner 3000
Beste koop bladblazer
3000 Watt 3,81 kilogram 270 km/h Bekijk prijzen
Wolf Garten LBV 2600 E Wolf Garten LBV 2600 E
Best geteste bladblazer
2600 Watt 3,5 kilogram 270 km/h Bekijk prijzen
Bosch ALB 18 LI Bosch ALB 18 LI
Beste accu bladblazer
- 1,8 kilogram 210 km/h Bekijk prijzen
McCulloch GB355BP McCulloch GB355BP
Beste professionele bladblazer
1500 Watt 9 kilogram 355 km/h Bekijk prijzen
McCulloch GB322 McCulloch GB322
Beste bladblazer op benzine
900 Watt 4,8 kilogram 322 km/h Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zaterdag 25 maart 2023
EUROM Gardencleaner 3000 Bekijk prijzen
Vermogen: 3000 Watt
Gewicht: 3,81 kilogram
Maximale blaassnelheid: 270 km/h
Hierom zijn we fan:
Zuig en versnipperfunctie - Neuswiel - Extra handvat - Prijs
Let hierop:
Stopcontact - Regelbaar toerental

Laten we beginnen met niet alleen de beste bladblazer van 2022, maar ook de goedkoopste bladblazer uit deze review, de Eurom Gardencleaner 3000. Bij deze bladblazer profiteer je naast de goede prijs ook van de zuig en versnipperfunctie.

Zuig en versnipperfunctie

Het grote voordeel van deze functionaliteit is namelijk dat je de bladeren niet zelf hoeft te harken. Zodra je de zuigfunctie van de bladblazer gebruikt, worden de bladeren opgezogen, versnippert en weer opgevangen in de opvangzak. Deze leeg je vervolgens en je hebt weer een prachtig schone tuin.

Een nadeel daarbij is wel dat er geen gebruik is gemaakt van een regelbaar toerental. Het regelbare toerental is handig als je de bladeren minder ver weg wilt blazen. Deze kun je ook gebruiken als je bijvoorbeeld natte bladeren wil wegblazen, aangezien deze een stuk zwaarder zijn.

Fysieke features

Qua fysieke features zijn er een aantal belangrijke voordelen van de beste bladblazer van 2022. Dit is namelijk het neuswiel aan de voorkant. Deze kun je gebruiken om over de grond te sturen, waardoor je ook niet continu het volledige gewicht van de bladblazer hoeft te dragen.

Daarnaast zorgt het extra handvat ervoor dat je meer grip hebt. Je kunt deze gemakkelijker vasthouden en ook beter sturen. Helaas hebben we ook gezien dat er wel gebruik gemaakt wordt van een stopcontact. Hierdoor moet je dus wel beschikken over elektriciteit in je tuin!

Wil je deze bladblazer kopen, dan kun je profiteren van een aantal mooie extra's die geleverd worden:

 • Verschillende neuswielen
 • Draagriem
 • 35 liter opvangzak
 • Handleiding

De beste bladblazer van 2022 vanwege de scherpe prijs en de zuig en versnipperfunctie!

Wolf Garten LBV 2600 E Bekijk prijzen
Vermogen: 2600 Watt
Gewicht: 3,5 kilogram
Maximale blaassnelheid: 270 km/h
Hierom zijn we fan:
Snoeischaar - Neuswiel - Zuig en versnipperfunctie - Luchtvolume
Let hierop:
Elektrische bladblazer - Regelbaar toerental

Een van de beste elektrische bladblazers van dit moment is de Wolf Garten LBV 2600 E. Deze Wolf Garten bladblazer heeft niet alleen een zeer scherpe prijs, maar beschikt ook nog eens over een meegeleverde snoeisnaar. Hierdoor kun je ook de planten en bomen knippen voordat je met de bladblazer aan de slag gaat.

Beste bladblazers

Doordat je ook bij deze bladblazer gebruik kunt maken van het meegeleverde neuswiel, wordt het gewicht van nog geen 4 kilogram nog eens verder vermindert. Hierdoor kun je deze ook voor de grotere projecten gebruiken. Ook voor professionals is deze zeer geschikt.

Dit komt ook door het grote luchtvolume van de bladblazer, Deze heeft namelijk een luchtvolume van 960 m3/h, wat wil zeggen dat je deze ook voor meer dan alleen bladeren kunt gebruiken, zelfs voor het grovere tuinafval na het tuinieren. Denk daarbij aan:

 • Grotere takken
 • Plastic bekers
 • Natte bladeren
 • Groter vuil of afval

Ook de zuig- en versnipperfunctie is wat ons betreft een groot voordeel. Doordat deze Wolf Garten bladblazer tot een van de krachtigste bladblazers behoort, kun je deze ook gebruiken om het grovere vuil me te versnipperen.

De verbeterpunten

Er zijn een tweetal verbeterpunten die we op te merken hebben. Hoewel we te maken hebben met een zeer goede bladblazer, moeten we wel vermelden dat het gaat om een elektrische bladblazer. Dit maakt het bijvoorbeeld minder geschikt voor extreem grote tuinen met minder elektriciteitspunten.

Daarnaast is er ook bij deze bladblazer geen gebruik gemaakt van een regelbaar toerental. Hierdoor blaas je eigenlijk altijd met eenzelfde snelheid. Wil je de bladeren dus minder er wegblazen, dan kun je dat minder goed in de hand houden. Dit is wel het verbeteren waard.

De best geteste betaalbare bladblazer vanwege het meegeleverde neuswiel en de snoeischaar!

Verkrijgbaar bij:
Bosch ALB 18 LI Bekijk prijzen
Vermogen: -
Gewicht: 1,8 kilogram
Maximale blaassnelheid: 210 km/h
Hierom zijn we fan:
Goed op te bergen
Lichtgewicht
Geen snoer
Stil
Let hierop:
Blaassnelheid
Elektrische bladblazer

De beste accubladblazer is onmisbaar wanneer je een grote voor- of achtertuin hebt. Je bereikt er eenvoudig alle hoeken van het terrein mee, zonder dat je snoer te kort is. De Bosch ALB 18 LI is als beste draadloze bladblazer uit onze test gekomen.

Vallende bladeren in de tuin is een ergernis van velen. De aanschaf van een accubladblazer is voor mensen met een tuin daarom zeker een goede aankoop. Ik ben met deze Bosch bladblazer aan de gang gegaan en ontdekte dat hij moeiteloos bladeren of gras tussen de planten uit blaast. Daarnaast is het apparaat lekker licht van gewicht. Hij draagt absoluut niet zwaar. Gelukkig maar, want de blazer heeft geen draagriem.

Met een volledig opgeladen accu kon ik zeker twintig minuten actief werken. Lang genoeg om de gemiddelde voor- en achtertuin eens flink op te ruimen. Het opnieuw opladen nam een uur in beslag. Dat lijkt misschien wat veel, maar is alleen vervelend wanneer je nog niet klaar bent met je werk.

Mijn pluspunten op een rij:

 • Geen snoer nodig
 • Werkt gedurende 20 minuten
 • Lichtgewicht
 • Opgeladen in een uur

Stille bladblazer

Het is een zeer stille bladblazer. Tijdens het gebruik kon ik mijn gillende kinderen (helaas) gewoon nog verstaan. Dit in tegenstelling tot een bladblazer op benzine, die duidelijk meer herrie produceert.

Hoewel de Bosch accubladblazer stil is in gebruik, heeft de accu soms toch net te weinig power. Het lukte het me niet om natte bladeren en gevallen dennennaalden weg te blazen. Opbergen daarentegen is wel weer een makkie. Met één druk op de knop klikte ik de blaaspijp los waardoor het geheel een stuk compacter werd. Vergeet bij het opbergen de accu niet op te laden zodat hij altijd klaar is voor de volgende blaasbeurt.

McCulloch GB355BP Bekijk prijzen
Vermogen: 1500 Watt
Gewicht: 9 kilogram
Maximale blaassnelheid: 355 km/h
Hierom zijn we fan:
Benzine bladblazer - Groot vermogen - Blaassnelheid - Ruggedragen
Let hierop:
Onderhoud - Gewicht

Wat deze McCulloch bladblazer onderscheidt van de concurrenten is dat het een van de beste professionele bladblazers is die er verkrijgbaar zijn. Dit komt doordat het een ruggedragen bladblazer op benzine is, wat wil zeggen dat deze over het algemeen meer vermogen heeft dan andere bladblazers.

Benzine bladblazer

Een van de grote voordelen van de McCulloch GB 355BP is dat deze op benzine loopt. In vergelijking met andere bladblazers heeft dit als voordeel dat je geen snoer nodig hebt om de bladblazer te gebruiken. Je kunt deze eenvoudig op je rug dragen en gebruiken voor de grotere bladeren en tuinen.

Dat de bladblazer een flink vermogen heeft, zien we wel aan de blaassnelheid, het luchtvolume en het geluid dat geproduceerd wordt. Hoewel vooral het geluid bij andere bladblazers een stuk minder is, heeft het hardere geluid ook gevolgen voor de prestaties. Deze zien er als volgt uit:

 • Blaassnelheid tot wel 355 km/h
 • Regelbaar toerental
 • Luchtvolume van 847 m3/h
 • Maximaal geluidsniveau van 113 dB

Een van de nadelen van benzine bladblazers is wel dat deze zeer zorgvuldig onderhoud nodig hebben. Dit kun je vergelijken met een grasmaaier op benzine. Worden deze namelijk niet goed onderhouden, dan is dat zeer slecht voor de levensduur van de bladblazer.

Het gewicht

Een ander groot nadeel ten opzichte van de andere bladblazers is het gewicht van de McCulloch bladblazer. Deze is met maar liefst 9 kilogram namelijk aan de zware kant. Ondanks dat het een ruggedragen bladblazer is, kan dit na verloop van tijd toch gaan irriteren. Dit moet je dus goed in de gaten houden!

Een van de beste benzine bladblazers die ruggedragen is en zeer geschikts is voor de grotere tuinen!

McCulloch GB322 Bekijk prijzen
Vermogen: 900 Watt
Gewicht: 4,8 kilogram
Maximale blaassnelheid: 322 km/h
Hierom zijn we fan:
Benzine variant - Blaassnelheid - Extra handvat - Prijs
Let hierop:
Zuig- en snipperfunctie - Draagriem

Laten we beginnen met te benoemen dat dit een zeer degelijke bladblazer is voor een scherpe prijs. Hoewel deze nog steeds 102 dB produceert, is dit wel de stilste bladblazer in deze review. Let er wel op dat een echte stille bladblazer niet bestaat, puur vanwege het feit dat de motor nodig is om de bladeren weg te krijgen.

Krachtige bladblazer

Met een blaassnelheid tot wel 322 km/h is dit een zeer krachtige bladblazer in vergelijking met andere soorten bladblazers. Dit is een duidelijk kenmerk van een benzine bladblazer. Door het luchtvolume van 584 m3/h is dit zelfs voldoende om natte bladeren weg te blazen.

Met deze benzine bladblazer heb je daarnaast geen verlengsnoer nodig, terwijl het in vergelijking met de andere benzine bladblazer van McCulloch ook nog eens aan goedkopere bladblazer is. Het is daarmee de beste koop bladblazer als we kijken naar de verschillende benzine bladblazers die we bekeken hebben.

Helaas missen we wel één onderdeel bij deze bladblazer en dat is de zuig- en versnipperfunctie. Deze kun je namelijk gebruiken voor:

 • Bladeren versnipperen
 • Bladeren opzuigen
 • Bladeren opvangen in opvangzak

In tegenstelling tot bijvoorbeeld een grasmaaier, is er geen sprake van een meegeleverde opvangzak. Hierdoor moet je dus zelf met een hark aan de gang om de bladeren bij elkaar te krijgen.

Het hanteren van de bladblazer

Bij het hanteren van de bladblazer hebben we zowel een voor- als nadeel op te merken. Allereerst zien we namelijk dat er gebruik gemaakt is van een extra handvat, zodat je de bladblazer eenvoudiger en steviger vast kunt houden. Gezien de blaassnelheid is dat ook zeker nodig.

Helaas zien we wel dat er geen gebruik is gemaakt van een draagriem die is meegeleverd. Met een gewicht van 4,8 kilogram is dit wel een nadeel. Na langdurig gebruik, en daarmee bedoelen we langer dan een uur, begint het gewicht toch een rol te spelen. Een draagriem zou daarbij geen overbodige luxe zijn.

De beste benzine bladblazer van 2022 vanwege de hoge blaassnelheid en het handige handvat.

Door:
Stijn

Stijn is fanatiek schrijver en al jarenlang geïnteresseerd in verschillende soorten elektronica. Hij houdt van technische snufjes, zoals drones, VR-brillen en gamen.

Verder kun je bij Stijn niet alleen lezen over computers of koelkasten, maar duikt hij met alle plezier ook in onderwerpen als beste skeelers of de meest fijne hardloopschoenen.