Beste bladblazer 2021 - Top 10

Laatste ge-update in door Joel

Ligt je oprit of stoep vol met bladeren en kom je er bijna niet meer doorheen? Dan heb je de beste bladblazer nodig om weer bij je huis te kunnen komen. Maar wat is eigenlijk de beste bladblazer? Er worden tientallen bladblazers aangeboden, maar hoe vind je nou het apparaat wat het beste voldoet aan jouw wensen? 

Met onze top 10 van bladblazers helpen we je met kiezen. In onze reviews zie je heel snel wat de geteste bladblazer wel en niet kan. Zo wordt jouw keuze een stuk makkelijker.

Uit welke soorten bladblazers kun je kiezen?

Het aanbod bladblazers is erg groot. Voordat je er eentje gaat kopen, is het goed om je even af te vragen wat voor soort apparaat je eigenlijk wilt. Kies je voor een elektrische bladblazer met een snoer of accu voor je oprit? Of ga je liever voor een benzine bladblazer zonder snoer, waarmee je je hele erf bladvrij maakt? Heb je geen zin om alle bladeren aan te harken, dan kun je ook kiezen voor een bladblazer die de bladeren kan opzuigen en versnipperen.

Wat is de beste bladblazer voor jou?

Heb je nog steeds geen idee wat je moet kiezen? Neem dan even een kijkje in onze handige Koopgids. Hierin vind je precies waarop je allemaal moet letten als je op zoek gaat naar de perfecte bladblazer voor je tuin. Samen met onze top 10 moet het nu zeker lukken om een goede bladblazer uit te zoeken.

Bladblazer Top 10
 • Beste bladblazer - GARDENA ErgoJet 3000
 • Beste koop bladblazer - Powerplus POWEG9012
 • Beste bladblazer kleine tuin - Bosch ALB 18 LI
# Product Blaascapaciteit Gewicht Versnipperfunctie Draadloos
1 GARDENA ErgoJet 3000
Beste bladblazer
310 km/h 4,8 kg Bekijk prijzen
2 Powerplus POWEG9012
Beste koop
250 km/h 3,5 kg Bekijk prijzen
3 Powerplus POWXG4037 300 km/h 4,0 kg Bekijk prijzen
4 Bosch ALB 18 LI
Kleine tuin
210 km/h 1,8 kg Bekijk prijzen
5 Hyundai 3-in-1 270 km/h 3,5 kg Bekijk prijzen
6 Makita DUB362Z 320 km/h 3,5 kg Bekijk prijzen
7 BLACK+DECKER GWC3600L20 218 km/h 3,4 kg Bekijk prijzen
8 McCulloch GB320 Benzine bladblazer 320 km/h 4,2 kg Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zondag 24 oktober 2021
Beste bladblazer Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Instelbare snelheid, tot 310 km/h - Zowel blazen, zuigen als ook versnipperen - Sterk vermogen 3000 W - Grote opvangzak van 45 liter - Verstelbare draagriem
 • Niet bruikbaar in de regen - Aan de zware kant - Zuig geen steentjes o.i.d. op
Productreview:

De Gardena Ergojet 3000 is een krachtige bladblazer met een geïntegreerde versnipperaar. Ook kun je bij deze bladblazer eenvoudig wisselen tussen de zuig -en blaasfunctie. Deze bladblazer is handig in gebruik met veel opties. Fijn is dat je zonder tussenkomst van gereedschap kunt wisselen van blazen naar zuigen en andersom. De meegeleverde opvangzak heeft een inhoud van 45 liter. Handig is ook de schouderriem, vooral bij de zuigfunctie komt deze erg van pas. De blaascapaciteit is instelbaar tot maar liefst 310 km/h. Het geluidsniveau van de Ergojet 3000 ligt rond de 103 dB, het is dus verstandig om gehoorbeschermers te dragen. De afmetingen zijn 29,5 x  36 x 54 cm, hij weegt 4,8 kg.

Let er op dat je de Ergojet beter niet in de regen kunnen gebruiken.

Beste koop bladblazer Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Snelheid tot 250 km/h - Zowel blazen, zuigen als ook versnipperen - Sterk vermogen 3200 W - Grote opvangzak van 40 liter - Inclusief draagriem
 • Kort netstnoer - Zuigt ook steentjes e.d.
Productreview:

Deze krachtige bladblazer van Powerplus met een vermogen van maar liefst 3200 watt is verkrijgbaar voor een klein bedrag. Naast blazen, kan je deze bladblazer ook gebruiken voor zuigen en versnipperen. Met slechts een apparaat kun je de tuin eenvoudig en efficiënt opruimen. Het wisselen tussen de verschillen standen gaat middels een schakelaar. De opvangzak heeft een inhoud van 40 liter. De bladeren worden tot 10 keer kleiner versnippert, zo wordt een grote berg bladeren een klein hoopje tuinafval. Deze bladblazer van Powerplus heeft kleine wieltjes aan het uiteinde. Dit maakt het opruimen van de tuin lichter. De meegeleverde draagriem komt vooral te pas bij het opzuigen en versnipperen. De blaascapaciteit kan ingesteld worden tot 250 km/h. Het geluidsniveau kan 107 dB bereiken, dus het is verstandig om gehoorbescherming te dragen. Deze bladblazer van Powerplus weegt 3,5 kg.

Kort netsnoer, je zult altijd een verlangsnoer nodig hebben.

Verkrijgbaar bij:
Powerplus POWXG4037 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Blaascapaciteit tot 300 km/h - Zowel blazen, zuigen als ook versnipperen - Sterk vermogen 3000 W - Grote opvangzak van 45 liter - Inclusief draagriem
 • De zak is niet heel sterk - Geluidsniveau 104 dB
Productreview:

De Powerplus POWXG4037 is geschikt voor regelmatig gebruik. Dankzij het sterke vermogen van 3000 watt en een blaascapaciteit van maar liefst 300 km/h kun je met gemak droge als ook natte bladeren wegblazen. Naast bladblazen heeft deze bladblazer ook een zuig- en versnipperfunctie. Tuin- en bladafval kan tot maar liefst 15x verkleind worden. Dit is fijner dan de gebruikelijke 10x. Het geluidsniveau van deze bladblazer ligt op 104 dB, het is dus verstandig om gehoorbescherming te gebruiken. De inhoud van de opvangzak is 45 liter. Deze bladblazer weegt 4 kg.

Helaas zijn de naden van de zak niet zo stevig.

Bosch ALB 18 LI Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Licht van gewicht – 1,8 kg - Blaascapaciteit 210 km/h - Compact op te bergen
 • Geen zuig- en versnipperfunctie - Slechts 20 minuten gebruiken
Productreview:

De Bosch ALB 18 LI accu bladblazer is een lichte bladblazer van slechts 1,8 kg die je gemakkelijk gebruikt bij het tuinieren. Deze bladblazer van Bosch is geschikt voor het bijeen blazen van bladeren, maar ook tuinafval als gras, takken en dennennaalden. De blaascapaciteit kan worden ingesteld tot 210 km/h. Volledig opgeladen gaat de accu tot 20 minuten mee. De accu is ook te gebruiken op andere apparaten van Bosch. De blaasbuis is afneembaar, waardoor je hem klein kunt opbergen.

Let er op dat deze bladblazer geen zuig- en versnipperfunctie heeft.

Hyundai 3-in-1 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Sterk vermogen van 3000 watt - Blaascapaciteit van 270 km/h - Verschillende functies: blazen, zuigen en versnipperen
 • Opvangzak aan de kleine kant (35 liter) - Moeite met natte bladeren
Productreview:

Deze bladblazer van Hyundai is met 3000 W en een blaascapaciteit van 270 km/h behoorlijk krachtig. Naast bladblazen, kun je hem ook gebruiken voor het opzuigen en versnipperen van tuinafval. De opvangzak is met 35 liter wat kleiner dan de andere modellen uit de top 10 met beste bladblazers. Handig zijn de wieltjes op de uiteinde van de bladblazer en de meegeleverde riem. Dit maakt het schoonmaken een stuk lichter en het is beter voor je rug.

Deze bladblazer heeft moeite met natte bladeren.

Verkrijgbaar bij:
Makita DUB362Z Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Vrij bewegen dankzij accu - Accu ook bruikbaar op andere Makita apparaten - Ergonomisch en comfortabel in gebruik
 • Levering exclusief accu - Oplaadtijd 90 minuten - Geen zuig- en versnipperfunctie
Productreview:

Deze bladblazer van Makita is handig en comfortabel in gebruik. Makita heeft goed nagedacht over de gebruikerservaring. Je merkt dit vooral terug aan de lage trillingen en geluidsniveau van slechts 80 dB. Verder zijn de handgrepen ergonomisch met een softgrip bekleding. Dankzij de accu kun je vrij door de tuin bewegen. De accu past ook op andere apparaten van Makita. Het volledig opladen duurt circa 90 minuten, waarna je er ongeveer 15 minuten gebruik van kunt maken. De afmetingen van deze bladblazer zijn 93 x 20 x 30 cm, hij weegt 3,5 kg.

Let op, deze bladblazer wordt exclusief accu geleverd.

BLACK+DECKER GWC3600L20 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Vrij bewegen dankzij accu - Accu ook bruikbaar op andere Black+Decker apparaten - Incl. zuig- en versnipperfunctie
 • Slechts 15 minuten gebruiken - Oplaadtijd 60 minuten - Moeite met natte bladeren versnipperen
Productreview:

Dit is een van de weinige bladblazers op een accu die ook een zuig- en versnipperfunctie heeft. Hij weegt slechts 3,4 kg, je neemt hem dus vrij gemakkelijk mee de tuin in. Het opladen van een accu neemt ongeveer een uur in beslag, waarna je er ongeveer 15 tot 20 minuten gebruik van kunt maken. Deze bladblazer van Black+Decker heeft een blaascapaciteit van 218 km/h. De versnipperaar maakt het tuinafval tot 7 keer kleiner. De bladblazer heeft een geluidsniveau van 95 dB. Het gebruiken van gehoorbescherming is daarom wel aan te raden.

Versnipperen van natte bladeren gaat helaas niet zo eenvoudig.

McCulloch GB320 Benzine bladblazer Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Vrij bewegen dankzij benzine motor - Compact formaat - Blaascapaciteit 320 km/h
 • Minder milieuvriendelijk - Geluidsniveau 108 dB - Minder geschikt voor rechtshandigen
Productreview:

De bladblazer van McCulluch is een krachtige bladblazer die werkt op benzine. Hij heeft een blaascapaciteit van maar liefst 320 km/u. Deze bladblazer is zeer geschikt om gemaaid gras, bladeren en ander zwerfvuil weg te blazen. De blazer is zeer comfortabel in gebruik dankzij het lichte gewicht van 4,2 kg. Deze bladblazer is voorzien van een zuigfunctie. De afmetingen zijn 39 x 29 x 35 cm. De McCulluch komt op een geluidsniveau van 108 dB. Het is daarom verstandig om gehoorbescherming te gebruiken.

Deze bladblazer is meer geschikt voor linkshandigen. Hij zuigt van links, kleding kan meegezogen worden.

Verkrijgbaar bij:
Joel de Bruin
Door: Joel
Joel is verantwoordelijk voor de reviews uit de categorieën Elektronica en Hobby & Sport. Dagelijks testen en vergelijken zij producten om het voor jou makkelijker te maken. Joel is zelf een fanatieke hardloper.

Socials Joel:
LinkedIn - Instagram - Youtube - E-mail