De Beste Bladblazer Laatst geüpdatet mei 2020
Beste bladblazer
GARDENA ErgoJet 3000

Samenvatting:
De Gardena Ergojet 3000 is een krachtige bladblazer met een geïntegreerde versnipperaar. Ook kun je bij deze bladblazer eenvoudig wisselen tussen de zuig -en blaasfunctie. Deze bladblazer is handig in gebruik met veel opties.


Voordelen
Fijn is dat je zonder tussenkomst van gereedschap kunt wisselen van blazen naar zuigen en andersom.


Nadelen
Let er op dat je de Ergojet beter niet in de regen kunnen gebruiken.

Beste koop
Powerplus POWEG9012

Samenvatting:
Deze krachtige bladblazer van Powerplus met een vermogen van maar liefst 3200 watt is verkrijgbaar voor een klein bedrag. Naast blazen, kan je deze bladblazer ook gebruiken voor zuigen en versnipperen.


Voordelen
De bladeren worden tot 10 keer kleiner versnippert, zo wordt een grote berg bladeren een klein hoopje tuinafval.


Nadelen
Deze bladblazer heeft een kort netsnoer, je zult altijd een verlangsnoer nodig hebben.

Stilste bladblazer
EINHELL GE-CL 18 Li Kit

Samenvatting:
Naast dat dit een stille bladblazer is, is hij met slechts 1,7 kg ook licht van gewicht! Ook is er goed nagedacht over het handvat. Deze heeft een softgrip, zodat je de bladblazer gerust een lange tijd achter elkaar kunt gebruiken.


Voordelen
De Einhell GE-CL 18 Kit is de stilste bladblazer verkrijgbaar op dit moment. Met een geluidsniveau van 79,5 dB ligt het ver onder het gemiddelde van 100 dB.


Nadelen
Slechts een kwartier bruikbaar, daarna moet hij weer opgeladen worden.

De beste bladblazer 2020

Geplaatst op door Joel de Bruin

Je bent van plan om een bladblazer aan te schaffen, en je wilt gewoon de beste bladblazer hebben. Dit lijkt een eenvoudige opdracht. Maar wat een keuze! Wat is nou de beste bladblazer? Wat zijn de verschillen tussen de soorten bladblazers? Waar moet je bij aanschaf van een bladblazer opletten? En erg belangrijk welke bladblazer past het beste bij jouw tuin? Wij gaan jou hiermee helpen! In onze bladblazer koopgids leggen we uit op welke specificaties je allemaal moet letten. Bovendien hebben we de beste bladblazers van dit moment verzameld in een handige top 10! Zo zie je overzichtelijke en snel welke bladblazer het beste bij jou past.

Soorten bladblazers

Er zijn verschillende soorten bladblazers verkrijgbaar. Met een bladblazer, of soms ook wel bladruimer genoemd, ruim je de gevallen bladeren in je tuin eenvoudig op. Een bladblazer heeft voornamelijk een blaasfunctie, maar er zijn ook bladblazers verkrijgbaar die kunnen zuigen en versnipperen. Bladblazers met extra functies hebben van een opvangzak. De soorten bladblazers zijn onder te verdelen in: bladzuigers, elektrische bladblazers, accu bladblazers, benzine bladblazers en ook zijn er rugzakmodel bladblazers verkrijgbaar.

Bladblazer Top 10
# Product Blaascapaciteit Gewicht Versnipperfunctie Draadloos Prijs v.a.
1 GARDENA ErgoJet 3000
Beste bladblazer
310 km/h 4,8 kg € 94,99
2 Powerplus POWEG9012
Beste koop
250 km/h 3,5 kg € 29,90
3 EINHELL GE-CL 18 Li Kit
De stilste bladblazer
210 km/h 1,7 kg € 94,80
4 Bosch ALS 25 300 km/h 3,2 kg € 81,33
5 Powerplus POWXG4037 300 km/h 4,0 kg € 49,00
6 Bosch ALB 18 LI
Kleine tuin
210 km/h 1,8 kg € 125,00
7 Hyundai 3-in-1 270 km/h 3,5 kg € 37,34
8 Makita DUB362Z 320 km/h 3,5 kg € 120,86
9 BLACK+DECKER GWC3600L20 218 km/h 3,4 kg € 180,99
10 McCulloch GB320 Benzine bladblazer 320 km/h 4,2 kg € 99,95
Beste bladblazer Bekijk prijzen

De Gardena Ergojet 3000 is een krachtige bladblazer met een geïntegreerde versnipperaar. Ook kun je bij deze bladblazer eenvoudig wisselen tussen de zuig -en blaasfunctie. Deze bladblazer is handig in gebruik met veel opties. Fijn is dat je zonder tussenkomst van gereedschap kunt wisselen van blazen naar zuigen en andersom. De meegeleverde opvangzak heeft een inhoud van 45 liter. Handig is ook de schouderriem, vooral bij de zuigfunctie komt deze erg van pas. De blaascapaciteit is instelbaar tot maar liefst 310 km/h. Het geluidsniveau van de Ergojet 3000 ligt rond de 103 dB, het is dus verstandig om gehoorbeschermers te dragen. De afmetingen zijn 29,5 x  36 x 54 cm, hij weegt 4,8 kg.

Let er op dat je de Ergojet beter niet in de regen kunnen gebruiken.

Voordelen
 • Instelbare snelheid, tot 310 km/h
 • Zowel blazen, zuigen als ook versnipperen
 • Sterk vermogen 3000 W
 • Grote opvangzak van 45 liter
 • Verstelbare draagriem
Nadelen
 • Niet bruikbaar in de regen
 • Aan de zware kant
 • Zuig geen steentjes o.i.d. op
GARDENA ErgoJet 3000
GARDENA ErgoJet 3000
Koop bij Bol.com
Beste koop bladblazer Bekijk prijzen

Deze krachtige bladblazer van Powerplus met een vermogen van maar liefst 3200 watt is verkrijgbaar voor een klein bedrag. Naast blazen, kan je deze bladblazer ook gebruiken voor zuigen en versnipperen. Met slechts een apparaat kun je de tuin eenvoudig en efficiënt opruimen. Het wisselen tussen de verschillen standen gaat middels een schakelaar. De opvangzak heeft een inhoud van 40 liter. De bladeren worden tot 10 keer kleiner versnippert, zo wordt een grote berg bladeren een klein hoopje tuinafval. Deze bladblazer van Powerplus heeft kleine wieltjes aan het uiteinde. Dit maakt het opruimen van de tuin lichter. De meegeleverde draagriem komt vooral te pas bij het opzuigen en versnipperen. De blaascapaciteit kan ingesteld worden tot 250 km/h. Het geluidsniveau kan 107 dB bereiken, dus het is verstandig om gehoorbescherming te dragen. Deze bladblazer van Powerplus weegt 3,5 kg.

Kort netsnoer, je zult altijd een verlangsnoer nodig hebben.

Voordelen
 • Snelheid tot 250 km/h
 • Zowel blazen, zuigen als ook versnipperen
 • Sterk vermogen 3200 W
 • Grote opvangzak van 40 liter
 • Inclusief draagriem
Nadelen
 • Kort netstnoer
 • Zuigt ook steentjes e.d.
Powerplus POWEG9012
Powerplus POWEG9012
Koop bij Bol.com
EINHELL GE-CL 18 Li Kit Bekijk prijzen

De Einhell GE-CL 18 Kit is de stilste bladblazer verkrijgbaar op dit moment. Met een geluidsniveau van 79,5 dB ligt het ver onder het gemiddelde van 100 dB. Theoretisch kun je gehoorbeschadiging oplopen vanaf 80 dB, alsnog adviseren we wel om gehoorbescherming te gebruiken bij deze bladblazer. Naast dat dit een stille bladblazer is, is hij met slechts 1,7 kg ook licht van gewicht! Ook is er goed nagedacht over het handvat. Deze heeft een softgrip, zodat je de bladblazer gerust een lange tijd achter elkaar kunt gebruiken. Dankzij de accu kun je vrij door de tuin lopen en hoef je geen rekening te houden met een stroomkabel. Het nadeel is dat je de bladblazer slechts 15 minuten achter elkaar kunt gebruiken, daarna moet de batterij weer worden opgeladen. Gelukkig is de batterij binnen 30 minuten volledig opgeladen. Maar misschien is een half uur wel genoeg voor jouw tuin. Ook is deze bladblazer niet voorzien van een zuig- en versnipperfunctie. De bladeren zul je dus moeten opharken en in de container moeten scheppen. Deze bladblazer van Einhell kan tot maar liefst 210 km/h blazen. Dit is voldoende voor droge bladeren.

Deze bladblazer is slechts een kwartier bruikbaar, daarna moet hij weer opgeladen worden.

Voordelen
 • Geluidsniveau; slechts 79,5 dB
 • Licht van gewicht – 1,7 kg
 • Vrij bewegen dankzij accu
 • Accu binnen 30 min. opgeladen
Nadelen
 • Slechts 15 minuten achter elkaar bruikbaar
 • Geen zuig- en versnipperfunctie
EINHELL GE-CL 18 Li Kit
EINHELL GE-CL 18 Li Kit
Koop bij Bol.com
Bosch ALS 25 Bekijk prijzen

De Bosch ALS 25 kan zowel blazen, als ook zuigen en versnipperen. De motor het een vermogen van 2500 watt. Met deze bladblazer kun je tot wel 300 km/h blazen. De opvangzak het een capaciteit van 45 liter. De versnipperaar kan bladeren tot wel 10 keer kleiner maken. Dit bespaart een hoop ruimte bij de tuinafval. Bosch heeft goed nagedacht over de ergonomische handgrepen. De handgreep en de draagriem zijn verstelbaar. Als bladblazer weegt deze Bosch 3,2 kg. Omgebouwd tot de zuigfunctie is hij met 4,4 kg iets zwaarder. Het geluidsniveau van deze bladblazer ligt op 102 dB, het is dus verstandig om bij gebruik gehoorbescherming te dragen. Deze bladblazer wordt geleverd inclusief handschoenen en een verzamelbak.

Het ombouwen van blaas- naar zuigfunctie of andersom is een klein klusje.

Voordelen
 • Blaascapaciteit tot 300 km/h
 • Zowel blazen, zuigen als ook versnipperen
 • Sterk vermogen 2500 W
 • Grote opvangzak van 45 liter
 • Inclusief draagriem
Nadelen
 • Ombouwen kost tijd
 • Hij is zwaarder van gewicht bij de zuigfunctie
Bosch ALS 25
Bosch ALS 25
Koop bij Bol.com
Powerplus POWXG4037 Bekijk prijzen

De Powerplus POWXG4037 is geschikt voor regelmatig gebruik. Dankzij het sterke vermogen van 3000 watt en een blaascapaciteit van maar liefst 300 km/h kun je met gemak droge als ook natte bladeren wegblazen. Naast bladblazen heeft deze bladblazer ook een zuig- en versnipperfunctie. Tuin- en bladafval kan tot maar liefst 15x verkleind worden. Dit is fijner dan de gebruikelijke 10x. Het geluidsniveau van deze bladblazer ligt op 104 dB, het is dus verstandig om gehoorbescherming te gebruiken. De inhoud van de opvangzak is 45 liter. Deze bladblazer weegt 4 kg.

Helaas zijn de naden van de zak niet zo stevig.

Voordelen
 • Blaascapaciteit tot 300 km/h
 • Zowel blazen, zuigen als ook versnipperen
 • Sterk vermogen 3000 W
 • Grote opvangzak van 45 liter
 • Inclusief draagriem
Nadelen
 • De zak is niet heel sterk
 • Geluidsniveau 104 dB
Powerplus POWXG4037
Powerplus POWXG4037
Koop bij Bol.com
Bosch ALB 18 LI Bekijk prijzen

De Bosch ALB 18 LI accu bladblazer is een lichte bladblazer van slechts 1,8 kg die je gemakkelijk gebruikt bij het tuinieren. Deze bladblazer van Bosch is geschikt voor het bijeen blazen van bladeren, maar ook tuinafval als gras, takken en dennennaalden. De blaascapaciteit kan worden ingesteld tot 210 km/h. Volledig opgeladen gaat de accu tot 20 minuten mee. De accu is ook te gebruiken op andere apparaten van Bosch. De blaasbuis is afneembaar, waardoor je hem klein kunt opbergen.

Let er op dat deze bladblazer geen zuig- en versnipperfunctie heeft.

Voordelen
 • Licht van gewicht – 1,8 kg
 • Blaascapaciteit 210 km/h
 • Compact op te bergen
Nadelen
 • Geen zuig- en versnipperfunctie
 • Slechts 20 minuten gebruiken
Bosch ALB 18 LI
Bosch ALB 18 LI
Koop bij Bol.com
Hyundai 3-in-1 Bekijk prijzen

Deze bladblazer van Hyundai is met 3000 W en een blaascapaciteit van 270 km/h behoorlijk krachtig. Naast bladblazen, kun je hem ook gebruiken voor het opzuigen en versnipperen van tuinafval. De opvangzak is met 35 liter wat kleiner dan de andere modellen uit de top 10 met beste bladblazers. Handig zijn de wieltjes op de uiteinde van de bladblazer en de meegeleverde riem. Dit maakt het schoonmaken een stuk lichter en het is beter voor je rug.

Deze bladblazer heeft moeite met natte bladeren.

Voordelen
 • Sterk vermogen van 3000 watt
 • Blaascapaciteit van 270 km/h
 • Verschillende functies: blazen, zuigen en versnipperen
Nadelen
 • Opvangzak aan de kleine kant (35 liter)
 • Moeite met natte bladeren
Hyundai 3-in-1
Hyundai 3-in-1
Koop bij Bol.com
Makita DUB362Z Bekijk prijzen

Deze bladblazer van Makita is handig en comfortabel in gebruik. Makita heeft goed nagedacht over de gebruikerservaring. Je merkt dit vooral terug aan de lage trillingen en geluidsniveau van slechts 80 dB. Verder zijn de handgrepen ergonomisch met een softgrip bekleding. Dankzij de accu kun je vrij door de tuin bewegen. De accu past ook op andere apparaten van Makita. Het volledig opladen duurt circa 90 minuten, waarna je er ongeveer 15 minuten gebruik van kunt maken. De afmetingen van deze bladblazer zijn 93 x 20 x 30 cm, hij weegt 3,5 kg.

Let op, deze bladblazer wordt exclusief accu geleverd.

Voordelen
 • Vrij bewegen dankzij accu
 • Accu ook bruikbaar op andere Makita apparaten
 • Ergonomisch en comfortabel in gebruik
Nadelen
 • Levering exclusief accu
 • Oplaadtijd 90 minuten
 • Geen zuig- en versnipperfunctie
Makita DUB362Z
Makita DUB362Z
Koop bij Bol.com
BLACK+DECKER GWC3600L20 Bekijk prijzen

Dit is een van de weinige bladblazers op een accu die ook een zuig- en versnipperfunctie heeft. Hij weegt slechts 3,4 kg, je neemt hem dus vrij gemakkelijk mee de tuin in. Het opladen van een accu neemt ongeveer een uur in beslag, waarna je er ongeveer 15 tot 20 minuten gebruik van kunt maken. Deze bladblazer van Black+Decker heeft een blaascapaciteit van 218 km/h. De versnipperaar maakt het tuinafval tot 7 keer kleiner. De bladblazer heeft een geluidsniveau van 95 dB. Het gebruiken van gehoorbescherming is daarom wel aan te raden.

Versnipperen van natte bladeren gaat helaas niet zo eenvoudig.

Voordelen
 • Vrij bewegen dankzij accu
 • Accu ook bruikbaar op andere Black+Decker apparaten
 • Incl. zuig- en versnipperfunctie
Nadelen
 • Slechts 15 minuten gebruiken
 • Oplaadtijd 60 minuten
 • Moeite met natte bladeren versnipperen
BLACK+DECKER GWC3600L20
BLACK+DECKER GWC3600L20
Koop bij Bol.com
McCulloch GB320 Benzine bladblazer Bekijk prijzen

De bladblazer van McCulluch is een krachtige bladblazer die werkt op benzine. Hij heeft een blaascapaciteit van maar liefst 320 km/u. Deze bladblazer is zeer geschikt om gemaaid gras, bladeren en ander zwerfvuil weg te blazen. De blazer is zeer comfortabel in gebruik dankzij het lichte gewicht van 4,2 kg. Deze bladblazer is voorzien van een zuigfunctie. De afmetingen zijn 39 x 29 x 35 cm. De McCulluch komt op een geluidsniveau van 108 dB. Het is daarom verstandig om gehoorbescherming te gebruiken.

Deze bladblazer is meer geschikt voor linkshandigen. Hij zuigt van links, kleding kan meegezogen worden.

Voordelen
 • Vrij bewegen dankzij benzine motor
 • Compact formaat
 • Blaascapaciteit 320 km/h
Nadelen
 • Minder milieuvriendelijk
 • Geluidsniveau 108 dB
 • Minder geschikt voor rechtshandigen
McCulloch GB320 Benzine bladblazer
McCulloch GB320 Benzine bladblazer
Koop bij Bol.com
Joel de Bruin
Door: Joel de Bruin
Joel is samen met zijn team verantwoordelijk voor de reviews uit de categorieën Elektronica en Hobby & Sport. Dagelijks testen en vergelijken zij producten om het voor jou makkelijker te maken. Joel is zelf een fanatieke hardloper.