Hoe zet je een bladblazer op de juiste manier aan?

Door: Stijn
Laatste update: 18 maart 2022

Een bladblazer is een krachtig apparaat om de tuin spik en span te houden en te zorgen dat ook takjes en ander klein materiaal niet je mooie pad of gazon overwoekeren in met name de herfst. Maar hoe zet je die bladblazer nou op de juiste manier aan?

image

Soorten bladblazers

Om te weten hoe je een bladblazer op de correcte wijze aanzet, moet je weten welke soort bladblazer je gebruikt. Er zijn over het algemeen drie soorten bladblazers:

  • Bladblazers die werken op een motor met benzine
  • Bladblazers met een accu
  • Elektrische bladblazers met een kabel

Een bladblazer op benzine aanzetten

Veel bladblazers werken op benzine. Dit zijn tevens de meest krachtige blazers en deze maken ook vrij veel geluid. Je kunt zo’n bladblazer hetzelfde aanzetten als bijvoorbeeld een motorboot. Je houdt met een hand de gashendel in en trekt met je vrije hand aan een koord. In sommige gevallen moet je net als bij een motorboot een aantal keren aan het koord trekken voordat de motor op gang komt.

Een elektrische bladblazer of bladblazer met accu aanzetten

Een bladblazer die elektrisch of met een accu werkt, heeft natuurlijk geen gaspedaal of koord om aan te trekken. Vaak is er wel een knop waarmee je de stand aan kunt geven. Het werkt daarmee wat simpeler dan een benzinemotor, maar is zoals gezegd, wel wat minder krachtig dan de bladblazer op benzine.

Andere functies van je bladblazer

De bladblazer is zoals gezegd een machine om bladeren in de tuin weg te blazen, maar het kan ook functioneren om kleine takjes of gras weg te blazen. Verder hebben sommige blazers ook een versnipper- of zuigfunctie waarmee je net wat meer rommel op kunt ruimen in je tuin.

Over de auteur

Stijn

Stijn is fanatiek schrijver en al jarenlang geïnteresseerd in verschillende soorten elektronica. Hij houdt van technische snufjes, zoals drones, VR-brillen en gamen. Verder kun je bij Stijn niet a... Lees meer