Kan je een bladblazer gebruiken voor grind?

Door: Stijn
Laatste update: 18 maart 2022

Met een bladblazer blaas je, zoals de naam van de tool al doet vermoeden, bladeren weg maar soms ook gras en takjes. Maar kun je met dit apparaat ook grind wegblazen van bijvoorbeeld je tuinpad en de blazer gebruiken voor bladeren op een grindpad?

Een bladblazer en grind

Op je grindpad kun je veel bladeren hebben en daar kunnen ze zich zeer hardnekkig in nestelen. Toch is het lastig om de bladeren hieruit te blazen. Een bladblazer zal de stenen misschien in het rond laten slingeren en dat is gevaarlijk voor jezelf en slecht voor de blazer zelf. Een manier om toch te proberen een grindpad te reinigen, is door een bladblazer met een lage zuigkracht te kiezen. Dit is meestal een bladblazer met een kabel of een bladblazer met een accu. Je regelt dan de stand zo dat het geen zware steentjes kan opzuigen, maar wel de bladeren.

Grind wegblazen met een bladblazer

Grindsteentjes die op een stenen pad terecht zijn gekomen, kun je het beste niet met en bladblazer wegblazen. Een zeer krachtige bladblazer op benzine zou dat vermogen wel kunnen hebben, maar zoals gezegd kunnen rondvliegende steentjes gevaarlijk zijn voor jezelf en de blazer beschadigen.

Waar moet je op letten als je een bladblazer koopt?

Wil je een bladblazer kopen, voor je grasveld, grindpad of betegelde tuin? Dan is het goed om de juiste bladblazer te kiezen voor het oppervlak, maar er zijn meer zaken waar je op kunt letten als je een blazer aan wilt schaffen. Wij hebben die punten voor je op een rijtje gezet:

  • Het vermogen van een bladblazer: een benzinemotor heeft een beter blaasvermogen
  • Het geluid van de blazer: elektrische blazers en met accu zijn doorgaans stiller
  • Milieuvriendelijkheid: een bladblazer op benzine zal meer CO2 uitstoten dan eentje met snoer of accu

Over de auteur

Stijn

Stijn is fanatiek schrijver en al jarenlang geïnteresseerd in verschillende soorten elektronica. Hij houdt van technische snufjes, zoals drones, VR-brillen en gamen. Verder kun je bij Stijn niet a... Lees meer