Welke benzine moet er in een bladblazer?

Door: Stijn
Laatste update: 18 maart 2022

Bladblazers zijn handige tools voor iedereen met groene vingers die het gazon spik en span wil houden. Met een bladblazer is bladeren harken verleden tijd. De meest krachtige modellen werken op benzine. Maar wat voor soort benzine gaat er in je bladblazer?

De benzine voor je bladblazer

In een bladblazer op benzine moet de benzine 2% tweetakolie bevatten als het een tweetakt-motor heeft en viertakt-olie als het een viertaks-motor heeft. Zo simpel is het. Dat zijn allebei synthetische oliën die ervoor zorgt dat de uitstoot van de bladblazer minder vervuilend is. Ook zorgt het aanvullen van de benzine met een olie dat de motor gesmeerd wordt. Want als er geen olie in de motor zit, kan deze vastlopen.

E10 of Euro95?

Soms kun je ook gewoon E10-benzine gebruiken. Die bevatten een vrij hoge concentratie alcohol. Het nadeel daarvan is dat je het niet lang kunt bewaren. In dat geval kan het gebeuren dat de machine te lang in de schuur staat en slijt. Normal Euro95 is daarom een betere oplossing. Als je niet goed weet welke olie of benzine geschikt is, vraag dat dan altijd na bij de klantenservice van het merk bladblazer dat je gekocht hebt en houd het serienummer bij de hand.

Wat is het nadeel van een bladblazer met benzine?

Bladblazers met benzine zijn de meest krachtige in hun soort en als je de juiste benzine gebruikt en oliën gaat de blazer zeker lang mee. Toch kleeft er ook een aantal nadelen aan zijn bladblazer op benzine. We zetten ze hieronder op een rijtje:

  • De bladblazer op benzine is erg zwaar
  • Het vergt veel onderhoud om de bladblazer op peil te houden
  • De bladblazer op benzine is zeer luidruchtig

Als je niet zeker weet of de benzine bladblazer wat voor jou is, zou je ook kunnen overwegen eentje op een accu te kopen of zelfs met een snoer.

Over de auteur

Stijn

Stijn is fanatiek schrijver en al jarenlang geïnteresseerd in verschillende soorten elektronica. Hij houdt van technische snufjes, zoals drones, VR-brillen en gamen. Verder kun je bij Stijn niet a... Lees meer