Blender messen slijpen

Als je de blender regelmatig gebruikt, zul je merken dat de mesjes wat botter gaan worden. De blender krijgt moeite met het blenden van eten in smoothies. Net als bij je koksmes en andere messen is het raadzaam om de messen van de blender af en toe te slijpen. Dit lijkt nogal een klusje, maar gelukkig hebben we een hele handige en vooral heel eenvoudige tip! Nieuwsgierig geworden? Lees dan even verder!

Super eenvoudig en snel blender messen slijpen

De meest eenvoudige en snelste manier is om de messen te slijpen met rijst! Met rijst? Ja, met ongekookte rijst. Vul de blender met ongekookte rijst. De blender hoeft niet helemaal vol te zijn, maar de mesjes moeten wel goed bedekt zijn. Laat de blender een aantal minuten op de middelste stand draaien. Je zult merken dat de messen van je blender weer scherp zijn!

Blender messen met de hand slijpen

Vind je het zonde van de rijst en wil je de mesjes liever met de hand slijpen? Dat kan natuurlijk ook! Je kunt de schroef losschroeven en de messen eruit halen. Zo heb je ook direct de mogelijkheid om de blender een keer grondig schoon te maken. Je zult zien dat er toch wat verstopte etensrestjes zijn. De messen van de blender kun je met een normale messenslijper slijpen. Als je klaar bent spoel je ze goed af – voorzichtig zijn, want ze zijn nu vlijmscherp! En plaats je de messen vervolgens weer in de blender. Goed de schroef aandraaien en hij is weer klaar voor gebruik.

Ben je nog op zoek naar een nieuwe blender? Bekijk dan zeker eens onze top 10 met de beste blenders van dit moment. Hier lees je hoe je eenvoudig en snel de blender schoon kunt maken.

Philips Avance HR3655/00

Dankzij de zes 3D mesjes en de sterke motor, maak je in een handomdraai een lekkere en egale smoothie, soep, saus of zelfs ijs, pesto en tapenade in de Avance blender van Philips.

Koop bij Bol.com
Philips Viva HR3556/00

Dankzij de meegeleverde to-go beker veelzijdig in gebruik. De grote mengkan van glas is ideaal voor grotere hoeveelheden, terwijl je de to-go beker gebruikt voor een eenpersoonssmoothie.

Koop bij Wehkamp
Magimix 11628 Power Blender

Deze krachtige blender is een juweeltje om te zien; een echte eye-catcher en wanna-have in de keuken.

Koop bij Bol.com