Blender messen slijpen

Door: Jasper
Laatste update: 22 augustus 2023

Als je de blender regelmatig gebruikt, zul je merken dat de mesjes wat botter gaan worden. De blender krijgt moeite met het blenden van eten in smoothies. Net als bij je koksmes en andere messen is het raadzaam om de messen van de blender af en toe te slijpen. Dit lijkt nogal een klusje, maar gelukkig hebben we een hele handige en vooral heel eenvoudige tip! Nieuwsgierig geworden? Lees dan even verder!

Super eenvoudig en snel blender messen slijpen

De meest eenvoudige en snelste manier is om de messen te slijpen met rijst! Met rijst? Ja, met ongekookte rijst. Vul de blender met ongekookte rijst. De blender hoeft niet helemaal vol te zijn, maar de mesjes moeten wel goed bedekt zijn. Laat de blender een aantal minuten op de middelste stand draaien. Je zult merken dat de messen van je blender weer scherp zijn!

Blender messen met de hand slijpen

Vind je het zonde van de rijst en wil je de mesjes liever met de hand slijpen? Dat kan natuurlijk ook! Je kunt de schroef losschroeven en de messen eruit halen. Zo heb je ook direct de mogelijkheid om de blender een keer grondig schoon te maken. Je zult zien dat er toch wat verstopte etensrestjes zijn. De messen van de blender kun je met een normale messenslijper slijpen. Als je klaar bent spoel je ze goed af – voorzichtig zijn, want ze zijn nu vlijmscherp! En plaats je de messen vervolgens weer in de blender. Goed de schroef aandraaien, schoonmaken en hij is weer klaar voor gebruik.

Over de auteur

Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing. Daarnaast schrijft hij ook voor de website. Hij heeft communicatie- en multimediad... Lees meer