Blender schoonmaken

Door: Jasper
Laatste update: 22 juni 2020
Blender schoonmaken

Als je klaar bent met blender, dan moet je hem natuurlijk nog schoonmaken. Gelukkig valt het schoonmaken best wel mee en met onze gouden truc ben je er zo klaar mee en hoeft het niet eens de vaatwasser in!

Zo maak je de blender schoon – stappenplan

Om te voorkomen dat er schimmelvorming in je blender ontstaat en dat je volgende smoothie of soep een raar smaakje krijgt, is het van belang je blender het liefst direct na gebruik schoon te maken. Volg de volgende stappen om je blender goed schoon te maken.

  1. Haal de mengkan van de blenderunit af. Maak de blenderunit met een vochtige doek schoon, waarna je hem met een droge theedoek afdroogt.
  2. Misschien mogen de onderdelen van jouw blender wel in de vaatwasser, dan kun je ze daarin leggen en de vaatwasser doet de rest. Zo niet, of gaat je voorkeur sowieso uit naar met de hand afwassen, ga dan door naar stap 3.
  3. Vul de kan met warm water en een druppeltje zeep. Met een afwasborstel kun je de mengkan schoonmaken. Spoel het daarna nog een keer goed om met lauwwarm water.
  4. Om te voorkomen dat je mesjes onnodig snel bot worden, was je deze ook het beste af met de hand en een zacht sponsje. Met warm water en een beetje zeep zijn ze in een handomdraai schoon. Zorg dat je ze goed afdroogt.
  5. Maak nu ook de deksel en eventuele andere accessoires schoon en droog het goed af. Het beste kun je de blender met de deksel er af opbergen, zodat de kan goed kan luchten.

Gouden truc om je blender eenvoudig schoon te maken

Heb je geen zin om de blender met de hand af te wassen? Dan gebruik je deze gouden truuc: vul de blender voor een derde met warm water en een druppel afwasmiddel. Zet de blender even aan op de hoogste stand. Je zult zien dat het meeste van de mengkan nu al schoongespoeld is. Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is alles onder de lopende kraan af te spoelen.

Over de auteur

Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing. Daarnaast schrijft hij ook voor de website. Hij heeft communicatie- en multimediad... Lees meer