Blender schoonmaken

Blender schoonmaken

Als je klaar bent met blender, dan moet je hem natuurlijk nog schoonmaken. Gelukkig valt het schoonmaken best wel mee en met onze gouden truuc ben je er zo klaar mee en hoeft het niet eens de vaatwasser in!

Zo maak je de blender schoon – stappenplan

Om te voorkomen dat er schimmelvorming in je blender ontstaat en dat je volgende smoothie of soep een raar smaakje krijgt, is het van belang je blender het liefst direct na gebruik schoon te maken. Volg de volgende stappen om je blender goed schoon te maken.

  1. Haal de mengkan van de blenderunit af. Maak de blenderunit met een vochtige doek schoon, waarna je hem met een droge theedoek afdroogt.
  2. Misschien mogen de onderdelen van jouw blender wel in de vaatwasser, dan kun je ze daarin leggen en de vaatwasser doet de rest. Zo niet, of gaat je voorkeur sowieso uit naar met de hand afwassen, ga dan door naar stap 3.
  3. Vul de kan met warm water en een druppeltje zeep. Met een afwasborstel kun je de mengkan schoonmaken. Spoel het daarna nog een keer goed om met lauwwarm water.
  4. Om te voorkomen dat je mesjes onnodig snel bot worden, was je deze ook het beste af met de hand en een zacht sponsje. Met warm water en een beetje zeep zijn ze in een handomdraai schoon. Zorg dat je ze goed afdroogt.
  5. Maak nu ook de deksel en eventuele andere accessoires schoon en droog het goed af. Het beste kun je de blender met de deksel er af opbergen, zodat de kan goed kan luchten.

Gouden truuc om je blender eenvoudig schoon te maken

Heb je geen zin om de blender met de hand af te wassen? Dan gebruik je deze gouden truuc: vul de blender voor een derde met warm water en een druppel afwasmiddel. Zet de blender even aan op de hoogste stand. Je zult zien dat het meeste van de mengkan nu al schoongespoeld is. Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is alles onder de lopende kraan af te spoelen.

Philips Avance HR3655/00

Dankzij de zes 3D mesjes en de sterke motor, maak je in een handomdraai een lekkere en egale smoothie, soep, saus of zelfs ijs, pesto en tapenade in de Avance blender van Philips.

Koop bij Bol.com
Magimix 11628 Power Blender

Deze krachtige blender is een juweeltje om te zien; een echte eye-catcher en wanna-have in de keuken.

Koop bij Bol.com
NutriBullet 1200 Series - Balance

De NutriBullet 1200 series verbind je via bluetooth met de app op je telefoon of tablet als je gebruik wilt maken van de ingebouwde weegschaal. Dit is erg handig als je bewust met je eten bezig bent en je verantwoord smoothies wilt drinken.

Koop bij Bol.com