Waarom heb ik een vacuüm blender nodig?

Door: Jasper
Laatste update: 17 februari 2022

Een blender is een blender zou je denken. Toch is het apparaat in verschillende soorten en modellen te verkrijgen. Het is niet voor niets al 100 jaar geleden dat de blender is uitgevonden. Knappe koppen hebben dus meer dan genoeg tijd gehad om de blender te innoveren. Een van die vele innovaties is dus de vacuüm blender. Maar wat is dat precies en wat heb je eraan?

Wat is een vacuüm blender precies?

Waar een gewone blender met roterende messen je smoothies rond laat draaien tot een drinkbare substantie, pakt de vacuüm blender dat een stuk preciezer aan. Dat doet de vacuüm blender door voordat hij gaat mixen, alle lucht automatisch uit de container te zuigen. Op die manier worden de ingredienten die je in de container hebt gestopt vacuüm getrokken. Vandaar natuurlijk ook de naam vacuüm blender.

image

Wat is het voordeel van een vacuüm blender?

Een vacuüm blender heeft verschillende voordelen. Met name voor je gezondheid. Dat komt doordat deze soort blender anders werkt dan een gewone blender. Een gewone blender mengt je smoothie met roterende messen en verwarmt daardoor de smoothie waardoor je hem vrijwel meteen op moet drinken. De vacuüm blender daarentegen verhit je smoothie niet omdat er geen zuurstof bij de smoothie kan komen. Op die manier houd je jouw smoothie langer vers. Zo zou je dus ook voor een andere dag een smoothie kunnen maken.

Nadelen van een vacuüm blender

De vacuüm blender klinkt als een apparaat dat je veel voordelen biedt ten opzichte van een gewone blender en dat is ook zeker zo. Toch moeten je rekening houden met twee belangrijke zaken:

  • Het vacuüm trekken kan wat tijd kosten. Wees dus geduldig als je een houdbare smoothie wilt maken met dit apparaat
  • De vacuüm blenders zijn meestal wat duurder dan een gewone blender. Maar gezien het feit dat je de smoothies langer vers kunt houden, is het wellicht jouw geld waard

Over de auteur

Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing. Daarnaast schrijft hij ook voor de website. Hij heeft communicatie- en multimediad... Lees meer