Beste bloeddrukmeter 2023. 5x de beste bloedrukmeters

Laatste ge-update in door Eva

Het menselijk lichaam zit behoorlijk complex in elkaar. Als er iets niet helemaal goed gaat binnen ons lichaam, dan zien we dit meestal terug in bepaalde waarden die dan niet juist zijn. Denk hierbij aan hartslag, temperatuur, ademhaling, maar ook bloeddruk. In sommige gevallen wordt het aangeraden om thuis de bloeddruk in de gaten te houden. Ongeveer 2,8 miljoen Nederlanders hebben een verhoogde bloeddruk, waarvan sommigen niet eens weten dat dit het geval is, en daarom wordt het ook in 2023 aangeraden om een bloeddrukmeter in huis te hebben.

Thuis jouw bloeddruk meten kan handig zijn, bijvoorbeeld wanneer de bloeddruk bij de arts vaak wisselt, of wanneer je medicijnen neemt tegen een te hoge bloeddruk. Het is hierbij belangrijk om te zorgen dat je de beste bloeddrukmeter gebruikt met betrouwbare resultaten. Wij hebben de beste bloeddrukmeters op een rij gezet zodat jij dit allemaal niet hoeft uit te zoeken. Dat scheelt weer een hoop stress! We beginnen met de producten, waarna we bespreken hoe we bloeddrukmeters testen, een aantal tips meegeven en veel gestelde vragen beantwoorden.

Omron X7 Smart + AC Adapter Bekijk prijzen
Geheugenplaatsen: 100
Eenknopsbediening: Ja
AFIB detectie: Ja
Aanbevolen door Nederlandse Hartstichting: Ja
Hierom zijn we fan:
Aanbevolen door Nederlandse Hartstichting – Te gebruiken bij zwangerschap – Eenknopsbediening – 100 geheugenplaatsen
Let hierop:
Geen herinneringsfunctie – Geen indicator van batterij-niveau

Het eerste model in deze lijst is ook gelijk het model met de beste prijs/kwaliteit verhouding, en dat is waarom het door ons uitgeroepen is tot beste koop. De Omron X7 Smart + AC Adapter is uitstekend te gebruiken wanneer je dagelijks de bloeddrukwaarden bij moet houden.

In de medische wereld kennen we de STRIDE BP lijst. Dit is een onafhankelijk organisatie die door middel van wetenschappelijk onderzoek bepaalt of een bloeddrukmeter betrouwbare waardes laat zien of niet, en of deze meter geschikt is om thuis te gebruiken. De Omron X7 Smart + AC Adapter staat op deze lijst en is dus geschikt voor thuisgebruik.

Een aantal specificaties van dit model:

 • Meetbereik bloeddruk: 40 – 260 Pa;
 • Meetbereik hartslag: 40 – 180 bpm;
 • Stroomvoorziening: Accu/batterij;
 • Gewicht: 560 gram;
 • Garantie: 3 jaar.

Wees er vroeg bij

Een bloeddrukmeter kan niet alleen de bloeddruk weergeven, maar ook levens redden. AFIB, ook wel bekend als atriumfibrillatie, is de meest voorkomende hartritmestoornis. Helaas zijn er vaak geen symptomen waar te nemen. De Omron X7 Smart + AC Adapter kan deze stoornis vroegtijdig detecteren waardoor het risico op een beroerte flink afneemt.

Er is geen indicatie aanwezig van het batterijniveau. Dit kan vrij irritant zijn omdat je dan wellicht met een lege batterij komt te zitten als je hem een keer vergeet op te laden.

Dit model heeft een geheugenfunctie ingebouwd met 100 geheugenplaatsen en 2 instelbare gebruikersprofielen. Hierdoor kan je eerdere meetwaardes inzien en eventueel voorleggen bij de dokter, en één apparaat gebruiken wanneer er twee personen in huis zijn die hun bloeddruk in de gaten moeten houden. Het apparaat is met één knop te bedienen waardoor je niet te maken hebt met verwarrende knoppen. Ook tijdens de zwangerschap is dit apparaat prima te gebruiken.

Verkrijgbaar bij:
Withings BPM Connect Bekijk prijzen
Geheugenplaatsen: 8
Eenknopsbediening: Nee
AFIB detectie: Nee
Aanbevolen door Nederlandse Hartstichting: Nee
Hierom zijn we fan:
8 geheugenplaatsen – Te gebruiken bij zwangerschap – Indicator batterij-niveau – Herinneringsfunctie
Let hierop:
Geen AFIB detectie – Geen eenknopsbediening

Als we naar het gehele plaatje kijken, dus kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid etc., dan komt de Withings BPM Connect als beste uit de test. Dit apparaat meet gemakkelijk thuis de bloeddruk en laat binnen één oogopslag zien in welke WHO classificatie je bloeddruk valt.

Er zijn genoeg mensen, zoals ik, die geregeld wat vergeten, en dan heb ik het niet alleen over de smartphone en sleutels, maar echt belangrijke dingen. Nu ben ik vrij jong, maar ook op je oude dag ga je steeds meer vergeten. Het is dan ook wel fijn dat dit apparaat een herinneringsfunctie ingebouwd heeft, zo krijg je een melding wanneer het weer tijd is voor een nieuwe meting. Om deze functie te gebruiken is het noodzakelijk om de Nokia Health Mate te installeren op jouw smartphone. Via deze app kun je ook jouw metingen inzien.

Een aantal specificaties van dit model:

 • Meetbereik bloeddruk: 0 – 285 mm Hg;
 • Meetbereik hartslag: 40 – 180 bpm;
 • Stroomvoorziening: Accu/batterij;
 • Gewicht: 200 gram;
 • Garantie: 2 jaar.

Ieder voordeel heeft zijn nadeel

Het apparaat biedt ruimte voor 8 instelbare gebruikersprofielen en 8 geheugenplaatsen. Zo kan het hele gezin gebruik maken van de bloeddrukmeter. Ook tijdens de zwangerschap is het mogelijk om dit model zonder problemen te gebruiken.

Je kunt dit apparaat niet met één knop bedienen. Wanneer je deze bloeddrukmeter koopt voor een ouder persoon die wellicht problemen heeft met motoriek, is dit niet een geschikt model.

Hoewel de Withings BPM Connect genoeg voordelen heeft, zijn er ook nadelen te noemen. Dit apparaat kan bijvoorbeeld niet AFIB detecteren, en kan ook geen nachtmetingen uitvoeren. Een eenknopsbediening ontbreekt ook. We moeten er ook wel eerlijk bij zeggen dat de Withings BPM Connect niet op de STRIDE BP lijst staat, en vooralsnog dus nog niet aanbevolen wordt door de Nederlandse Hartstichting.

OMRON X3 Comfort Bekijk prijzen
Geheugenplaatsen: 60
Eenknopsbediening: Ja
AFIB detectie: Nee
Aanbevolen door Nederlandse Hartstichting: Ja
Hierom zijn we fan:
Aanbevolen door Nederlandse Hartstichting – 60 geheugenplaatsen – Eenknopsbediening – Berekening gemiddelde bloeddruk
Let hierop:
Geen data overdracht functie – Geen nachtmeting mogelijk

De afgelopen jaren werd ons gevraagd zoveel mogelijk thuis te blijven, en in 2022 zit het eigenlijk al in ons systeem dat we dat ook gewoon doen. Je wilt niet meer voor de kleine dingen het huis uit gaan, dat moet gewoon zo veel mogelijk via de laptop of een ander apparaat kunnen. Thuis de bloeddruk meten wordt ook steeds normaler, maar het is dan wel belangrijk dat je de beste bloeddrukmeter voor thuis in huis hebt.

Wat ons betreft is de Omron X3 Comfort + AC Adapter hier de meest geschikte keuze voor. Het apparaat is altijd beschikbaar wanneer jij het nodig hebt en kan bijna niet leeg zijn. Dit heeft het te danken aan het feit dat de Omron X3 Comfort ook op te laden is met de adapter. Dat uitstapje naar het hoekwinkeltje voor wat batterijen kun je dus ook van je lijst schrappen!

Een aantal specificaties van dit model:

 • Meetbereik bloeddruk: 40 – 260 Pa;
 • Meetbereik hartslag: 40 – 180 ppm;
 • Stroomvoorziening: Accu/batterij;
 • Gewicht: 340 gram;
 • Garantie: 3 jaar.

Een betrouwbaar beeld is cruciaal

Sommige bloeddrukmeters zijn niet geschikt om tijdens de zwangerschap te gebruiken. Dit heeft ermee te maken dat de waardes die dan getoond worden een vertekend beeld van de gezondheid kunnen geven. Dit model kan wel gebruikt worden tijdens de zwangerschap en zal dan nog steeds betrouwbare gegevens weergeven. Het is niet voor niets dat dit model aanbevolen wordt door de Nederlandse Hartstichting.

Je kunt de waarden die je meet niet overdragen naar een mobiele app of iets dergelijks. Het bijhouden van de metingen doe je dus op het apparaat zelf of in een schriftje.

Het is mogelijk om de gemiddelde bloeddruk te berekenen. Deze functie laat zien wat de gemiddelde bloeddruk is over, in dit geval, de laatste 3 metingen. Dit kan van belang zijn voor jouw dokter, maar geeft jou ook een idee van hoe het ermee staat op dit moment.

OMRON RS3 Intelli IT Bekijk prijzen
Geheugenplaatsen: 30
Eenknopsbediening: Ja
AFIB detectie: Nee
Aanbevolen door Nederlandse Hartstichting: Nee
Hierom zijn we fan:
Geeft melding wanneer de band niet goed zit – Meet onregelmatige hartslag – 30 geheugenplaatsen – Berekening gemiddelde bloeddruk mogelijk
Let hierop:
Niet te gebruiken bij zwangerschap – Niet met alle telefoons te verbinden

Niet iedereen kan zo’n bloeddrukmeter om hun bovenarm waarderen. Het kan zijn dat zij het gewoon geen fijn gevoel vinden, maar het kan natuurlijk ook dat er zwakkere aderen zitten of wondjes die het pijnlijk maken. Een polsbloeddrukmeter kan dan uitkomst bieden.

Het is belangrijk dat je de beste polsbloeddrukmeter in huis haalt als je deze optie overweegt, ze zijn namelijk gevoelig voor beweging en kunnen daardoor minder nauwkeurig zijn dan een bovenarm bloeddrukmeter. Dit speelt dan ook mee in de reden dat dit model niet aanbevolen wordt door de Nederlandse Hartstichting.

Een aantal specificaties van dit model:

 • Meetbereik bloeddruk: 40 – 260 Pa;
 • Meetbereik hartslag: 40 – 180 ppm;
 • Stroomvoorziening: Accu/batterij;
 • Gewicht: 300 gram;
 • Garantie: 3 jaar.

Minder is soms meer

Hoewel dit apparaat dus als minder nauwkeurig wordt omschreven, is het nog steeds een goede indicator. Het is belangrijk dat je stil blijft zitten en hier een rustig moment voor kiest. Een polsbloeddrukmeter is voor veel mensen fijner omdat de pols een toegankelijk plek is. Het is natuurlijk zonde als je zoveel moeite gedaan hebt met de krultang alleen maar om dit te verpesten wanneer je jouw trui steeds aan en uit moet doen.

Omdat het een polsmeter betreft kan het zo zijn dat de metingen niet betrouwbaar zijn tijdens zwangerschap. Kies daarom liever voor een ander model tijdens de zwangerschap of laat het bij de dokter meten.

Hier tegenover staat wel dat het aantal functies een stuk minder is. Zo is er geen AFIB detectie, zijn nachtmetingen niet mogelijk, en geeft dit model geen betrouwbare metingen als je zwanger bent. Ook een herinneringsfunctie ontbreekt. Je maakt wel gebruik van eenknopsbediening en kunt gewoon 30 metingen opslaan en inzien voor één persoon.

OMRON X4 Smart Bekijk prijzen
Geheugenplaatsen: 60
Eenknopsbediening: Ja
AFIB detectie: Nee
Aanbevolen door Nederlandse Hartstichting: Ja
Hierom zijn we fan:
Aanbevolen door Nederlandse Hartstichting – 60 geheugenplaatsen – Te gebruiken bij zwangerschap – Eenknopsbediening
Let hierop:
Geen indicator van batterij-niveau - Herinneringsfunctie

Omron is een van de meest populaire merken als het om bloeddrukmeters gaat, daarom is het ook wel fijn om te weten wat de beste Omron bloeddrukmeter is. Wij hebben voor het jaar 2022 gekozen voor de Omron X4 Smart + AC Adapter.

Wederom is dit weer een model wat aanbevolen wordt door de Nederlandse Hartstichting, dus de meetwaarden die je te zien krijgt zijn ook echt betrouwbaar. Ook tijdens de zwangerschap kun je gebruik maken van deze bloeddrukmeter om eventuele complicaties zoals zwangerschapsvergiftiging in de gaten te houden.

Een aantal specificaties van dit model:

 • Meetbereik bloeddruk: 40 – 260 Pa;
 • Meetbereik hartslag: 40 – 180 ppm;
 • Stroomvoorziening: Accu/batterij;
 • Gewicht: 800 gram;
 • Garantie: 3 jaar.

Duidelijkheid voor alles

De waardes die je meet krijg je te zien op een duidelijk scherm die voor iedereen leesbaar is, ook als je verminderd zicht hebt. Je kunt deze gegevens vervolgens opslaan op jouw Samsung, iPhone, Windows, of ander smartphone systeem om ze later in te kijken. Het is mogelijk om tot 60 geheugenplaatsen te gebruiken voor 2 instelbare gebruikersprofielen.

Er is geen herinneringsfunctie aanwezig die jou herinnert om een meting te maken. Voor vergeetachtige mensen zoals ik is dat een groot nadeel.

Je kunt de app, Omron Connect, voor meer gebruiken dan alleen je bloeddrukmeting. Er zijn verschillende apparaten op de markt die je kunt aanschaffen en verbinden met Omcron Connect zoals een weegschaal, bloeddrukmeter en thermometer. Al je gegevens heb je dan heel handig in één app staan waardoor je precies kan zien wat de status van jouw gezondheid is.

Product Geheugenplaatsen Eenknopsbediening AFIB detectie Aanbevolen door Nederlandse Hartstichting
Omron X7 Smart + AC Adapter Omron X7 Smart + AC Adapter
Beste koop bloeddrukmeter
100 Bekijk prijzen
Withings BPM Connect Withings BPM Connect
Best geteste bloeddrukmeter
8 Bekijk prijzen
OMRON X3 Comfort OMRON X3 Comfort
Beste bloeddrukmeter voor thuis
60 Bekijk prijzen
OMRON RS3 Intelli IT OMRON RS3 Intelli IT
Beste polsbloeddrukmeter
30 Bekijk prijzen
OMRON X4 Smart OMRON X4 Smart
Beste Omron bloeddrukmeter
60 Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zaterdag 1 april 2023
Door:
Eva

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywriter. Sindsdien schrijft ze met veel plezier voor Debeste.com. 

Verder reist Eva het liefst de hele wereld rond, kookt ze graag vegetarische gerechten en speelt ze met veel plezier op de piano. Voor jou duikt zij in de wereld van kookspullen, hondenbrokken en andere huis-tuin-en-keukenartikelen.