Hoe kies ik een goede bluetooth speaker?

Door: Eva
Laatste update: 21 januari 2022

Bluetooth speakers zijn enorm handig om overal en altijd naar je muziek te luisteren vanaf je telefoon, computer of tablet. Ook de audio van films kun je verbinden met een speaker om zo nog meer te genieten van deze kijkervaring. Maar hoe bepaal je welke bluetooth speaker bij jou past in een landschap met zoveel verschillende speakers? De belangrijkste kenmerken waar je op moet letten zijn:

  • Audiokwaliteit
  • De afmetingen
  • Waterdichtheid
  • Accuduur
  • Extra functies

We zullen hieronder dieper op deze kenmerken ingaan.

image

Let op de audiokwaliteit

Bij het aanschaffen van een goede speaker wil je natuurlijk ook de beste audiokwaliteit. Hoewel bluetooth speakers in het verleden niet het beste imago hadden qua geluid, is dat de laatste jaren sterk verbeterd. De bassen zijn dieper en het geluid is zeker zo goed geworden als dat van een gewone speaker die je aansluit met een plug.

Hoe groot is de speaker?

Ook de grootte van de speaker kan een belangrijke rol spelen voor jouw keuze. Zoek je een compacte speaker die je overal mee naartoe kunt nemen of goed past in een kleinere kamer? Of wil je juist een bombastischer geluid en mag de speaker gerust wat groter zijn?

Moet je speaker waterdicht zijn?

Bluetooth speakers zijn ideaal om mee naar buiten te nemen omdat ze geen draden nodig hebben of werken via het internet. Om ervoor te zorgen dat je ze bij wijze van spreken zelfs naast het zwembad kunt gebruiken, worden verschillende speakers helemaal waterdicht gemaakt.

De accuduur van de speaker

Speakers laad je doorgaans op via een usb zodat je ze niet hoeft te stekkeren. De accuduur van de speaker is dus zeker een belangrijke indicator om rekening mee te houden als je er eentje wilt kopen.

Extra functies

Sommige speakers hebben extra functies zoals een plug om een koptelefoon aan te sluiten, NFC zodat je ook via de wifi verbinding kunt maken of zelfs een ingebouwde microfoon zodat je de speaker ook als smart speaker gebruiken kunt.

Over de auteur

Eva
Hoofdredacteur

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywr... Lees meer