Wat kan ik met een bluetooth speaker?

Door: Eva
Laatste update: 16 december 2021

Luisteren naar muziek moest lange tijd altijd met een draad, maar dankzij bluetooth kunnen we eenvoudig van een afstandje onze muziek afspelen. Zowel via een koptelefoon als speakers. Maar welke mogelijkheden heb je met een bluetooth speaker en hoe goed is het geluid van een moderne speaker zonder snoer?

image

Bluetooth speakers maken gewone speakers overbodig

Dankzij bluetooth hoeven we niet meer een zogenoemde 3,5 mm jack in onze apparaten te pluggen om geluid af te spelen op een speaker. Met bluetooth maak je zonder moeite verbinding tussen je telefoon, tablet of computer en de speaker. Bluetooth had vroeger een vrij slecht imago. We gebruikten het vooral om te bellen in de auto en speakers hadden niet altijd het meest heldere geluid. Moderne bluetooth speakers hebben een fantastisch en bombastisch geluid en de verbinding tussen het apparaat en speaker is ook sterk verbeterd.

Kenmerken van bluetooth speakers:

  • De meeste speakers hebben een accu en werken zelfs zonder elektriciteit
  • De verbinding tussen je apparaat en de speaker is vaak beperkt tot zo’n tien meter
  • Bluetooth speakers zijn beschikbaar in zeer verschillende prijscategorieën, van een aantal tientjes tot zo’n 1000 euro.
  • Verbinding maken met bluetooth kost veel batterijvermogen op je telefoon of tablet
  • Bluetooth speakers kunnen soms worden opgeladen met een usb, net als je telefoon.

Watervaste bluetooth speakers

Bluetooth is een handige manier om verbinding tussen apparaten te maken zonder een internetverbinding. Daarom wordt bluetooth ook veel in de buitenruimte gebruikt om draadloos muziek te luisteren. Je ziet daarom ook steeds vaker speakers die helemaal waterdicht zijn. Deze kun je bijvoorbeeld meenemen naar het strand, het park of onderweg. Sommige speakers zijn zelfs zo waterdicht dat je ze onder water kunt gebruiken of onder de douche. Je herkent de waterdichtheid aan de IPX-certificering. Een hoge IPX-certificering geeft aan dat de speaker zeer waterdicht is.

Over de auteur

Eva
Hoofdredacteur

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywr... Lees meer