Beste boodschappentrolley 2022

Laatste ge-update in door Marle

Een boodschappentrolley komt goed van pas bij het vervoeren van zware boodschappen. Je hoeft niet met zware tassen te sjouwen, maar trekt al je boodschappen comfortabel achter je aan. Hartstikke handig dus! De afgelopen jaren heeft de boodschappentrolley een echte comeback gemaakt in het straatbeeld.

Er zijn dan ook steeds meer merken die boodschappentrolleys aanbieden. Het kan hierdoor lastig zijn om de juiste te vinden. Wij hebben meerdere trolleys voor je getest en de beste hieronder op een rijtje gezet. De beste boodschappentrolley met 4 wielen is de Playmarket Boodschappentrolley Go Up. Verder vind je in onze 2022 top-5 de beste opvouwbare boodschappentrolley, de beste boodschappen trolley in hoogte verstelbaar, de beste boodschappen trolley met koelvak en de hipste boodschappentrolley.

Beste boodschappentrolley met 4 wielen
Playmarket Boodschappentrolley Go Up
Bol.com
Playmarket Boodschappentrolley Go Up
Beste opvouwbare boodschappentrolley
Strex Boodschappentrolley
Bol.com
Strex Boodschappentrolley
Beste boodschappen trolley in hoogte verstelbaar
Shopping trolley 401270
Bol.com
Shopping trolley 401270
Beste boodschappen trolley met koelvak
ShoppingCruiser®
Bol.com
ShoppingCruiser®
Hippe boodschappentrolley
Bamex
Bol.com
Bamex
Playmarket Boodschappentrolley Go Up Bekijk prijzen
Aantal wielen: 4
Met koelvak: Ja
Gewicht: 5.9 kg
Inhoud: 39.5 liter
Hierom zijn we fan:
Zowel op twee als vier wielen voort te trekken.
Let hierop:
Behoorlijk aan de prijs.

Geschikt voor: Eenieder die op zoek is naar een trolley op vier wielen.

Op de eerste plaats staat de Playmarket Boodschappentrolley Go Up. Het is de eerste trolley die zwenkende dubbele voorwielen heeft. Je kunt de trolley voortrekken op twee wielen, maar volgeladen kun je hem ook op vier wielen voortduwen. Ideaal!

Beste boodschappentrolley met 4 wielen

We waren ontzettend onder de indruk van het gebruiksgemak van de Playmarket Boodschappentrolley Go Up. Zoals we al zeiden kun je hem zowel op twee, als vier wielen voorttrekken. Dankzij de kleine zwenkwielen maak je gemakkelijk verschillende soorten manoeuvres, met of zonder lading. De handgreep was gemakkelijk in hoogte te verstellen.

De trolley heeft niet één, maar twee opbergvakken:

 • een standaard tas (inhoud van 39,5 liter)
 • een diepvriestas (inhoud van 6 liter)

Hier neem je moeiteloos grotere ladingen zware boodschappen in één keer in mee. De binnentas is verwijderbaar en gemakkelijk te wassen.

Wat me ook wel een fijn gevoel gaf; de zijkanten zijn bekleed met reflectoren, waardoor je ook in het donker duidelijk zichtbaar blijft. De tas is compact op te vouwen en is voorzien van een veiligheidsslot. Hij heeft dus alles waar je naar op zoek bent in een boodschappentrolley én meer! Echter, voor deze luxe trolley leg je dan ook een flink bedrag neer. Het is verreweg de duurste trolley uit onze 2022 top-5.

Deze luxe boodschappentrolley heeft alles waar je naar op zoek bent én meer!

Verkrijgbaar bij:
Strex Boodschappentrolley Bekijk prijzen
Aantal wielen: 2
Met koelvak: Nee
Inhoud: 45 liter
Gewicht: 2.8 kg
Hierom zijn we fan:
Gemakkelijk in de klappen.
Let hierop:
Gemakkelijk in de klappen.

Geschikt voor: Dankzij de grote wielen geschikt voor iedere soort ondergrond.

Een opvouwbare boodschappenwagen is eenvoudig op te bergen of mee te nemen in de auto. De boodschappentrolley waarbij het opvouwen het gemakkelijkst ging, is de Strex Boodschappentrolley. De trolley kent de volgende afmetingen:

 • Uitgeklapt: 103 x 45 x 24 cm
 • Ingeklapt: 58 x 45 x 20 cm

Beste opvouwbare trolley 2022

Wat ik erg handig vond zijn de vele verschillende vakken die de trolley heeft. Zo heeft de trolley niet alleen een ruim basisvak (45 liter), maar ook een groot voorvak, een accessoirevak en een speciaal vak voor je portemonnee. Zo houd je al je spulletjes overzichtelijk opgeborgen. Helaas heeft deze trolley geen koelvak, zoals de ShoppingCruiser dat heeft.

Een ander pluspunt, zijn de grote stevige wielen. Hij heeft grotere wielen dan haast iedere andere trolley uit onze top-5. Hierdoor glijdt hij moeiteloos over verschillende ondergronden. De trolley is getest op zandpaadjes, oneven staten en kiezelwegen. Hij rolde overal zonder problemen overheen.

De tas is van het frame te halen, waardoor je hem ook los kunt gebruiken. Vooral bij het in- en uitladen van boodschappen kwam dit ontzettend goed van pas. Het enige dat we misten, was een handvat waarmee je de tas van de trolley kunt tillen.

Deze opvouwbare boodschappentrolley is dankzij het compacte formaat gemakkelijk mee te nemen op pad.

Verkrijgbaar bij:
Shopping trolley 401270 Bekijk prijzen
Aantal wielen: 2
Met koelvak: Nee
Inhoud: Onbekend
Gewicht: 1.4 kg
Hierom zijn we fan:
In hoogte verstelbaar.
Let hierop:
Wielen zijn van minder goede kwaliteit.

Geschikt voor: Eenieder die zijn of haar trolley in hoogte wilt kunnen verstellen.

Wil je je boodschappentrolley perfect op maat kunnen maken, dan kunnen we je een verstelbaar model, zoals de Shopping trolley 401270 aanraden. Het frame is gemakkelijk in hoogte te verstellen, waardoor je de trolley altijd comfortabel achter je aan trekt.

Royaal opbergvak

Het royale opbergvak heeft een ruime inhoud. De tas is afneembaar, waardoor hij ook zonder frame te gebruiken is. Het enige dat we misten waren verschillende opbergvakken, zoals de Playmarket Boodschappentrolley Go Up dat heeft. Wel heeft deze trolley een vak met ritssluiting waarin je je portemonnee of telefoon op kunt bergen.

Heb je de trolley niet in gebruik, dan kun je hem compact inklappen. Ingeklapt:

 • Neem je hem gemakkelijk mee in de kofferbak.
 • Kun je hem kwijt in een kast, zonder dat je veel ruimte inlevert.

Enkele gebruikers klagen over de kwaliteit van de wielen. Deze zouden snel kunnen afbreken. Wij hadden hier zelf geen last van, maar we hebben de trolleys dan ook niet zo lang in gebruik gehad. Het is dan ook zeker iets om in je achterhoofd te houden. Echter, daar is de prijs ook naar. Dit model heb je al voor een paar tientjes.

Deze verstelbare trolley is gemakkelijk op maat te maken.

Verkrijgbaar bij:
ShoppingCruiser® Bekijk prijzen
Aantal wielen: 2
Met koelvak: Ja
Inhoud: 45 liter
Gewicht: 1.7 kg
Hierom zijn we fan:
Trolley heeft een ruim koelvak.
Let hierop:
Kan scheuren bij een te hoog gewicht.

Geschikt voor: Eenieder die op zoek is naar een trolley met koelvak.

Hoe je gekoelde boodschappen het best kunt vervoeren? In een koelvak natuurlijk! We waren ontzettend onder de indruk van het ruime, geïntrigeerde koelcompartiment in de ShoppingCruiser. De trolley is verkrijgbaar in vijf mooie kleuren:

 • blauw
 • fuchsia
 • groen
 • zwart
 • grijs

Beste boodschappentrolley met koelvak 2022

Hoewel het niet de enige boodschappentrolley met een koelvak is, is het wel de trolley met het ruimste koelvak. De Playmarket Boodschappentrolley Go Up heeft een koelvak met een inhoud van 6 liter. Het koelvak van deze trolley heeft een inhoud van maar liefst 7.5 liter. Ideaal voor het vervoeren van melk en/of vleeswaren.

Wat we verder erg handig vonden, is het gebruiksgemak. In slechts vijf seconden kun je de trolley in- en uitklappen. Ingeklapt neemt de trolley weinig ruimte in beslag. Een ander pluspunt is de waterafstotende bekleding. Je hoeft je geen zorgen te maken als het onverwacht begint te regenen.

Ook uniek: de trolley heeft twee handige haken waarmee je hem voorop aan een winkelwagen kunt hangen. Verder vind je aan de buitenzijde een ritsvakje voor het opbergen van je portemonnee. Let wel op: het is belangrijk dat je het maximum gewicht van 25 kg niet overschrijdt. Bij een te hoog gewicht kan de tas gaan scheuren.

Neem gekoelde producten veilig mee op pad in het ruime, geïntegreerde koelvak!

Verkrijgbaar bij:
Bamex Bekijk prijzen
Aantal wielen: 2
Met koelvak: Nee
Inhoud: 36 liter
Gewicht: 2.3 kg
Hierom zijn we fan:
Hip design.
Let hierop:
Bovenkant kan soms inklappen.

Geschikt voor: Eenieder die op zoek is naar een hippe boodschappentrolley.

Een boodschappentas hoeft er niet saai uit te zien. In onze zoektocht naar de beste boodschappentas zijn we niet alleen op zoek gegaan naar handige, maar ook naar mooie boodschappentassen. De hippe Bamex stal meteen ons hart!

Hippe boodschappentrolley

De boodschappentrolley die meteen onze aandacht trok, was deze gestipte trolley van Bamex. Een simpel, maar toch erg vrolijk design. Naast het aantrekkelijke ontwerp is de trolley ook van allerlei handige functionaliteiten voorzien, zoals:

 • een verstelbare handgreep
 • een uitwasbare en afneembare tas
 • een vak voor je portemonnee

In het 36 liter ruime vak borgen we gemakkelijk al onze boodschappen op. Zonder inhoud weegt deze lichtgewicht boodschappentrolley slechts 2.3 kilogram. Hij is ook weer inklapbaar, waardoor je hem gemakkelijk op kunt bergen.

De tas is stevig, degelijk en van goede kwaliteit. Het enige dat ons opviel, is dat de bovenkant soms in kan klappen. Gelukkig heb je hier tijdens het voortrekken geen hinder van.

Boodschappentrolley saai? Dit hippe model van Bamex bewijst het tegendeel!

Verkrijgbaar bij:
Product Aantal wielen Met koelvak Inhoud Gewicht
Playmarket Boodschappentrolley Go Up Playmarket Boodschappentrolley Go Up
Beste boodschappentrolley met 4 wielen
4 39.5 liter 5.9 kg Bekijk prijzen
Strex Boodschappentrolley Strex Boodschappentrolley
Beste opvouwbare boodschappentrolley
2 45 liter 2.8 kg Bekijk prijzen
Shopping trolley 401270 Shopping trolley 401270
Beste boodschappen trolley in hoogte verstelbaar
2 Onbekend 1.4 kg Bekijk prijzen
ShoppingCruiser® ShoppingCruiser®
Beste boodschappen trolley met koelvak
2 45 liter 1.7 kg Bekijk prijzen
Bamex Bamex
Hippe boodschappentrolley
2 36 liter 2.3 kg Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: vrijdag 3 februari 2023
Door:
Marle

Marle is drie jaar geleden begonnen als copywriter en schrijft nog steeds met veel plezier. Hoewel ze zich aan het begin voornamelijk richtte op het schrijven van product descriptions, schrijft ze ondertussen ook verschillende artikelen en reviews voor deBeste.com. Daar ze zelf graag in de keuken staat, vind ze het altijd erg interessant om meer te weten te komen over verschillende keukenaccessoires. En dat vanaf het prachtige, zonovergoten eiland Bali!