Beste boorhamer van 2022

Laatste ge-update in door Jasper

Ben je op zoek naar klusgereedschap, maar is een accuboormachine niet zwaar genoeg? Dan kom je al snel bij een boorhamer uit, geschikt voor de echte zware klussen en grote gaten. Toch kan het moeilijk zijn om de juiste boorhamer voor jouw klus te vinden. Daarom hebben we hier de beste boorhamers van 2023 voor je op een rij gezet.

We hebben de boorhamers onder meer vergeleken op basis van het gewicht, de slagkracht, het aantal slagen per minuut en natuurlijk de prijs. Daaruit is de Bosch pbh 2100 RE als beste boorhamer van 2023 naar voren gekomen. Laten we eens kijken naar de andere goede boorhamers die we voor je hebben getest!

Bosch PBH 2100 RE Bekijk prijzen
Gewicht: 2,2 kilogram
Vermogen: 1,7 joule
Aantal slagen per minuut: 5800
Hierom zijn we fan:
Lichtgewicht - Beitelwerk - Meegeleverde accessoires - Prijs
Let hierop:
Slagkracht - Ingebouwde verlichting

Laten we maar eens beginnen met de beste boorhamer van 2022, de Bosch PBH2100. Na flink wat tests te hebben uitgevoerd, zijn we tot de conclusie gekomen dat de combinatie van deze boorhamer in de smaak valt. Zo kun je niet alleen boren, maar ook beitelen met deze boorhamer.

Beste boorhamers

Een andere reden waarom we deze boorhamer hebben benoemd tot beste boorhamer van 2022, is de zeer voordelige prijs van het product. Vergelijken we dit namelijk met de andere boorhamers in deze review, dan zien we dat de andere boorhamers een stuk duurder zijn.

Daarnaast is het lichte gewicht een van de grote voordelen van deze boorhamer. Hierdoor kun je deze een stuk gemakkelijker meenemen naar de verschillende ruimten waarin je aan het werk bent. Let er wel voor op dat je altijd een verlengsnoer meeneemt, aangezien deze boorhamer op netstroom werkt en er niet altijd voldoende stopcontacten zijn.

Als laatste voordeel zien we nog dat er verschillende accessoires worden meegeleverd. Zo krijg je onder meer:

 • 6 en 8 millimeter boren
 • Platte beitel
 • Puntbeitel
 • Handgreep
 • Kunststof koffer

Zware klussen

Helaas zien we wel dat de boorhamer niet geschikt is voor de zwaardere klussen. Dit komt door de slagkracht van 1,7 joule. Wil je dieper in beton boren, dan zouden we adviseren om een andere boorhamer te kopen die een stuk krachtiger is.

Daarnaast zien we helaas ook dat de verlichting ontbreekt. Dit zorgt ervoor dat je bij slecht verlichte ruimten een hoofdlamp moet gebruiken of verlichting in de ruimte moet installeren. Ook als je bijvoorbeeld in de avond of vroeg in de ochtend gaat boren, is het ontbreken van de verlichting een minpunt.

De beste boorhamer van 2022 vanwege de scherpe prijs en de meegeleverde accessoires!

Makita HR2230X4 Bekijk prijzen
Gewicht: 2,6 kilogram
Vermogen: 2,2 joule
Aantal slagen per minuut: 4500
Hierom zijn we fan:
Opbergkoffer - Gewicht - Netsnoer - Extra handgreep
Let hierop:
Rotatiestop - Koolborstelloze motor

Uit allerlei tests die we gedaan hebben, is deze Makita HR2230X4 als beste uit de test gekomen. Dit komt onder meer door het netsnoer, die maar liefst 4 meter lang is. Hierdoor is deze een stuk langer dan bij andere boorhamers, waardoor je veel meer speelruimte hebt. Ook maakt het een verlengsnoer vaak overbodig.

Pneumatisch Bosch hamermechanisme

We hebben daarnaast gezien dat er verschillende boren worden meegeleverd die het gaten boren vereenvoudigen. het voordeel is dat je deze eenvoudige in de meegeleverde opbergkoffer kunt doen. Deze verschillende soorten boren maken heb mogelijk om:

 • Te boren in beton
 • Te boren in gips en zacht steen
 • Te boren in tegels en baksteen

Naast dat je de opbergkoffer mee krijgt, is er ook gebruik gemaakt van een extra handgreep bij deze boorhamer. Dit maakt het gemakkelijker om kracht te zetten tijdens het boren. Je hebt daarnaast ook minder kans dat je uitschiet of langs de aangewezen plek gaat boren, mede doordat het meer controle geeft.

Het gewicht van de boorhamer maakt het daarnaast mogelijk om langer door te gaan. In tegenstelling tot verschillende andere boorhamers in deze review, is deze met 2,6 kilogram erg licht van gewicht. Dit is zelfs lichten dan sommige accuboormachines en klopboormachine!

Missende features

Toch zijn er wel een tweetal features die we missen. Allereerst is dit de rotatiestop. Normaal gesproken wordt deze functionaliteit gebruikt om ook lichtere breekwerkzaamheden uit te voeren. Dat wil zeggen dat de breekwerkzaamheden dus niet in beton, maar bijvoorbeeld in steen wordt uitgevoerd.

Daarnaast is er helaas geen koolborstelloze motor aanwezig bij deze Makita boorhamer. De voordelen van een koolborstelloze motor ontbreken hierdoor. Over het algemeen komt het qua voordelen neer op het volgende:

 • Betere stroomoverdracht naar de motor voor constanter toerental
 • Motor wordt minder snel warm door minder wrijving
 • Motor gaat zuiniger om met de energie van de accu en kan dus langer mee

De best geteste boorhamer van 2022 vanwege de meegeleverde boren en opbergkoffer en het lange snoer van maar liefst 4 meter!

Bosch Uneo Maxx + 2,5 Ah accu Bekijk prijzen
Gewicht: 1,4 kilogram
Vermogen: 0,6 joule
Aantal slagen per minuut: 5000
Hierom zijn we fan:
Accu platform - Werklamp - Gewicht - Snelspan boorkop
Let hierop:
Boordiameter - Slagkracht

Wil je altijd en overal kunnen werken met een boorhamer, dan moet je deze Bosch Unea Maxx boorhamer hebben. Met deze draadloze boorhamer is het mogelijk om elke klus te klaren, mede doordat je niet afhankelijk bent van de aanvoer van stroom. Daar komt nog een extra voordeel bij kijken.

Het accu platform

De Bosch Uneo Maxx maakt namelijk gebruik van het Bosch Power For All accu platform. Dit wil zeggen dat je met één accu ook de mogelijkheid hebt om andere apparaten van Bosch van energie te voorzien. Zo heb je dus niet voor elke apparaat een nieuwe accu nodig. Daarbij moet je denken aan het gebruik voor:

Naast dat je een accu krijgt meegeleverd, krijg je ook allerlei schroeven erbij, waardoor je direct aan de slag kunt. Een van de features waarmee Bosch zich onderscheidt, is de aanwezigheid van een werklamp. Op die manier kun je ook op de donkere plekken aan de slag.

Onze ervaring

Bij deze boorhamer hebben we wel moeten concluderen dat deze erg geschikt is voor de doe het zelver. Dit komt allereerst door de slagkracht van het apparaat. Deze is namelijk een stuk minder als we dit vergelijken met de concurrentie, wat deze ook minder geschikt maakt voor de grotere klussen.

Dit zien we ook terug in de boordiameter van de boorhamer. Je kunt namelijk maar tot maximaal 10 millimeter in beton boren. De boorhamer werkt vooral voor de kleinere klussen en is daarmee een stuk minder geschikt voor het grovere geschut. Hiervoor zul je toch echt een professionele boorhamer aan moeten schaffen.

Wat we wel weer als voordeel van deze goede boorhamer hebben ervaren, is het lichte gewicht. Doordat de boorhamer maar 1,4 kilogram weegt, kun je deze gemakkelijk meenemen naar de verschillende klussen die je in en rondom het huis hebt. Zoals we al eerder benoemde, ben je daarbij ook niet afhankelijk van een snoer.

Bij het wisselen van de boorkop kun je gebruik maken van de snelspanner. Hierdoor kun je veel gemakkelijker van boor wisselen en heb je geen gereedschap nodig om dit voor elkaar te krijgen.

De beste accu boorhamer die niet alleen veel bewegingsvrijheid geeft, maar ook een werklicht heeft voor de donkere plekken!

Verkrijgbaar bij:
PowerPlus POWX1175 Bekijk prijzen
Gewicht: 9,1 kilogram
Vermogen: 5 joule
Aantal slagen per minuut: 4250
Hierom zijn we fan:
Krachtige boorhamer - Diepte aanslag - Stofkap - Anti vibratie technologie
Let hierop:
Zwaar - Snoerlengte

Dat een boorhamer met snoer geschikt is voor zwaar boorwerk, dat bewijst deze PowerPlus POWX1175 maar weer eens. Het is een boormachine waarvan zelfs de beste professionals opkijken. Met een kracht van maar liefst 5 joule heeft deze een hoge slagkracht en kom je ermee door vrijwel alle harde materialen.

Krachtige boorhamer

Om ervoor te zorgen dat de krachten die vrijkomen niet te erg gaan irriteren bij het klussen, is er gebruik gemaakt van anti vibratie technologie. Deze zorgt ervoor dat je er niets van voelt dat het apparaat de mogelijkheid heeft om maar liefst 3900 slagen per minuut te produceren. Hierdoor krijg je ook geen last van:

 • Schouders
 • Rug
 • Armen

Doordat het zo'n krachtig gereedschap is, is het ook direct een erg zware boorhamer. Met maar liefst 9,1 kilogram is het de zwaarste boorhamer van allemaal. Deze is daarom ook minder geschikt voor de fanatieke doe het zelver of beginnende klusser, aangezien de kracht die vrijkomt beter geschikt is voor de professionals. Door het gewicht kunnen we wel spreken van een robuuste behuizing.

Professionele boorhamer

Een van de eigenschappen die bij de andere boorhamers ontbreekt, is de aanwezigheid van een stofkap. Deze voorkomt dat je tijdens het boren veel stof in je gezicht krijgt. Hoewel je het nooit volledig kunt voorkomen, wil er tijdens het boren in beton aardig wat stof vrijkomen. Gelukkig voorkomt deze dat grotendeels.

Daarnaast zien we ook dat de aanwezigheid van een diepte aanslag speciaal gemaakt is voor de professionals. Dit is bijvoorbeeld handig als je meerdere gaten van dezelfde diepte wilt aanbrengen. Met de mogelijkheid om SDS plus boren te gebruiken (die trouwens ook zijn meegeleverd), zijn de mogelijkheden eindeloos.

Helaas zien we wel dat de snoerlengte van maar 3 meter wat minder is dan bij de andere boorhamers. Hierdoor kan het zijn dat je een verlengsnoer nodig hebt als je in sommige ruimtes wilt boren. Ben je klaar met boren, dan berg je de boorhamer snel op in de bijgeleverde kunststof koffer.

De beste boorhamer op netstroom van 2022 vanwege de krachtige motor en de anti vibratie technologie!

Verkrijgbaar bij:
Makita HR2631FTJ Bekijk prijzen
Gewicht: 3 kilogram
Vermogen: 2,4 joule
Aantal slagen per minuut: 4600
Hierom zijn we fan:
Boorcapaciteit - Rotatiestop - Gewicht - Snelspan boorkop
Let hierop:
Prijs - Meegeleverde accessoires

Makita staat natuurlijk alom bekend als een van de grootste merken op het gebied van gereedschap, met onder meer accuboormachines, zaagmachines en klopboorhamers. Met deze Makita HR2631FTJ hebben we de beste Makita boorhamer van 2022 in handen. Dit komt onder meer door de goede boorcapaciteit van het product. Met deze boorhamer boor je:

 • 26 mm in steen
 • 26 mm in beton
 • 26 mm in zacht steen
 • 32 mm in hout
 • 13 mm in metaal

Accessoires

Toch is niet alleen de boorcapaciteit iets wat ons is opgevallen tijdens het testen. Je krijgt namelijk een extra boorkop, waardoor je zowel een sds boorkop als een snelspan boorkop hebt. Dit geeft je net wat meer mogelijkheden dan bij de meeste boorhamers in deze review. Het is daarom ook een van de grote pluspunten.

Toch zijn er helaas ook andere boorhamers die juist méér accessoires meeleveren, zoals boren en beitels. Doordat deze verder niet worden meegeleverd, moet je deze nog aanschaffen bij de boorhamer. Hierdoor valt de prijs nog hoger uit.

Daarnaast is ons tijdens het gebruik ook het lichte gewicht van de boorhamer opgevallen. Door het lichte gewicht kun je de boorhamer moeiteloos voor langere tijd achter elkaar gebruiken. Ook de rotatiestop is een voordeel ten opzichte van de concurrenten. Deze zorgt er namelijk voor dat je ook de lichtere breekwerkzaamheden netjes en moeiteloos kunt uitvoeren.

Professionele boorhamers

Hoewel de Makita boorhamer een professionele boorhamer is, zien we wel dat de prijs van het product aan de hoge kant is. In tegenstelling tot de andere boorhamers in deze review, betaal je meer dan €250 voor de boorhamer, terwijl er nog niet eens boren en beitels worden meegeleverd. We moeten dit daarom ook vermelden als een van de belangrijkste nadelen.

Een van de beste boorhamers van 2022 voor de veeleisende klusser, mede vanwege het boren in harde steensoorten, het gewicht en de rotatiestop!

Product Vermogen Gewicht Aantal slagen per minuut
Bosch PBH 2100 RE Bosch PBH 2100 RE
Beste koop boorhamer
1,7 joule 2,2 kilogram 5800 Bekijk prijzen
Makita HR2230X4 Makita HR2230X4
Best geteste boorhamer
2,2 joule 2,6 kilogram 4500 Bekijk prijzen
Bosch Uneo Maxx + 2,5 Ah accu Bosch Uneo Maxx + 2,5 Ah accu
Beste boorhamer op accu
0,6 joule 1,4 kilogram 5000 Bekijk prijzen
PowerPlus POWX1175 PowerPlus POWX1175
Beste boorhamer op netstroom
5 joule 9,1 kilogram 4250 Bekijk prijzen
Makita HR2631FTJ Makita HR2631FTJ
Beste Makita boorhamer
2,4 joule 3 kilogram 4600 Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: woensdag 7 juni 2023
Door:
Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing en is, naast zijn vriendin en dochter, ook verliefd op SEO. Daarnaast schrijft hij ook voor de website.

Hij heeft communicatie- en multimediadesign gestudeerd en ook meerdere cursussen over marketing gevolgd. Verder komt hij jaarlijks bij de SEO Benelux Borrel, waar hij in 2022 ook in het panel zat.

Als Jasper niet schrijft of aan het designen is, bouwt hij aan met LEGO óf doet hij aan CrossFit