Beste bosmaaier 2023. 5x de beste koop bosmaaiers

Laatste ge-update in door Stijn

Heb je te maken met een stugge sloot of heb je veel last van onkruid? In dat geval kan een bosmaaier de oplossing bieden. Deze heeft veel meer kracht dan een grastrimmer en stelt je in staat om zelfs het grofste onkruid te bestrijden. In deze review hebben we de beste bosmaaiers van 2023 voor je op een rij gezet.

Daarbij hebben we gelet op het gewicht van de bosmaaier, de aandrijving van de bosmaaier, het geluidsniveau en natuurlijk ook de prijs. Uiteindelijk is daar de Bosch AFS 23-37 als beste bosmaaier van 2023 naar voren gekomen. Ben je benieuwd naar een aantal andere goede bosmaaiers? Hier lees je het allemaal!

Ryobi RBC1226l Bekijk prijzen
Gewicht: 5,2 kilogram
Aandrijving: Elektrisch
Geluidsniveau: 100 dB
Hierom zijn we fan:
Draad of Mes - Maaibreedte - Stevig - Prijs
Let hierop:
Netsnoer - Wielen

Na flink wat testen gedaan te hebben, zijn we maar tot één conclusie gekomen. De Ryabo RBC1226 is de beste elektrische bosmaaier van 2022. Een van de redenen waarom de deze bosmaaier tot een van de beste bosmaaiers hebben genoemd, is het feit dat je deze met zowel een draad als mes kunt gebruiken.

De maaibreedte

We hebben daarnaast ook gekeken naar de maaibreedte van deze bosmaaier. Met een breedte van 26 centimeter als je messen gebruikt en 38 centimeter als je een draad gebruikt, kun je met een aantal keren lopen een flink stuk onkruid verwijderen. Hierdoor hoef je minder vaak op en neer te lopen en ben je dus sneller klaar.

De prijs is daarbij erg voordelig. Ondanks dat het niet de goedkoopste bosmaaier uit deze review is, is de prijs meer dan prima, zeker als we kijken wat je er allemaal voor terug krijgt. Vergelijken we dit bijvoorbeeld met een onkruidbrander, dan is het verschil in prijs best forst. Dat werkt in het voordeel van deze bosmaaier!

Ontbrekende features

Er zijn helaas ook een aantal features die ontbreken bij deze bosmaaier. We missen bijvoorbeeld:

  • Wielen
  • Draaibare kop
  • Telescopische steel

Kijken we bijvoorbeeld naar de wielen, dan moet je de bosmaaier dus altijd tillen. Hoewel dat voor even natuurlijk geen probleem is, is het met een gewicht van 5,2 kilogram wel een zwaardere bosmaaier. Dit brengt echter ook een belangrijk voordeel met zich mee. Het apparaat is namelijk enorm stevig en voelt robuust aan. Hierdoor hoef je er niet bang voor te zijn dat deze snel kapot gaat.

Een laatste feature die we nog even willen benoemen is het korte snoer. Het snoer is namelijk maar 0,2 meter, waardoor je altijd een verlengsnoer nodig hebt. Een voordeel is wel dat je de verlengsnoer gemakkelijk aan de bosmaaier op kunt hangen, waardoor je er niet bang voor hoeft te zijn dat deze onverhoopt in de weg gaat liggen.

De beste bosmaaier van 2022 vanwege de scherpe prijs, de maaibreedte en de mogelijkheid om messen én een draad te gebruiken!

Borg bosmaaier Bekijk prijzen
Gewicht: 9 kilogram
Aandrijving: Benzine
Geluidsniveau: 97 dB
Hierom zijn we fan:
Benzine bosmaaier - Meerdere accessoires - Vermogen - Draagriem
Let hierop:
Gewicht - Onderhoud

Met deze Borg benzine bosmaaier haal je niet alleen een bosmaaier in huis, maar kun je dit apparaat ook voor andere doeleinden gebruiken, wat het een veelzijdige bosmaaier maakt. Naast dat je deze namelijk als bosmaaier kunt gebruiken, kun je deze ook gebruiken als:

Krachtige bosmaaier

Met een krachtige motor van 1900 Watt is dit een zeer krachtige bosmaaier. Dit vermogen is ook wel nodig als je deze bosmaaier voor verschillende doeleinden wilt gebruiken. Door dit vermogen is deze bosmaaier op benzine te gebruiken voor de meest zware klussen, waaronder bijvoorbeeld hoog gras of struiken.

Helaas zien we wel dat het onderhoud van deze bosmaaier wat meer werkt vereist dan wanneer je kiest voor een elektrische bosmaaier of een bosmaaier met een accu. Zo moet je bijvoorbeeld regelmatig de benzine aanvullen en de olie verversen. Daarnaast moet je ook de meegeleverde accessoires onderhouden.

Het is daarbij belangrijk om de bosmaaier bij te vullen met mengsmering. Dit wil zeggen dat je Euro 98 tankt. De bosmaaier is namelijk niet geschikt voor E10. Heb je dit per ongeluk wel getankt, dan is het belangrijk om de brandstoftank te legen en aan te vullen met mengsmering.

Het gewicht

Met een gewicht van maar liefst 12 kilogram in totaal is dit een van de zwaardere bosmaaiers in deze review. Hoewel je er wel een draagriem bij krijgt, is dit wel een stuk zwaarder dan vergelijkbare bosmaaiers. Gelukkig kun je hiervoor wel de meegeleverde draagriem gebruiken.

Het grote voordeel van deze draagriem is dat je deze zowel over de schouder als op de rug kan doen. Er zit namelijk een speciaal pakket bij dat dit mogelijk maakt. Doordat je het gewicht over twee schouders kunt verdelen, is de bosmaaier een stuk gemakkelijker in gebruik.

Een van de beste benzine bosmaaiers vanwege de meegeleverde accessoires, waardoor je deze voor meerdere doeleinden kunt gebruiken.

Verkrijgbaar bij:
WOLF-Garten LYCOS 40/230 Bekijk prijzen
Gewicht: 3 kilogram
Aandrijving: Accu
Geluidsniveau: 91,1 dB
Hierom zijn we fan:
Accu bosmaaier - Grastrimmer - Extra handvat - Accuplatform
Let hierop:
Draagriem - Meegeleverde accu

Wil je meer bewegingsvrijheid ten opzichte van een elektrische bosmaaier, dan is de Wolf Garten LYCOS 40/230 enorm geschikt. Hiermee kun je namelijk vrijuit door de tuin bewegen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken om het bijvullen van de benzine of het zoeken naar een stroompunt.

Krachtige accu bosmaaier

Met betrekking tot de accu is er zowel een voor- als nadeel op te merken. Het belangrijjkte voordeel is namelijk dat er gebruik is gemaakt van het Wolf Garten 40V accuplatform. Dat wil zeggen dat als je gebruik maakt van andere apparaten van Wolf Garten voor het tuinieren met dezelfde accu, je deze accu ook kunt gebruiken in deze bosmaaier. Denk daarbij aan:

Nu we het er toch over hebben, is het misschien goed om te vermelden dat je de bosmaaier ook kunt gebruiken als grastrimmer. Dit komt door het feit dat je de bosmaaier zowel met het meegeleverde mes als met de draad kunt gebruiken.

Dan komen we ook direct bij het belangrijkste nadeel van deze bosmaaier. Er wordt namelijk standaard geen accu meegeleverd tegen deze prijs. Wil je wél een accu mee laten leveren, dan moet je hier apart voor betalen. De kosten van een accu komen uit op ongeveer €50.

Het gebruik

Tijdens het testen van deze bosmaaier zijn er een aantal dingen opgevallen. Allereerst is dit dat de draagriem niet wordt meegeleverd. Ondanks het gewicht van maar 3,8 kilogram, zou dit wel een welkome aanvulling zijn. Op die manier kun je namelijk het gewicht niet verlichten zoals dat bij andere toestellen wel kan.

Het extra handvat dat gebruikt is, hebben we als zeer positief ervaren. Dit zorgt er namelijk voor dat je de bosmaaier effectief kunt gebruiken en gemakkelijker kunt sturen. Het is ook een stuk gemakkelijker en lichter om de bosmaaier met twee handen vast te houden.

De beste accu bosmaaier van 2022 vanwege het extra handvat, het accuplatform en de bewegingsvrijheid.

Einhell GE-BC 43 AS Bekijk prijzen
Gewicht: 10,9 kilogram
Aandrijving: Benzine
Geluidsniveau: 97 dB
Hierom zijn we fan:
Fietsstuur-handgreep - Draad en mes - Draaibare kop - Telescopische steel
Let hierop:
Benzine motor - Prijs

Vergelijken we deze bosmaaier met de andere bosmaaiers in deze review, dan valt direct de handgreep op. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van een fietsstuur-handgreep, waardoor het geen enkel probleem is om deze langdurig te gebruiken. Daarnaast zien we dat de bosmaaier werkt met een rugzak constructie, waardoor je deze ook lange tijd kunt dragen.

Krachtige benzine bosmaaier

De bosmaaier op benzine maakt gebruik van een efficiënte verbranding, zodat je langere tijd met de bosmaaier vooruit kan. Met een vermogen van 1250 Watt is dit een van de meest krachtige bosmaaiers uit deze review. Hierdoor is het ook een professionele bosmaaier.

Bij deze bosmaaier moet je er daarnaast wel op letten dat de benzine bosmaaier meer onderhoud nodig hebt dan een reguliere bosmaaier. Wil je een professionele bosmaaier kopen, dan is dat wel een belangrijk punt waar je rekening mee moet houden. Kies je toch voor deze bosmaaier, dan hebben we hier een aantal onderhoudstips voor je:

  • Reinig de brandstoftank als dat nodig is
  • Controleer de messen of de draad regelmatig
  • Controleer of de smering van de aandrijfkop nog in orde is

Beste bosmaaier test

Natuurlijk hebben we de bosmaaier ook gewoon even uitgetest. Ten opzichte van de andere bosmaaiers is de telescopische steel een groot voordeel. Hierdoor kun je de bosmaaier namelijk afstemmen op jouw persoonlijke wensen. Dit zorgt ervoor dat je geen last krijgt van je rug, nek of schouders bijvoorbeeld.

Daarnaast is de draaibare kop, die je zowel kunt gebruiken met een draad als met een mes, een groot voordeel. Hierdoor kun je de bosmaaier bijvoorbeeld ook gebruiken als krachtige grastrimmer. Dit maakt de bosmaaier multifunctioneel en zorgt ervoor dat je geen apart apparaat aan hoeft te schaffen.

Helaas komen we hierdoor ook direct bij het tweede nadeel van deze bosmaaier. Dat is namelijk dat de prijs ten opzichte van de andere bosmaaiers een stuk hoger ligt. Deze duurdere bosmaaier is daarom zeker niet voor iedereen geschikt.

De beste bosmaaier op benzine van 2022 die je door de ergonomische voordelen langdurig kunt gebruiken!

Bosch AFS 23-37 Bekijk prijzen
Gewicht: 5,3 kilogram
Aandrijving: Elektrisch
Geluidsniveau: 98 dB
Hierom zijn we fan:
Op rug te dragen - Wisselen draadspoel en mes - Dubbele handgreep - Prijs
Let hierop:
Verlengsnoer nodig - Maaidiameter

Natuurlijk trappen we deze review af met de beste bosmaaier van 2022, de Bosch AFS 23-37. Het grote voordeel van deze bosmaaier is de meegeleverde draagriem die is gebruikt, waardoor je het gewicht van 5,3 enorm kunt verlichten. Deze kun je verstellen en zowel over de schouder als op de rug dragen.

Beste bosmaaiers

Het is een van de beste bosmaaiers vanwege de mogelijkheid om eenvoudig en snel te wisselen tussen draadspoel en mes. Bij de messen heb je een maaibreedte van ongeveer 23 centimeter, terwijl de maaibreedte bij het gebruik van een draad zo'n 37 centimeter is. Hierdoor kun je een zeer brede strook direct maaien.

De bosmaaier is met deze features enorm geschikt voor:

  • Hoog gras
  • Wildgroei zoals struiken
  • Hoog onkruid

De dubbele handgreep die is gebruikt maakt het enorm gemakkelijk om precies te werk te gaan. Je kunt de bosmaaier stevig vastpakken, zodat je ook bij stugger gras moeiteloos door het gras heen komt. Zelfs als het zwaarder wordt is het geen probleem om de bosmaaier vast te blijven houden.

Een laatste voordeel van deze bosmaaier is dat de prijs enorm laag is ten opzichte van de andere bosmaaiers in deze review. Hoewel het niet de goedkoopste bosmaaier is, kunnen we deze wel classificeren als een goedkope bosmaaier. Hiermee blijft er dus meer geld over voor andere apparaten om je tuin op en top in orde te maken!

De minpunten

Er zijn een tweetal minpunten die we moeten vermelden bij deze bosmaaier. Dat is allereerst het feit dat je altijd een verlengsnoer nodig hebt om de bosmaaier te kunnen gebruiken. Dit komt natuurlijk omdat het een elektrische bosmaaier is. Hiervoor kun je ook een haspel gebruiken. Ondanks dat is het nog steeds een van de beste elektrische bosmaaiers van 2022.

Daarnaast is ook de maaidiameter met 23 centimeter aan de lage kant ten opzichte van de andere bosmaaiers. Hierdoor moet je wat vaker op en neer lopen. Doordat er gebruik gemaakt is van een draagriem, is dit natuurlijk geen probleem.

De beste bosmaaier van 2022 vanwege de scherpe prijs en de dubbele handgreep die gebruikt is!

Product Gewicht Aandrijving Geluidsniveau
Ryobi RBC1226l Ryobi RBC1226l
Beste koop bosmaaier
5,2 kilogram Elektrisch 100 dB Bekijk prijzen
Borg bosmaaier Borg bosmaaier
Best geteste bosmaaier
9 kilogram Benzine 97 dB Bekijk prijzen
WOLF-Garten LYCOS 40/230 WOLF-Garten LYCOS 40/230
Beste accu bosmaaier
3 kilogram Accu 91,1 dB Bekijk prijzen
Einhell GE-BC 43 AS Einhell GE-BC 43 AS
Beste benzine bosmaaier
10,9 kilogram Benzine 97 dB Bekijk prijzen
Bosch AFS 23-37 Bosch AFS 23-37
Beste elektrische bosmaaier
5,3 kilogram Elektrisch 98 dB Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: donderdag 30 maart 2023
Door:
Stijn

Stijn is fanatiek schrijver en al jarenlang geïnteresseerd in verschillende soorten elektronica. Hij houdt van technische snufjes, zoals drones, VR-brillen en gamen.

Verder kun je bij Stijn niet alleen lezen over computers of koelkasten, maar duikt hij met alle plezier ook in onderwerpen als beste skeelers of de meest fijne hardloopschoenen.