Beste braadpan top 10 2020

Laatste ge-update in door Agnes

Hou jij ook zo van een lekkere stoofpot met heerlijke smaakjes? Met een echte braadpan maak je zo’n stoofpotje in een handomdraai. Dankzij de dikke bodem, die de warmte goed verdeelt, zijn deze pannen speciaal geschikt voor het langzaam gaar sudderen van vlees en groente. De pan is ook wijd en diep, zodat de grote stukken vlees erin passen en de warmte gelijkmatig verdeeld wordt. Dat is slow cooking op zijn best!

Je gaat dus op zoek naar een mooie pan, maar dan kom je tot de ontdekking dat er wel heel veel verschillende braadpannen te koop zijn. Je vraagt je misschien af welke pan nou eigenlijk het beste is voor jouw kookavonturen. Lastig hè? Daarom gaan wij je hiermee helpen!

Hoe gebruik je een braadpan?

Een braadpan is echt iets anders dan een hapjespan of een gewone koekenpan. Misschien had jouw oma vroeger wel zo’n super degelijk model, wat je nauwelijks kon optillen. En dat is dus ook meteen wat een stoofpan zo anders maakt. De pan is zwaarder, omdat deze gemaakt wordt van geëmailleerd gietijzer of plaatijzer. Wil je je geen breuk tillen? Dan kun je tegenwoordig ook kiezen voor lichtgewicht stoofpannen die van aluminium of plaatstaal zijn gemaakt.

De meeste pannen gebruik je op je kookplaat of je schuift ze in de oven. Eerst braad je het vlees aan met olie of boter en dan voeg je vloeistoffen als bouillon, water of wijn toe. Eventueel kun je ook groenten toevoegen, bijvoorbeeld wortel of ui. Dan gaat het deksel erop, en sudderen maar.

Hoe kies je de beste?

Wat de beste stoof- of braadpan voor jou is, hangt een beetje af van je eisen, je budget en hoe vaak je de pan wilt gebruiken. Als je wilt weten wat de belangrijkste kenmerken zijn om op te letten, kijk dan even in onze koopgids. In het algemeen kun je letten op het materiaal van de pan, het gewicht, de warmtebron waarvoor de pan geschikt is en natuurlijk de inhoud van de pan. Wij hebben 10 pannen getest en delen hier onze bevindingen. Hopelijk wordt de keuze zo iets makkelijker!

braadpan
# Product Geschikt voor inductie Mag in de vaatwasser Anti-aanbaklaag Prijs v.a.
1 Le Creuset Braadpan Faitout Braadpan zwart, 32 cm
de beste keuze in duurzaamheid
€ 146,30
2 BK Fortalit Braadpan - Ø 28 cm / 4L - Emaille
de beste keuze voor elke keuken
€ 37,95
3 GreenPan Featherweight Inductie Braadpan - Ø22 cm - Keramisch
de beste keuze voor een lichtgewicht pan
€ 72,04
4 Sola Fair Cooking Braadpan - 28 cm - met deksel - anti aanbak - Zwart
de beste keuze voor je gezin
€ 69,95
5 Cuisinox gietijzeren braadpan rood Ø 20cm
de beste keuze voor een emaille braadpan
€ 58,71
6 Tefal Trattoria Braadpan - Ø 24cm + deksel
de beste keuze voor de moderne keuken
€ 44,99
7 Le Creuset Signature Braadpan - 6,7 liter - 28 cm - Kersenrood
de beste keuze voor topkwaliteit
€ 229,50
8 Staub Braadpan - Ø 31 cm - Ovaal - Rood
de beste keuze voor in de oven
€ 186,32
9 Berghoff Sauteerpan
de beste praktische keuze
€ 53,00
10 Petromax - Gietijzeren pan - Dutch Oven FT6 - 7,6 Liter
de beste keuze voor open vuur
€ 77,98
Laatste prijs-update: maandag 18 januari 2021
Agnes Voogt
Door: Agnes
Agnes is samen met haar team verantwoordelijk voor de reviews uit verschillende categorieën. Dagelijks testen en vergelijken zij producten om het voor jou makkelijker te maken. Agnes houdt van schilderen en paardrijden.

Socials Agnes:
LinkedIn - E-mail