De Beste Broodbakmachine Laatst geüpdatet maart 2020
Best getest
Panasonic Croustina SD-ZP2000WXE

Samenvatting:
De Panasonic Croustina bakt heerlijke broden van 530 tot 780 gram. De naam Croustina zegt het al; de korst komt er knapperig en lekker gekleurd uit.


Voordelen
Deze broodbakmachine heeft een koele wand; de buitenkant is veilig om aan te raken, ook tijdens het bakken.


Nadelen
De Panasonic Croustina heeft helaas geen warmhoudfunctie.

Best koop
Princess 152007 Homemade Deluxe

Samenvatting:
De Princess Deluxe broodbakmachine heeft een compact formaat en is ook geschikt voor het bereiden van jam, yoghurt, pap en bananenbrood.


Voordelen
De Princess Deluxe heeft maar liefst 19 bakprogramma’s.


Nadelen
Deze broodbakmachine schakelt niet automatisch uit.

Voor gezinnen
Tristar BM-4586 Broodbakmachine

Samenvatting:
De Tristar BM-4586 is een compacte, veelzijdige broodbakmachine. Ondanks het kleine formaat kan het broden van maar liefst 1 kg bakken!


Voordelen
De losse onderdelen zijn vaatwasbestendig, fijn als je een druk gezinsleven hebt.


Nadelen
Helaas zonder receptenboekje. Hierdoor is het wat zoeken naar de juiste verhoudingen en instellingen.

De beste broodbakmachine 2020

Geplaatst op door Joel de Bruin

Elke dag vers brood, dat kan met een broodbakmachine! Het werkt heel eenvoudig, alle ingrediënten gaan de broodbakmachine in, je zet hem aan en na een aantal uur staat er een versgebakken broodje op te wachten. Maar wist je dat de meeste broodbakmachines meer kunnen dan alleen broodbakken? Zo kun je de broodbakmachine ook gebruiken om (pizza)deeg voor te bereiden, cakes in te bakken, jams of compote te maken en zelfs je eigen yoghurt of cottage cheese!

De beste broodbakmachine vinden

Broodbakmachines zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. Van low budget tot high end. Sommige broodbakmachines zijn een flinke uitgave die je niet zomaar doet. Er zijn meerdere factoren die meespelen bij het aankoopproces van een broodbakmachine, en deze zijn voor iedereen ook weer anders. De één kijkt naar het merk, de ander meer naar de prijs. Maar factoren als aantal programma’s, timer en extra ingrediënten toevoer zijn minstens net zo belangrijk. De broodbakmachine top 10 bestaat uit diverse producten die zijn geselecteerd op basis van verschillende specificaties passend bij verschillende behoeftes.

Broodbakmachine top 10

Wij hebben een top 10 samengesteld met de beste broodbakmachines van dit moment. In de top 10 zie je overzichtelijk alle voor- en nadelen op een rijtje. Dit zal je helpen bij het kiezen van de beste broodbakmachine voor jou. Wil je wat meer uitleg, lees dan vooral de Broodbakmachine Koopgids even goed door. Hierin leggen we belangrijke aandachtspunten uit, waardoor het voor jou eenvoudiger wordt om de beste broodbakmachine voor jou te kopen!

Broodbakmachine Top 10
# Product Min. broodgewicht Max. broodgewicht Timer Prijs v.a.
1 Panasonic Croustina SD-ZP2000WXE
Best getest
530 g 780 g € 299,00
2 Princess 152007 Homemade Deluxe
Beste koop
500 g 750 g € 69,00
3 Tristar BM-4586 Broodbakmachine
Voor gezinnen
500 g 1000 g € 0,00
4 Panasonic SD-2511WXE 300 g 900 g € 199,00
5 Moulinex Pain & Delice OW240E30 500 g 1 kg € 129,99
6 Tomado TBM9001B 700 g 900 g € 0,00
7 Domo B3963 700 g 1 kg € 109,99
8 Primo BM3-WS 700 g 900 g € 0,00
9 Inventum BM95 700 g 900 g € 99,95
10 Easy Bread 360 g 500 g € 39,99
Best getest Bekijk prijzen

De Panasonic Croustina kost misschien wat meer dan een gemiddelde broodbakmachine, maar deze bakt daarentegen wel heerlijke broden van 530 tot 780 gram. De naam Croustina zegt het al; de korst komt er knapperig en lekker gekleurd uit. Je zult het misschien jammer vinden dat er geen kijkvenster in zit, maar hier ligt het geheim van de knapperige korst! De binnendeksel is warmtereflecterend en helpt zo mee bij het bakken van een heerlijk, knapperig brood! Naast brood kun je in deze broodbakmachine ook cake bakken, maar ook pizzadeeg voorbereiden en zelfs je eigen jams maken. Dankzij de 18 programma’s kun je allerlei recepten uitproberen, van een simpel wit brood tot een polentabrood met zongedroogde tomaten, een eiwitbrood of zelfs glutenvrij brood. Het brood krijgt een ovale vorm. Het bakblik is voorzien van een anti-aanbaklaag. Deze is niet geschikt voor de vaatwasser, je zult hem dus met de hand moeten afwassen. Handig is deze broodbakmachine voorzien is van een timer. Voor dat je naar bed gaat stel je de broodbakmachine in, als je opstaat staat er een versgebakken broodje op je te wachten! Deze broodbakmachine is 27 x 34 x 40,4 cm en weegt 8,5 kg.

Helaas heeft deze broodbakmachine geen warmhoudstand. Goed plannen en werken met de timer is belangrijk.

Voordelen
 • 18 programma’s
 • Veelzijdig in gebruik
 • Timer
 • Koele wand
Nadelen
 • Geen warmhoudfunctie
 • Niet vaatwasbestendig
Panasonic Croustina SD-ZP2000WXE
Panasonic Croustina SD-ZP2000WXE
Koop bij Wehkamp
Beste koop Bekijk prijzen

De Deluxe Princess 152007 broodbakmachine heeft een compact formaat, het heeft maar liefst 19 programma’s, zodat je naar hartenlust broden kunt bakken. Deze broodbakmachine is ook geschikt voor glutenvrije programma’s. Naast het bakken van brood, kun je hem ook gebruiken voor het maken van jam, yoghurt, kleefrijst, pap of een bananenbrood. Op het display kun je aangeven wat de bruiningsgraad van je brood moet zijn. Het minimale broodgewicht is 500 gram, het maximale broodgewicht is 750 gram. Handig is ook dat deze broodbakmachine van Princess is voorzien van een timer en een warmhoudfunctie. De buitenkant is van RVS; het geeft geen koele wand. De afmetingen van deze broodbakmachine zijn 21 x 27 x 31 cm en hij weegt 4,1 kg.

Deze broodbakmachine schakelt niet automatisch uit.

Voordelen
 • 19 programma’s
 • Timer
 • Warmhoudfunctie
 • Vaatwasbestendige onderdelen
Nadelen
 • Geen koele wand
 • Schakelt niet automatisch uit
Princess 152007 Homemade Deluxe
Princess 152007 Homemade Deluxe
Koop bij Bol.com
Voor gezinnen Bekijk prijzen

De Tristar BM-4586 is een compacte, veelzijdige broodbakmachine. Ondanks het kleine formaat kan het broden van maar liefst 1 kg bakken! Waar de meeste bakmachines tot een maximaal van 800 gram kunnen bakken, gaat de Tristar dus iets verder. Ideaal voor gezinnen. Deze broodbakmachine heeft maar liefst 19 programma’s, waardoor hij veelzijdig in gebruik is. Naast brood, kun je hier ook jam, yoghurt, rijst, pap of (pizza)deeg in bereiden. Bij deze broodbakmachine kun je de korstkleur instellen, van licht naar medium of donker. Handig is dat deze broodbakmachine ook een timer heeft en een warmhoudfunctie van een uur. Het bakblik is voorzien van een anti-aanbaklaag en mag worden schoongemaakt in de vaatwasmachine. De Tristar BM-4586 is 24 x 30,2 x 35,5 cm en weegt 4,5 kg.

Helaas zonder meegeleverd receptenboekje. Hierdoor is het in het begin wat zoeken naar de juiste verhoudingen en instellingen.

Voordelen
 • Max. broodgewicht 1 kg
 • Koele wand
 • 19 programma’s
 • Vaatwasbestendige onderdelen
 • Timer en warmhoudfunctie
Nadelen
 • Exclusief receptenboekje
Tristar BM-4586 Broodbakmachine
Tristar BM-4586 Broodbakmachine
Koop bij Bol.com
Panasonic SD-2511WXE Bekijk prijzen

Met deze broodbakmachine van Panasonic kun je kiezen uit maar liefst 33 programma’s! Je kunt deze broodbakmachine dus voor veel meer dan alleen een simpel broodje gebruiken. Hij heeft 18 programma’s voor broodbakken en 15 programma’s voor andere recepten. Denk hier maar aan pizzadeeg, jam, cakes, brioche en bijvoorbeeld een zuurdesemstarter. Op het display geef je gemakkelijk het gewenste bakprogramma aan. Op dit display stel je ook de korstkleur in. Daarnaast zit er ook nog een toevoer in. Deze is bedoeld voor bijvoorbeeld noten of rozijnen die halverwege het bakproces aan het deeg moeten worden toegevoegd. De Panasonic doet dit automatisch, je hoeft hier zelf niet meer aan te denken. Het minimale broodgewicht is 300 gram en maximaal kun je er 1,2 kg deeg in mengen. Fijn is dat Panasonic een receptenboekje meelevert, zodat je meteen een goed idee krijgt waar je alle programma’s voor kunt gebruiken. Deze broodbakmachine is 26 x 38 x 39 cm en weegt 8,5 kg.

Ondanks de vele programma’s zit hier geen programma voor het maken van yoghurt bij.

Voordelen
 • Veelzijdig in gebruik; 33 programma’s
 • Timer
 • Automatisch toevoer
 • Receptenboekje
Nadelen
 • Geen kijkvenster
 • Niet vaatwasbestendig
Panasonic SD-2511WXE
Panasonic SD-2511WXE
Koop bij Coolblue
Moulinex Pain & Delice OW240E30 Bekijk prijzen

Met de Moulinex Pain & Delice bak je niet alleen brood. In deze broodbakmachine kun je ook pizzadeeg, pastadeeg en zelfs pap, cake, jam, yoghurt of cottage cheese bereiden. Een veelzijdig apparaat dus. Wat brood betreft kun je broden van 500 gram tot 1 kg bakken. Je hebt keuze uit 20 programma’s. Handig is dat het een timer heeft. De timer is tot 15 uur in te stellen. Het brood blijft dankzij de warmhoudfunctie nog een uur warm. Je hebt de mogelijkheid om zelf de kleur van de korst in te stellen. Bijzonder is, is dat deze broodbakmachines maar liefst 3 programma’s heeft voor glutenvrije recepten; 2 soorten brood en 1 cake. Een toevoer voor extra ingrediënten heeft het niet, wel geeft het een seintje wanneer het tijd is om extra ingrediënten toe te voegen. De afmetingen van deze broodbakmachine zijn 29 x 31 x 29 cm. Hij weegt 5,6 kg.

De losse onderdelen zijn niet vaatwasbestendig.

Voordelen
 • Veelzijdig in gebruik
 • Timer
 • 3 glutenvrije programma’s
 • Bruiningsgraad instelbaar
Nadelen
 • Geen toevoer extra ingrediënten
 • Schakelt niet automatisch uit
 • Niet vaatwasbestendig
Moulinex Pain & Delice OW240E30
Moulinex Pain & Delice OW240E30
Koop bij Coolblue
Tomado TBM9001B Bekijk prijzen

De Tomado TBM9001B is een vrij simpele broodbakmachine die doet wat hij moet doen - brood bakken. Deze broodbakmachine heeft 12 programma’s waarmee je verschillende soorten broden kunt voorbereiden, inclusief glutenvrij. Het minimale broodgewicht is 700 gram en het maximale broodgewicht uit deze broodbakmachine is 900 gram. Door het kijkvenster kun je het rijzen en garen van het brood goed in de gaten houden. De losse onderdelen zij niet vaatwasbestendig en moeten dus met de hand worden afgewassen. Deze broodbakmachine weegt 4,5 kg en heeft de afmetingen 25 x 29 x 37 cm.

Let op, deze broodbakmachine heeft geen koele wand.

Voordelen
 • Max. broodgewicht 900 gram
 • 12 programma’s
 • Warmhoudfunctie
 • Korstkleur is regelbaar
Nadelen
 • Geen koele wand
 • Niet vaatwasbestendig
 • Geen timer
Tomado TBM9001B
Tomado TBM9001B
Koop bij Bol.com
Domo B3963 Bekijk prijzen

In deze broodbakmachine van Domo kun je broden van 700 gram tot maar liefst 1 kg bakken. Hij beschikt over 12 programma’s waaronder ook cakes en glutenvrij bakken. Deze broodbakmachine van Domo heeft een kijkvenster en een instelbare bruiningsgraad. Dankzij de handige timer kun je de ingrediënten voor het brood ’s avonds al in de broodbakmachine doen en de volgende ochtend wakker worden met een versgebakken broodje. Ook heeft het een warmhoudfunctie van een uur en zal het na de verstreken tijd automatisch uitschakelen. Deze broodbakmachine wordt geleverd inclusief een receptenboekje. Hij weegt 5,5 kg en is 32 x 35 x 26 cm.

Let er op dat de losse onderdelen niet vaatwasbestendig zijn. Je zult ze dus met de hand moeten afwassen.

Voordelen
 • Koele wand
 • Receptenboekje
 • Warmhoudfunctie
 • Korstkleur is regelbaar
Nadelen
 • Niet vaatwasbestendige onderdelen
 • Geen extra programma’s voor yoghurt o.i.d.
Primo BM3-WS Bekijk prijzen

Een prima broodbakmachine die doet wat hij moet doen, broden bakken. Deze broodbakmachine is eerder geschikt voor een kleine familie. De broden vallen namelijk wat kleiner uit dan de verpakking je doet geloven. Volgens Primo kun je hierin broden van 700 tot 900 gram, maar in werkelijkheid vallen ze wat kleiner uit. Deze broodbakmachine heeft 11 programma’s voor brood, glutenvrij brood of cake. Handig is dat deze broodbakmachine is voorzien van een timer, instelbare bruiningsgraad, een kijkvenster en dat het een signaaltoon geeft als het tijd is om extra ingrediënten toe te voegen. Deze broodbakmachine heeft de afmetingen 25 x 30 x 31 cm en weegt 4,1 kg.

De broodjes vallen wat kleiner uit dan je zou verwachten.

Voordelen
 • Koele wand
 • 11 programma's
 • Timer en warmhoudfunctie
Nadelen
 • Broodjes vallen wat kleiner uit
 • Niet veelzijdig in gebruik
Primo BM3-WS
Primo BM3-WS
Koop bij Bol.com
Inventum BM95 Bekijk prijzen

In de broodbakmachine BM95 van Inventum kun je broden van 700 tot 900 gram bakken. Deze broodbakmachine is voorzien van 12 programma’s, zo kun je een eenvoudig wit brood bakken, maar ook een rozijnenbrood en ook glutenvrij. Ook deze broodbakmachine is voorzien van een handige timer. Hij heeft geen extra toevoer klep, maar deze broodbakmachine geeft wel een signaal als extra ingrediënten kunnen worden toegevoegd. De afmetingen van zijn 37 x 29 x 25 cm en hij weegt 5,3 kg.

Deze broodbakmachine heeft geen toevoer voor extra ingrediënten.

Inventum BM95
Inventum BM95
Koop bij Wehkamp
Easy Bread Bekijk prijzen

Dit is de simpelste en goedkoopste broodbakmachine uit de top 10. Je vult hem met de ingrediënten, zet hem aan en de EasyBread begint met het broodbakken. Hij is alleen bedoeld voor het bakken van brood. Als je een broodbakmachine wilt die ook geschikt is voor het maken van cakes, yoghurt of jams, dan kun je beter een andere broodbakmachine uit deze top 10 zoeken. Wil je voor een klein bedrag eenvoudige broden bakken, dan is dit misschien wel de broodbakmachine die je zoekt.

Je moet zelf veel uitproberen om de juiste verhoudingen te vinden

Voordelen
 • Eenvoudig in gebruik
 • Goedkoop in aanschaf
Nadelen
 • Niet veelzijdig in gebruik
 • Onderdelen niet vaatwasbestendig
Joel de Bruin
Door: Joel de Bruin
Joel is samen met zijn team verantwoordelijk voor de reviews uit de categorieën Elektronica en Hobby & Sport. Dagelijks testen en vergelijken zij producten om het voor jou makkelijker te maken. Joel is zelf een fanatieke hardloper.