Beste broodbakmachine 2022 - Top 10

Laatste ge-update in door Joel

De beste broodbakmachine kneedt deeg, laat het rijzen en bakt er een overheerlijk brood van. Het enige wat je zelf hoeft te doen, is het afwegen van de ingrediënten zoals meel, gist, zout enz. Elke dag vers brood bakken is dus mogelijk, met een goede broodbakautomaat die al het werk voor je doet. Wil je er ook eentje, of ben je toe aan een nieuwe? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij hebben 10 machines voor je getest en een handige top 3 gemaakt, om je keuze wat eenvoudiger te maken. Je kunt hier ook meteen een broodbakmachine bestellen.

Hoe werkt een broodbakmachine?

Voordat je begint met bakken, vul je het bakblik met de afgewogen ingrediënten of een broodbakmix. Daarna stel je het programma in en start je de machine. Het apparaat kneedt het deeg en laat het rijzen bij de juiste temperatuur. De timer geeft een signaal wanneer het brood gebakken is, maar vaak ruik je het zelf al aan de heerlijke geur van versgebakken brood.

Wat is de meest geschikte broodbakmachine voor jou?

Als je glutenvrij moet eten, dan is een broodbakmachine natuurlijk heel erg handig om glutenvrij brood mee te bakken. Als je sowieso graag zelf brood bakt en een apparaat zoekt wat het deeg kneedt en laat rijzen, dan bespaart een broodbakmachine je enorm veel tijd. Een goede broodbakmachine heeft voldoende bakprogramma’s en voldoende inhoud om een fatsoenlijk brood te kunnen bakken. In onze Koopgids vind je nog meer handige tips die je helpen bij de juiste keuze.

Broodbakmachine Top 10
 • Best geteste broodbakmachine - Panasonic Croustina SD-ZP2000WXE
 • Beste koop broodbakmachine - Princess 152007 Homemade Deluxe
 • Beste broodbakmachine voor gezinnen - Tristar BM-4586 Broodbakmachine
# Product Min. broodgewicht Max. broodgewicht Timer
1 Panasonic Croustina SD-ZP2000WXE
Best getest
530 g 780 g Bekijk prijzen
2 Princess 152007 Homemade Deluxe
Beste koop
500 g 750 g Bekijk prijzen
3 Tristar BM-4586 Broodbakmachine
Voor gezinnen
500 g 1000 g Bekijk prijzen
4 Panasonic SD-2511WXE 300 g 900 g Bekijk prijzen
5 Moulinex Pain & Delice OW240E30 500 g 1 kg Bekijk prijzen
6 Tomado TBM9001B 700 g 900 g Bekijk prijzen
7 Domo B3963 700 g 1 kg Bekijk prijzen
8 Inventum BM95 700 g 900 g Bekijk prijzen
9 Easy Bread 360 g 500 g Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: donderdag 27 januari 2022
Best getest Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • 18 programma’s - Veelzijdig in gebruik - Timer - Koele wand
 • Geen warmhoudfunctie - Niet vaatwasbestendig
Productreview:

De Panasonic Croustina kost misschien wat meer dan een gemiddelde broodbakmachine, maar deze bakt daarentegen wel heerlijke broden van 530 tot 780 gram. De naam Croustina zegt het al; de korst komt er knapperig en lekker gekleurd uit. Je zult het misschien jammer vinden dat er geen kijkvenster in zit, maar hier ligt het geheim van de knapperige korst! De binnendeksel is warmtereflecterend en helpt zo mee bij het bakken van een heerlijk, knapperig brood! Naast brood kun je in deze broodbakmachine ook cake bakken, maar ook pizzadeeg voorbereiden en zelfs je eigen jams maken. Dankzij de 18 programma’s kun je allerlei recepten uitproberen, van een simpel wit brood tot een polentabrood met zongedroogde tomaten, een eiwitbrood of zelfs glutenvrij brood. Het brood krijgt een ovale vorm. Het bakblik is voorzien van een anti-aanbaklaag. Deze is niet geschikt voor de vaatwasser, je zult hem dus met de hand moeten afwassen. Handig is deze broodbakmachine voorzien is van een timer. Voor dat je naar bed gaat stel je de broodbakmachine in, als je opstaat staat er een versgebakken broodje op je te wachten! Deze broodbakmachine is 27 x 34 x 40,4 cm en weegt 8,5 kg.

Helaas heeft deze broodbakmachine geen warmhoudstand. Goed plannen en werken met de timer is belangrijk.

Beste koop Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • 19 programma’s - Timer - Warmhoudfunctie - Vaatwasbestendige onderdelen
 • Geen koele wand - Schakelt niet automatisch uit
Productreview:

De Deluxe Princess 152007 broodbakmachine heeft een compact formaat, het heeft maar liefst 19 programma’s, zodat je naar hartenlust broden kunt bakken. Deze broodbakmachine is ook geschikt voor glutenvrije programma’s. Naast het bakken van brood, kun je hem ook gebruiken voor het maken van jam, yoghurt, kleefrijst, pap of een bananenbrood. Op het display kun je aangeven wat de bruiningsgraad van je brood moet zijn. Het minimale broodgewicht is 500 gram, het maximale broodgewicht is 750 gram. Handig is ook dat deze broodbakmachine van Princess is voorzien van een timer en een warmhoudfunctie. De buitenkant is van RVS; het geeft geen koele wand. De afmetingen van deze broodbakmachine zijn 21 x 27 x 31 cm en hij weegt 4,1 kg.

Deze broodbakmachine schakelt niet automatisch uit.

Voor gezinnen Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Max. broodgewicht 1 kg - Koele wand - 19 programma’s - Vaatwasbestendige onderdelen - Timer en warmhoudfunctie
 • Exclusief receptenboekje
Productreview:

De Tristar BM-4586 is een compacte, veelzijdige broodbakmachine. Ondanks het kleine formaat kan het broden van maar liefst 1 kg bakken! Waar de meeste bakmachines tot een maximaal van 800 gram kunnen bakken, gaat de Tristar dus iets verder. Ideaal voor gezinnen. Deze broodbakmachine heeft maar liefst 19 programma’s, waardoor hij veelzijdig in gebruik is. Naast brood, kun je hier ook jam, yoghurt, rijst, pap of (pizza)deeg in bereiden. Bij deze broodbakmachine kun je de korstkleur instellen, van licht naar medium of donker. Handig is dat deze broodbakmachine ook een timer heeft en een warmhoudfunctie van een uur. Het bakblik is voorzien van een anti-aanbaklaag en mag worden schoongemaakt in de vaatwasmachine. De Tristar BM-4586 is 24 x 30,2 x 35,5 cm en weegt 4,5 kg.

Helaas zonder meegeleverd receptenboekje. Hierdoor is het in het begin wat zoeken naar de juiste verhoudingen en instellingen.

Panasonic SD-2511WXE Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Veelzijdig in gebruik; 33 programma’s - Timer - Automatisch toevoer - Receptenboekje
 • Geen kijkvenster - Niet vaatwasbestendig
Productreview:

Met deze broodbakmachine van Panasonic kun je kiezen uit maar liefst 33 programma’s! Je kunt deze broodbakmachine dus voor veel meer dan alleen een simpel broodje gebruiken. Hij heeft 18 programma’s voor broodbakken en 15 programma’s voor andere recepten. Denk hier maar aan pizzadeeg, jam, cakes, brioche en bijvoorbeeld een zuurdesemstarter. Op het display geef je gemakkelijk het gewenste bakprogramma aan. Op dit display stel je ook de korstkleur in. Daarnaast zit er ook nog een toevoer in. Deze is bedoeld voor bijvoorbeeld noten of rozijnen die halverwege het bakproces aan het deeg moeten worden toegevoegd. De Panasonic doet dit automatisch, je hoeft hier zelf niet meer aan te denken. Het minimale broodgewicht is 300 gram en maximaal kun je er 1,2 kg deeg in mengen. Fijn is dat Panasonic een receptenboekje meelevert, zodat je meteen een goed idee krijgt waar je alle programma’s voor kunt gebruiken. Deze broodbakmachine is 26 x 38 x 39 cm en weegt 8,5 kg.

Ondanks de vele programma’s zit hier geen programma voor het maken van yoghurt bij.

Moulinex Pain & Delice OW240E30 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Veelzijdig in gebruik - Timer - 3 glutenvrije programma’s - Bruiningsgraad instelbaar
 • Geen toevoer extra ingrediënten - Schakelt niet automatisch uit - Niet vaatwasbestendig
Productreview:

Met de Moulinex Pain & Delice bak je niet alleen brood. In deze broodbakmachine kun je ook pizzadeeg, pastadeeg en zelfs pap, cake, jam, yoghurt of cottage cheese bereiden. Een veelzijdig apparaat dus. Wat brood betreft kun je broden van 500 gram tot 1 kg bakken. Je hebt keuze uit 20 programma’s. Handig is dat het een timer heeft. De timer is tot 15 uur in te stellen. Het brood blijft dankzij de warmhoudfunctie nog een uur warm. Je hebt de mogelijkheid om zelf de kleur van de korst in te stellen. Bijzonder is, is dat deze broodbakmachines maar liefst 3 programma’s heeft voor glutenvrije recepten; 2 soorten brood en 1 cake. Een toevoer voor extra ingrediënten heeft het niet, wel geeft het een seintje wanneer het tijd is om extra ingrediënten toe te voegen. De afmetingen van deze broodbakmachine zijn 29 x 31 x 29 cm. Hij weegt 5,6 kg.

De losse onderdelen zijn niet vaatwasbestendig.

Tomado TBM9001B Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Max. broodgewicht 900 gram - 12 programma’s - Warmhoudfunctie - Korstkleur is regelbaar
 • Geen koele wand - Niet vaatwasbestendig - Geen timer
Productreview:

De Tomado TBM9001B is een vrij simpele broodbakmachine die doet wat hij moet doen - brood bakken. Deze broodbakmachine heeft 12 programma’s waarmee je verschillende soorten broden kunt voorbereiden, inclusief glutenvrij. Het minimale broodgewicht is 700 gram en het maximale broodgewicht uit deze broodbakmachine is 900 gram. Door het kijkvenster kun je het rijzen en garen van het brood goed in de gaten houden. De losse onderdelen zij niet vaatwasbestendig en moeten dus met de hand worden afgewassen. Deze broodbakmachine weegt 4,5 kg en heeft de afmetingen 25 x 29 x 37 cm.

Let op, deze broodbakmachine heeft geen koele wand.

Verkrijgbaar bij:
Domo B3963 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Koele wand - Receptenboekje - Warmhoudfunctie - Korstkleur is regelbaar
 • Niet vaatwasbestendige onderdelen - Geen extra programma’s voor yoghurt o.i.d.
Productreview:

In deze broodbakmachine van Domo kun je broden van 700 gram tot maar liefst 1 kg bakken. Hij beschikt over 12 programma’s waaronder ook cakes en glutenvrij bakken. Deze broodbakmachine van Domo heeft een kijkvenster en een instelbare bruiningsgraad. Dankzij de handige timer kun je de ingrediënten voor het brood ’s avonds al in de broodbakmachine doen en de volgende ochtend wakker worden met een versgebakken broodje. Ook heeft het een warmhoudfunctie van een uur en zal het na de verstreken tijd automatisch uitschakelen. Deze broodbakmachine wordt geleverd inclusief een receptenboekje. Hij weegt 5,5 kg en is 32 x 35 x 26 cm.

Let er op dat de losse onderdelen niet vaatwasbestendig zijn. Je zult ze dus met de hand moeten afwassen.

Inventum BM95 Bekijk prijzen
Productreview:

In de broodbakmachine BM95 van Inventum kun je broden van 700 tot 900 gram bakken. Deze broodbakmachine is voorzien van 12 programma’s, zo kun je een eenvoudig wit brood bakken, maar ook een rozijnenbrood en ook glutenvrij. Ook deze broodbakmachine is voorzien van een handige timer. Hij heeft geen extra toevoer klep, maar deze broodbakmachine geeft wel een signaal als extra ingrediënten kunnen worden toegevoegd. De afmetingen van zijn 37 x 29 x 25 cm en hij weegt 5,3 kg.

Deze broodbakmachine heeft geen toevoer voor extra ingrediënten.

Easy Bread Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Eenvoudig in gebruik - Goedkoop in aanschaf
 • Niet veelzijdig in gebruik - Onderdelen niet vaatwasbestendig
Productreview:

Dit is de simpelste en goedkoopste broodbakmachine uit de top 10. Je vult hem met de ingrediënten, zet hem aan en de EasyBread begint met het broodbakken. Hij is alleen bedoeld voor het bakken van brood. Als je een broodbakmachine wilt die ook geschikt is voor het maken van cakes, yoghurt of jams, dan kun je beter een andere broodbakmachine uit deze top 10 zoeken. Wil je voor een klein bedrag eenvoudige broden bakken, dan is dit misschien wel de broodbakmachine die je zoekt.

Je moet zelf veel uitproberen om de juiste verhoudingen te vinden

Verkrijgbaar bij:
Joel de Bruin
Door: Joel
Joel is verantwoordelijk voor de reviews uit de categorieën Elektronica en Hobby & Sport. Dagelijks testen en vergelijken zij producten om het voor jou makkelijker te maken. Joel is zelf een fanatieke hardloper.

Socials Joel:
LinkedIn - Instagram - Youtube - E-mail