Welk broodbakmachine is geschikt voor speltbrood?

Er zit natuurlijk veel verschil in het proces van het bakken van brood afhankelijk van wat voor brood je wilt bakken. Een glutenvrij broodje hoeft bijvoorbeeld niet gekneden te worden, maar alleen gemengd. En met speltbrood is dit ook weer een ander proces. Lees snel verder om bij jouw ideale broodbakmachine te komen!

Screenshot 2022-03-25 at 15.06.12

De juiste broodbakmachine voor jou

Een broodbakmachine is een apparaat waarmee je thuis brood kunt bakken. Hij doet het kneden voor je en ook het bakken. Er zijn drie soorten broodbakmachines op de markt verkrijgbaar:

  1. Traditionele oven
  2. Aanrechtoven
  3. Stoomoven

De traditionele oven is perfect voor wie op zoek is naar een grote capaciteit om zijn favoriete brood in één keer te bakken. De aanrechtoven is het meest geschikt voor mensen die een kleine keuken hebben of niet willen investeren in een groot apparaat zoals een traditionele oven. De stoomoven kan met gemak zowel gestoomde als gebakken goederen bakken. Wil je nou weten of brood uit een broodbakmachine gezonder is dan uit de winkel? Bekijk dan hier ons artikel over brood uit een broodbakmachine versus brood uit de winkel!

Waarmee je rekening moet houden als je een broodbakmachine koopt

Het eerste waar je rekening mee moet houden voordat je een broodmachine koopt, is hoeveel deeg je per keer gaat bakken. De tweede overweging is het soort deeg dat in je recepten wordt gebruikt. Er zijn twee soorten: licht en zwaar deeg. Deeg voor zwaar gebruik wordt gemaakt van meel, suiker, zout en gist, terwijl deeg voor licht gebruik wordt gemaakt van alleen bloem en water of melk. De derde overweging is of je glutenvrije broden of glutenrijke broden (bloem plus andere ingrediënten) wilt maken.

Welk broodbakmachine is geschikt voor speltbrood?

Er zijn een hoop broodbakmachines op de markt tegenwoordig. Wil je nou precies weten welke broodbakmachine het meest geschikt is voor speltbrood? Bekijk dan hier onze top 5 best geteste broodbakmachines van 2022!