Beste bureaustoel 2021 - Top 5

Laatste ge-update in door Jasper

Wist jij dat de bureaustoel voortdurend bezig is met innovatie? Er zijn bijvoorbeeld al bureaustoelen die gecombineerd zijn met een hometrainer om mensen in beweging te houden. Ook zijn er stoelen die bijhouden wanneer je moet opstaan om even te bewegen!

Een bureaustoel is in ieder geval tegenwoordig in elk huishouden onmisbaar, omdat thuiswerken nou eenmaal bij het nieuwe normaal hoort. Steeds meer kantoren laten medewerkers standaard een paar dagen in de week thuiswerken. Daarom is het voor iedereen belangrijk om een goede bureaustoel thuis aan te schaffen. 

Wij hebben aan alle thuiswerkers om ons heen gevraagd om een paar bureaustoelen te testen en de voor- en nadelen op een rijtje te zetten en beste bureaustoel uit de test is de Ahrend Zest Bureaustoel. Lees snel verder om te kijken welke bureaustoel het beste bij jou past!

 • Beste koop bureaustoel - Ahrend Zest Bureaustoel
 • Best geteste bureaustoel - Ahrend 2020 Verta Bureaustoel
 • Beste ergonomische bureaustoel - Gispen Zinn Smart Bureaustoel
 • Beste bureaustoel voor thuis - Euroseats - Curve Bureaustoel
 • Beste bureaustoel voor je rug - Gispen Zinn Smart NPR Bureaustoel
# Product Geschikt om aantal uren te zitten Verstelbare zitting Maximale gebruikersgewicht Prijs v.a.
1 Ahrend Zest Bureaustoel
Beste koop bureaustoel
8 uren 110 kg € 349,00
2 Ahrend 2020 Verta Bureaustoel
Best geteste bureaustoel
8 uren 150 kg € 599,00
3 Gispen Zinn Smart Bureaustoel
Beste ergonomische bureaustoel
8 uren 150 kg € 440,00
4 Euroseats - Curve Bureaustoel
Beste bureaustoel voor thuis
8 uren 110 kg € 317,00
5 Gispen Zinn Smart NPR Bureaustoel
Beste bureaustoel voor je rug
8 uren 150 kg € 549,00
Laatste prijs-update: donderdag 27 januari 2022
Beste koop bureaustoel Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Goede ventilatie in de rug - Altijd een actieve houding
 • Geen kantelbare zitting - De afstelling van de rugleuning is beperkt
Productreview:

De Ahrend Zest Bureaustoel is de beste koop bureaustoel! Wij vinden deze stoel erg comfortabel en hij is zeer gemakkelijk in elkaar te zetten. De Ahrend Zest Bureaustoel heeft een synchroonmechaniek die werkt met weerstand. Wanneer je van houding verandert, zal de stoel op de juiste punten tegendruk geven.

Houd er echter rekening mee dat de bureaustoel geen kantelbare zitting heeft. Wat de bureaustoel wel heeft, zoals bij de pluspunten ook te lezen is, is een goede ventilatie bij de rug, waardoor de warmte eenvoudig verdwijnt, in combinatie met een ventilator een goede bureaustoel voor de zomer. Dit is zeer belangrijk op snikhete dagen tijdens de zomer en daarom vonden wij dit ook een must voor de bureaustoel.

Goedkoopste bureaustoel 

De Ahrend Zest Bureaustoel is de goedkoopste stoel uit de test, maar zo comfortabel en fijn! Wij vinden de pluspunten en de prijs van de bureaustoel perfect en daarom staat deze stoel dan ook op nummer 1!

Ga je voor een lagere prijs, dan heb je toch de kwaliteit!

Waarom jij de Ahrend Zest Bureaustoel zou moeten kopen:

 • De lumbaalsteun zorgt voor nog meer ondersteuning bij je rug.
 • De bureaustoel biedt voldoende stevigheid met het zitvlak voor een volledige werkdag.
 • De bureaustoel is zeer gemakkelijk in elkaar te zetten zonder schroeven, even klikken en klaar!

Wil jij een fijne bureaustoel die niet al te duur is? Dan is de Ahrend Zest Bureaustoel bestemd voor jou!

Best geteste bureaustoel Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Goede ventilatie - altijd een actieve houding
 • Zitting niet kantelbaar - Geen hoofdsteun
Productreview:

De Ahrend 2020 Verta Bureaustoel straalt luxe en een fijn zitcomfort uit. Dit is dan ook de beste geteste bureaustoel. Door de vele instelmogelijkheden is er voor iedere werkhouding een goede instelling te vinden. Dit vinden wij een belangrijk pluspunt omdat de stoel hierdoor voor veel mensen toegankelijk is.

Geschikte voor lange en korte werkdagen

Het maakt niet uit of jouw werkdag lang of kort is, deze stoel maakt de werkdag in ieder geval comfortabel. Zeker voor de lange werkdagen is deze stoel geschikt. Wat wij ook een fijne bijkomstigheid vinden, is dat de zachte wieltjes geen krassen maken op de vloer. Door de zachte wieltjes rolt de stoel dan ook erg soepel.

Tijdens een lange werkdag is het ook belangrijk voor je gezondheid dat je in een fris kantoor aan het werk bent. Zeker als je bijvoorbeeld allergieën hebt, zoals bijvoorbeeld hooikoorts. Denk dan even aan een luchtreiniger. Een luchtreiniger zorgt er niet alleen voor dat de pollen, bacteriën en virussen worden verwijderd, maar het verwijdert ook de onaangename geuren.

Belangrijk (duurzaam) weetje over de Ahrend 2020 Verta Bureaustoel:

De stoel is ontworpen volgens circulaire ontwerpprincipes. Alle gebruikte materialen in deze bureaustoel zijn beoordeeld door een onafhankelijke externe partij en voldoen aan de Cradle-to-Cradle eisen. De Ahrend 2020 Home heeft een Cradle-to-Cradle Silver-certificering. Alle gerecyclede inhoud is goedgekeurd en veilig in gebruik. Ook de bekleding is duurzaam. Alle onderdelen van dit product kunnen eenvoudig worden geüpgraded of vervangen om aan toekomstige behoeften te voldoen.

De prijs ligt wat hoger maar dit komt dan ook door de vele voordelen die de stoel heeft.

Een echt werkpaard waar je de gehele werkdag in goede houding op kunt zitten.

Dus ben jij op zoek naar:

 • Een goede bureaustoel die geschikt is voor lange werkdagen?
 • Een bureaustoel die luxe uitstraalt?

Dan is de Ahrend 2020 Verta Bureaustoel perfect voor jou!

Beste ergonomische bureaustoel Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Rijwielen zijn voor verschillende ondergronden geschikt - Verstelbaar in diepte en hoogte.
 • Armsteunen zijn niet draaibaar - Rugleuning kan je vastzetten in max 2 standen.
Productreview:

De Gispen Zinn Smart Bureaustoel 2.0 vinden wij niet alleen de beste ergonomische stoel, wij vinden de stoel ook erg stijlvol.

Het maakt jouw thuiskantoor dan ook helemaal af en ook dat is niet geheel onbelangrijk. Je brengt er immers veel tijd door als je bijvoorbeeld een fulltime baan hebt.  

Een echte kantoor bureaustoel

De Gispen Zinn Smart Bureaustoel 2.0 wordt ook veel gebruikt op kantoren en nu kan jij de stoel dus ook aanschaffen voor in jouw kantoor aan huis! Dankzij de voorwaartse vorm in de zitting voorkom je veel ergonomische klachten. De stoel is dan ook goed in te stellen op jouw behoeftes en het heeft een comfortabel zitvlak. 

De prijs ligt zeker wat hoger, maar de voordelen van de stoel maken dat allemaal goed en naar verwachting gaat de stoel jaren mee!

Dus als jij een bureaustoel wilt die:

 • je gemakkelijk in elkaar kunt zetten met eventuele hulp van het bekijken van een filmpje?
 • stijlvol is en jouw kantoor helemaal afmaakt?

Wacht dan niet langer en ga voor de Gispen Zinn Smart Bureaustoel 2.0!

Beste bureaustoel voor thuis Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Lendensteun voor je rug - Goede ventilatie
 • Zitting is niet kantelbaar - Armleuningen kan je niet naar binnen verplaatsen.
Productreview:

De Euroseats Curve Bureaustoel; een bureaustoel waar kwaliteit, vormgeving en betaalbaarheid samen komen! Deze stoel is geschikt voor mensen met een lichaamslengte tussen de 151 en 192 centimeter en dus is de stoel een NEN arbo gecertificeerde bureaustoel. De Euroseats Curve Bureaustoel is ook de beste bureaustoel voor thuis.

Kleine kans op lichamelijke klachten

De kans op lichamelijke klachten is klein bij het gebruik van deze stoel, omdat je automatisch in een actieve houding zit. Ook vinden wij dat de stoel een mooie uitstraling heeft en de kunststof wieltjes rollen gemakkelijk over de grond. De wieltjes zijn geschikt voor tapijt.

Mocht jij de bureaustoel gebruiken op een harde ondergrond, dan kan je daarvoor rubberen wieltjes los aanschaffen.

Verder heeft de bureaustoel veel kantel- en aanpassingsmogelijkheden. Een minpunt wat wij hebben opgemerkt is wel dat de stoel geen aanpasbare hoofdsteun heeft waarmee je ook de nek kan ondersteunen.

Maar de armleggers van deze bureaustoel kan je in hoogte én in breedte verstellen! Dit vonden wij dus genoeg redenen om deze bureaustoel wel aan te schaffen!

Ben jij op zoek naar een lekker zittende en betaalbare bureaustoel?

Dan is de Euroseats Curve bureaustoel zeker gemaakt voor jou!

Beste bureaustoel voor je rug Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Zachte wielen - Volledig ergonomisch in te stellen
 • Geen kantelbare zitting - Rugleuning standen zijn beperkt
Productreview:

De Gispen Zinn Smart NPR Bureaustoel is perfect voor mensen die langer zijn dan 192 centimeter. En omdat de stoel NPR arbo gecertificeerd is, weet je in ieder geval zeker dat de stoel ergonomisch zit. Hierdoor verminder je de kans op lichamelijke klachten.

Langer dan 192 cm

De stoel is overigens ook geschikt voor mensen die niet langer zijn dan 192 cm. De stoel is gewoonweg geschikt voor alle mensen die op zoek zijn naar een fijne bureaustoel!

Wij ervaarden het zitcomfort als uitstekend, door de verschillende aanpasbare onderdelen. Doordat je de armleuningen op wel 4 manieren aan kan passen, heb je altijd de juiste ondersteuning. Ook zul je tijdens het werken geen warme rug ervaren, omdat de rugsteun mesh materiaal bevat. Ook hier komen wij dan weer terug op het feit dat je ook echt een ventilator in je kantoor moet hebben staan, om de werkdagen aangenamer te maken. Het is belangrijk dat het goed doorlucht op een kantoor.

Als jij heel graag een bureaustoel wilt die:

 • Goed is voor jouw rug
 • Een perfect zitcomfort biedt

Ga dan absoluut voor de Gispen Zinn Smart NPR Bureaustoel!

Jasper van Campen
Door: Jasper
Jasper is samen met Joel verantwoordelijk voor de categorie Elektronica.

Socials: Jasper
LinkedIn - Facebook - E-mail