Beste bureaustoel 2022 - Top 5

Laatste ge-update in door Jasper

In veel sectoren is het thuiswerken de afgelopen jaren meer en meer geaccepteerd, zijnde het deels gedwongen. Uit onderzoek van het CPB blijkt dat het thuiswerken niet tijdelijk is, maar dat steeds meer mensen er bewust voor kiezen om een of meerdere dagen thuis te werken. Een goed ingerichte werkplek is daarbij essentieel, waarbij je moet denken aan een goede monitor, zit/sta bureau, ergonomische muis en een bureaustoel.

Heb je nog geen bureaustoel om thuis te gebruiken, dan hebben wij de oplossing voor je! In deze review lees je namelijk alles over de beste bureaustoelen van 2022, die we vergeleken hebben op basis van de zithoogte, verstelbare elementen, de Arbo normering en natuurlijk de prijs. Na allerlei tests te hebben uitgevoerd, is de Gispen Zinn Smart Bureaustoel 2.0 door ons benoemd tot beste bureaustoel 2022. Op zoek naar een andere bureaustoel die bij jouw wensen past? Wij hebben ze voor je!

Gispen Zinn Smart Bureaustoel 2.0 Bekijk prijzen
Zithoogte: 41 – 55 centimeter
Verstelbare elementen: Rugleuning, zitting en lendensteun
Arbo Normering: NEN 1335
Hierom zijn we fan:
Verstelbaarheid - Kantelbare zitting - Rijwielen - Gebruikersgewicht
Let hierop:
Langer dan 192 centimeter - Hoofdsteun

De beste bureaustoel van 2022 is de Gispen Zinn Smart Bureaustoel 2.0. We hebben deze kwalitatief goede bureaustoel op allerlei verschillende vlaken getest en zijn tot de conclusie gekomen dat dit de beste aankoop is die je momenteel kunt doen. Dit komt vooral door de verstelbare elementen.

Verstelbare elementen

Bij het instellen van de bureaustoel naar mijn wensen, waren er namelijk verschillende elementen die te verstellen waren:

 • Verstelbare lendensteun
 • Verstelbare rugleuning
 • Verstelbare zithoogte

Vooral de kantelbare zitting is ideaal. Het is namelijk ook weleens lekker om wat meer achterover te leunen, zeker als je in een vergadering zit en geen notities hoeft te maken. Of wanneer je lekker aan het gamen bent op je gaming laptop en dit je favoriete houding is.

Daarnaast zijn de rijwielen van deze bureaustoel geschikt voor zowel een harde vloer als zachte ondergrond. Hierdoor kun je deze bureaustoel ook op tapijt gebruiken. Het gebruikersgewicht van maximaal 150 kilogram is meer dan voldoen. En het belangrijkste, de stoel zit goed en comfortabel!

De minpunten

Helaas zijn er ook een tweetal minpunten die we moeten vermelden. Allereerst heeft deze bureaustoel een NEN 1335 normering, wat wil zeggen dat deze geschikt is voor personen tot 192 centimeter. Ben je groter dan dit, dan is deze stoel helaas minder geschikt, vooral doordat de onderdelen wat kleiner zijn.

Daarnaast missen we wel de hoofdsteun. Zeker als je de bureaustoel ook als game stoel gebruikt, is dit wel een vereiste wat we missen. Het zit toch nét wat minder comfortabel en je kunt ook niet lekker even achterover leunen. Dit is wat ons betreft een verbeterpunt.

Met afstand de beste bureaustoel van 2022 vanwege de verstelbare onderdelen en het feit dat de stoel lekker zit.

Ahrend 2020 Verta Bureaustoel Bekijk prijzen
Zithoogte: 40 – 53 centimeter
Verstelbare elementen: Rugleuning en zitting
Arbo Normering: NPR 1813
Hierom zijn we fan:
Verstelbare armleuningen - Ventilatie - Intuïtieve mechanisme - NPR 1813
Let hierop:
Aanpasbare hoofdsteun - Lendensteun verstelbaar

De best geteste bureaustoel, voor zowel grotere als kleinere gebruikers, is de Ahrend 2020 Verta Bureaustoel. Deze bureaustoel heeft namelijk een NPR1813 normering, waardoor deze ook geschikt is voor gebruikers die langer dan 192 centimeter zijn.

Synchroon meebewegende rugleuning

Wat ons tijdens het testen van de bureaustoel is opgevallen, is dat deze comfortabele bureaustoel een intuïtief mechanisme heeft dat synchroon meebeweegt. Dit wil zeggen dat de beweging van de rugleuning wordt gecombineerd met het bewegen van het zitvlak. Hierdoor heb je een natuurlijke houding.

Ook de verstelbare armleuningen dragen hier aan bij. Deze zijn namelijk te verstellen in de:

 • Diepte
 • Breedte
 • Hoogte

Hierdoor kun je te allen tijde een goede ergonomische werkhouding aannemen. Zelfs als iemand anders even op de bureaustoel heeft gezeten, kun je deze weer naar wens aanpassen.

Wat ons in positieve zin is opgevallen is de ventilatie aan de achterkant. Doordat er gebruik is gemaakt van netbespanning aan de achterkant, heb je geen last van een zwetende rug in de zomer. Dit vinden we een enorm voordeel, zeker als je hele werkdagen op je bureaustoel zit.

Aanpassingen

Qua aanpassingen missen we wel een tweetal elementen. Zo is de lendensteun helaas niet verstelbaar. Hierdoor kun je je onderrug dus minder ondersteunen tijdens het gebruik van de bureaustoel. Dit is wel een nadeel ten opzichte van andere bureaustoelen.

Ook ontbreekt er een aanpasbare hoofdsteun. We hebben zelf ervaren dat je hierdoor minder snel even lekker achterover leunt. Je krijgt in dat geval snel last van je nek. Gebruik je de bureaustoel om ook even lekker te scrollen op je smartphone, dan moet je hier wel rekening mee houden.

Een heerlijke bureaustoel vanwege het synchroon meebewegende rugleuning en de netbespanning als rugleuning!

Euroseats Curve zwart Bekijk prijzen
Zithoogte: 47 – 56 centimeter
Verstelbare elementen: Rugleuning, zitting en lendensteun
Arbo Normering: NEN 1335
Hierom zijn we fan:
Robuust - Lendensteun - Ventilatie - Tapijt
Let hierop:
Gewicht - Lengte

We hebben verschillende ergonomische bureaustoelen getest, maar deze Euroseats Curve bureaustoel viel bij ons enorm in de smaak. De belangrijkste reden hiervoor is het robuuste design van de bureaustoel. Deze ergonomische stoel is niet kapot te krijgen!

Dit komt vooral door het gewicht van de bureaustoel. Met 22 kilogram is deze aan de zware kant, waardoor je er over het algemeen wel een stuk minder makkelijk mee gaat rollen. Wel is deze goedkope bureaustoel geschikt voor zowel hoogpolig als laagpolig tapijt!

Beste ergonomische bureaustoel

Maar wat zorgt er nou precies voor dat dit een ergonomische bureaustoel is? We hebben verschillende aspecten erbij gepakt en de meest opvallende ergonomische eisen voor je opgesomd:

 • Ergonomisch gevormde zitting die ook nog verstelbaar is
 • In hoogte verstelbare rugleuning (lendensteun)
 • Armleggers in hoogte en diepte verstelbaar, terwijl ze ook draaibaar zijn

Kortom, we hebben hier te maken met een goede ergonomische bureaustoel. De comfortabele stoel zit simpelweg heel lekker en je kunt er prima urenlang mee achter je monitor of laptop zitten. De uitstekende prijs kwaliteitverhouding maakt de stoel compleet!

Lengte

Helaas zien we bij deze ergonomische stoel wel dat de lengte niet helemaal geschikt is. Ben je namelijk langer dan 192 centimeter, dan is het vanwege de NEN 1335 certificering niet aan te raden om deze goede bureaustoel aan te schaffen. In dat geval is deze namelijk net te klein voor je.

Als laatste pluspunt hebben we nog de ventilatie van de flexibele rugleuning. De netbespanning zorgt er namelijk voor dat je rug niet in een afgesloten ruimte zit en dat je hierdoor ook een stuk minder snel gaat zweten.

Een van de beste ergonomische stoelen met verstelbare elementen die je momenteel kunt kopen!

Ahrend Zest Bureaustoel Bekijk prijzen
Zithoogte: 41 – 54 centimeter
Verstelbare elementen: Rugleuning, zitting en lendensteun
Arbo Normering: NEN 1335
Hierom zijn we fan:
Ventilatie - Intuïtieve mechanisme - Lumbaalsteun - Prijs
Let hierop:
Kantelbare zitting - Hoofdsteun

Heb je vaak last van je rug of rugklachten vanwege langdurig zitten, dan is de Ahrend Zest Bureaustoel speciaal voor jou gemaakt. Bij deze bureaustoel wordt namelijk gebruik gemaakt van een zogenaamde Lumbaalsteun. Deze verstelbare lendensteun is een van de redenen dat rugklachten voorkomen worden.

Lumbaalsteun

Een lumbaalsteun is een bolling die aan de onderkant van de rugleuning zit en vaak voorkomt bij een luxe bureaustoel. Deze zorgt er namelijk voor dat je onderste ruggenwervels meer ondersteuning krijgen, waardoor je veel minder snel last krijgt van je rug.

Ook het intuïtieve mechanisme draagt hier aan bij. Verander je namelijk van houding, dan verandert ook de tegendruk die door deze goede bureaustoel gegeven wordt. Hierdoor is je houding altijd ergonomisch en worden lichamelijke klachten vermindert. Denk daarbij aan:

 • Nekklachten
 • Schouderklachten
 • Gewrichtspijnen
 • Rugklachten

Goede stoel

Bij deze goede stoel zien we tevens dat de prijs kwaliteitverhouding prima in orde is. Hoewel het niet de goedkoopste bureaustoel is, behoort deze wel tot de goedkopere in deze review. De kwaliteit is daarbij meer dan prima in orde, zeker als we de ventilatie bij de rug meenemen.

Helaas missen we een tweetal elementen aan deze bureaustoel. Allereerst is dit de kantelbare zitting. Doordat deze ontbreekt, kun je niet even ontspannen achterover leunen. Denk daarbij aan het scrollen op je smartphone of tablet of even lekker een boekje lezen.

Daarnaast missen we ook een verstelbare hoofdsteun. Aangezien deze ontbreekt, krijgt je weinig ondersteuning in je nek, waardoor je ook sneller naar voren gaat leunen. Dit maakt het een van de minder ergonomische bureaustoelen van deze review.

Een goede bureaustoel met lumbaalsteun voor een meer dan prima prijs!

Gispen Zinn Smart Bureaustoel Bekijk prijzen
Zithoogte: 41 – 55 centimeter
Verstelbare elementen: Rugleuning, zitting en lendensteun
Arbo Normering: NPR 1813
Hierom zijn we fan:
Verstelbare armleuningen - Ventilatie - Lendensteun - NPR certificering
Let hierop:
Hoofdsteun - Prijs

Deze Gispen Zinn Smart NPR Bureaustoel beschikt over een normering van de Nederlandse praktijk richtlijn. Dit wil zeggen dat de bureaustoel ergonomisch verantwoord is en geschikt is voor gebruikers die langer zijn dan 192 centimeter. Dit zien we terug in de afmetingen van het zitvlak en rugsteun:

 • Breedte zitvlak: 47 centimeter
 • Diepte zitvlak: 46 centimeter
 • Diepte rugsteun: 4 centimeter

We moeten bij het reviewen van deze bureaustoel wel direct vermelden dat de prijs aan de hoge kant is ten opzichte van de andere modellen. Dit komt vooral doordat deze dus geschikt is voor grotere personen en je de leuningen op net wat meer vlakken kunt verstellen.

Verstelbare armleuningen

Daarbij vallen vooral de verstelbare armleuningen op, die draaibaar zijn en die je in de hoogte, breedte en diepte kunt verstellen. Hierdoor heb je altijd een moderne bureaustoel die ook nog eens erg comfortabel zit. Dit komt onder meer door de mesh bekleding die is gebruikt.

De ventilatie die bij de rugleuning is gebruikt, zorgt ervoor dat je geen problemen hebt met een warme rug tijdens de warme zomerdagen. Zelfs als we achter het glas in de zon zaten, hebben we hier geen last van gehad. De netbespanning zorgt er namelijk voor dat het lekker doorwaait.

Lendensteun & Hoofdsteun

Helaas hebben we wel ervaren dat we qua steunen het een en ander missen. Hoewel geen enkele andere bureaustoel in deze review een hoofdsteun heeft, zien we dit wel als een nadeel. Wat dat betreft is een gaming stoel dan net weer een stukje beter. Deze geeft in de nek net wat meer ondersteuning.

Gelukkig is er wel gebruik gemaakt van een lendensteun. Deze is in hoogte verstelbaar, maar helaas niet in de breedte. Toch zien we het wel als een groot voordeel, aangezien we dan net wat meer ondersteuning in de rug voelen. Dit maakt het een zeer comfortabele bureaustoel.

Door de juiste Europese normering de beste NPR bureaustoel voor mensen die groter zijn dan 192 centimeter.

Product Zithoogte Verstelbare elementen Arbo Normering
Gispen Zinn Smart Bureaustoel 2.0 Gispen Zinn Smart Bureaustoel 2.0
Beste koop bureaustoel
41 – 55 centimeter Rugleuning, zitting en lendensteun NEN 1335 Bekijk prijzen
Ahrend 2020 Verta Bureaustoel Ahrend 2020 Verta Bureaustoel
Best geteste bureaustoel
40 – 53 centimeter Rugleuning en zitting NPR 1813 Bekijk prijzen
Euroseats Curve zwart Euroseats Curve zwart
Beste ergonomische bureaustoel
47 – 56 centimeter Rugleuning, zitting en lendensteun NEN 1335 Bekijk prijzen
Ahrend Zest Bureaustoel Ahrend Zest Bureaustoel
Beste bureaustoel voor je rug
41 – 54 centimeter Rugleuning, zitting en lendensteun NEN 1335 Bekijk prijzen
Gispen Zinn Smart Bureaustoel Gispen Zinn Smart Bureaustoel
Veste bureaustoel voor thuiswerken
41 – 55 centimeter Rugleuning, zitting en lendensteun NPR 1813 Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: vrijdag 24 maart 2023
Door:
Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing en is, naast zijn vriendin en dochter, ook verliefd op SEO. Daarnaast schrijft hij ook voor de website.

Hij heeft communicatie- en multimediadesign gestudeerd en ook meerdere cursussen over marketing gevolgd. Verder komt hij jaarlijks bij de SEO Benelux Borrel, waar hij in 2022 ook in het panel zat.

Als Jasper niet schrijft of aan het designen is, bouwt hij aan met LEGO óf doet hij aan CrossFit