Beste campingbedje 2023. 5x de beste campingbedjes

Laatste ge-update in door Eva

Lig je lekker met je partner in bed te kroelen, was je ineens vergeten dat er een peuter tussenin ligt. Niet helemaal romantisch en vast ook niet helemaal de kampeervakantie die je voor ogen had. 

Om niet alleen je baby, maar ook jezelf wat lasten te ontzorgen, is een campingbedje ideaal. Het is niet alleen makkelijk mee te nemen naar logeerpartijtjes, maar ook voor spontane weekendjes weg of kampeerfeestjes is het uitklap bedje handig.

Maar waar moet je precies op letten als je zo’n bedje koopt? Om ervoor te zorgen dat het goede idee geen miskoop wordt, hebben wij een aantal bedjes op een rij gezet. Van materiaal tot afmetingen: we vonden de Deryan Baby Luxe het beste campingbedje van 2023 te vinden.

Product Opvouwbaar Max. aanbevolen gewicht Met zijopening Inclusief matras
Safety 1st Soft Dreams Safety 1st Soft Dreams
Beste koop campingbedje
15kg Bekijk prijzen
Deryan Baby Luxe Deryan Baby Luxe
Best geteste campingbedje
15kg Bekijk prijzen
Deryan Infant Deluxe BabyBox Deryan Infant Deluxe BabyBox
Beste deryan campingbedje
100kg Bekijk prijzen
Babystartup Campingbedje Babystartup Campingbedje
Beste campingbedje met schuimstofmatras
15kg Bekijk prijzen
Titaniumbaby Inklapbare Box Titaniumbaby Inklapbare Box
Beste campingbed met verstelbare hoogte
15kg Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: woensdag 7 juni 2023
Safety 1st Soft Dreams Bekijk prijzen
Max. aanbevolen gewicht: 15kg
Met zijopening: Nee
Inclusief matras: Ja
Opvouwbaar: Ja
Hierom zijn we fan:
Opvouwbaar – Schuimstofmatras – Inclusief draagtas – Zeer stabiel
Let hierop:
Niet verrijdbaar – Geen zijopening

Een veilige en comfortabele slaapplaats hoeft niet duur te zijn, ook campingbedjes hebben daarom een beste koop categorie. Dit keer wordt deze titel uitgereikt aan het Safety 1st Soft Dreams campingbedje beschikbaar in 10 verschillende kleuren.

Het is een ideaal model om mee te nemen tijdens het logeren of kamperen, het bedje is namelijk lekker licht waardoor je het gemakkelijk kunt verplaatsen. Bij aanschaf krijg je een draagtas wat ervoor zorgt dat het meenemen van dit bedje geen gedoe zal worden. Het bedje zelf is compact opvouwbaar om zo min mogelijk ruimte in te nemen.

De specificaties van dit bedje:

 • Gewicht: 8,4 kg;
 • Afmetingen: 62 x 75 x 123 cm;
 • Fabrieksgarantie: 2 jaar;
 • Opvouwbaar: Ja;
 • Inclusief matras: Ja.

Ultiem comfort, ook voor jouw kleintje

Voor jou zal het vast en zeker belangrijk zijn dat je tijdens het slapen comfortabel ligt op een stevig maar zacht matras, en voor jouw kleintje is dat niet anders. Het schuimstofmatras zorgt ervoor dat het matras zich naar het lichaam van jouw kind vormt waardoor hij of zij altijd comfortabel kan liggen. De dikte van het matras is 2 cm. Je kunt het bedje veilig gebruiken voor kinderen met een gewicht tot 15 kilogram, meestal betekent dit dat het te gebruiken is tot ongeveer 4 jaar.

Er is geen zijopening aanwezig, je zult dus over het bedje heen moeten leunen om jouw kind uit het bedje te halen. Dit kan een belemmering zijn voor mensen met rugklachten.

Dit bedje is beschikbaar in 10 verschillende kleuren waardoor er altijd wel een model is wat binnen jouw interieur past. Een groot aantal kleuren heeft ook nog een leuk patroontje waar jouw kleine naar kan kijken en zichzelf mee bezig kan houden tijdens het in slaap vallen. Natuurlijk is het ook mogelijk om accessoires te gebruiken bij dit bedje, zoals een klamboe of mobiel, maar deze zijn niet inbegrepen bij de aanschaf.

Verkrijgbaar bij:
Deryan Baby Luxe Bekijk prijzen
Opvouwbaar: Ja
Max. aanbevolen gewicht: 15kg
Met zijopening: Ja
Inclusief matras: Ja
Hierom zijn we fan:
Makkelijk mee te nemen – Inclusief klamboe – Matras zelfopblaasbaar – 50% UV-beschermend
Let hierop:
Niet in hoogte verstelbaar – Handleiding is in het Duits

Het best geteste campingbedje heeft heel toevallig ook een uniek design, het heeft namelijk echt een kampeer design. Dit bedje vraagt dan ook een iets andere aanpak dan de campingbedjes die we gewend zijn, het staat namelijk wel binnen 2 seconden maar gaat niet de hoogte in.

Je kunt het bedje een beetje vergelijken met een soort privétentje voor jouw baby. De opening van het bedje wordt afgesloten met een sterke gaas waardoor muggen en insecten de waardevolle slaap van jouw kindje niet kunnen verstoren tijdens het kamperen. Daarnaast zorgt het gaas ook voor een goede luchtventilatie.

De specificaties van dit bedje:

 • Gewicht: 1,8 kg;
 • Afmetingen: 75 x 50 x 120 cm;
 • Fabrieksgarantie: 1 jaar;
 • Opvouwbaar: Ja;
 • Inclusief matras: Ja.

Slapen moet niet veel moeite kosten

Of je nu gaat kamperen of gewoon gaat logeren, je wilt zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan het opzetten van de bedden en zo veel mogelijk tijd spenderen aan de leuke dingen. Dit bedje kost dan ook bijna geen tijd om op te zetten. Het matras is zelfopblaasbaar en het tentje zelf werkt met een pop-up principe.

Het spreekt voor zich dat je dit bedje niet in hoogte kunt verstellen. Dit bedje is ook eerder bedoeld voor gebruik tijdens het kamperen of op vakantie dan bij opa en oma.

Het bedje is 50% UV-beschermend waardoor jouw kleintje op een zonnige dag gewoon in de buitenlucht kan liggen. Mede door de lengte en breedte van dit product is het geschikt voor kinderen tussen de 0 en 2,5 jaar oud. Ook zijn er meerdere testcertificaten aanwezig waardoor het bewezen is dat dit campingbedje veilig en verantwoord gebruikt kan worden. Bij aanschaf krijg je niet alleen het bedje, maar ook het zelfopblaasbaar matras en een draagtas om alles in mee te nemen.

Verkrijgbaar bij:
Deryan Infant Deluxe BabyBox Bekijk prijzen
Opvouwbaar: Ja
Max. aanbevolen gewicht: 100kg
Met zijopening: Ja
Inclusief matras: Nee
Hierom zijn we fan:
Snel opgezet – Inclusief muggennet – Opvouwbaar – Inclusief 3D-Welcool matras
Let hierop:
Niet makkelijk te verplaatsen als hij bezet is – Bodem niet in hoogte verstelbaar

Een goed campingbedje moet niet alleen comfortabel liggen, maar ook makkelijk mee te nemen zijn. Deryan is een uitstekend merk gericht op baby- en kinderspullen voor tijdens het reizen, en een campingbedje hoort daar natuurlijk ook bij. Dit campingbedje is praktisch ontworpen zonder op comfort te bezuinigen.

Het bedje zelf weegt slechts 2,8 kilogram en kost dus vrijwel geen moeite om mee te nemen tijdens het logeren of op vakantie. Ondanks zijn lichte gewicht is hij wel lekker stevig, dit heeft het bedje te danken aan het aluminium framewerk. Het opzetten duurt nog geen twee seconden en hij is net zo makkelijk weer in te klappen.

De specificaties van dit bedje:

 • Gewicht: 2,8 kg;
 • Afmetingen: 58 x 45 x 81 cm;
 • Fabrieksgarantie: 1 jaar;
 • Opvouwbaar: Ja;
 • Inclusief matras: Nee.

Kamperen in de buitenlucht

In de late lente en de zomer is het heerlijk om tijd te spenderen in de buitenlucht, maar als jouw kleintje een tukkie nodig heeft wil je hem of haar liever niet alleen laten ondanks een goede babyfoon, en zeker niet in zo’n warme tent of camper. Dankzij het anti-muggennet hoeft dat ook niet. Jouw kleintje kan gewoon lekker in de buitenlucht slapen zonder lek geprikt te worden.

Het is wel jammer dat je dit bedje niet makkelijk kunt verplaatsen. Er zijn geen wielen aanwezig en het heeft ook geen handvaten om het te dragen terwijl jouw kindje slaapt.

Je kunt het matras door middel van klittenbandpunten aan de bodem van het bedje bevestigen waardoor het goed vast zit. Makkelijk in gebruik, en een ideale bodem om op te slapen of spelen.

Verkrijgbaar bij:
Babystartup Campingbedje Bekijk prijzen
Opvouwbaar: Ja
Max. aanbevolen gewicht: 15kg
Met zijopening: Nee
Inclusief matras: Nee
Hierom zijn we fan:
Inclusief draagtas – Makkelijk op te zetten – Lichtgewicht – Afgeronde hoeken
Let hierop:
Niet in hoogte verstelbaar – Niet verrijdbaar

Een matras van schuimstof bestaat uit schuimplastic of schuimrubber. Het heeft elastische poriën en luchtkamers waardoor het zeer comfortabel ligt, en je wilt natuurlijk wel dat jouw kind een goede nachtrust heeft want dan heb jij dat ook!

Je kunt dit bedje vooral handig gebruiken als jouw kindje gaat logeren bij opa en oma, maar op vakantie is het natuurlijk ook een mooie uitkomst. Het bedje is geschikt voor kinderen met een maximaal gewicht van 15 kilogram. Meestal betekent dit dat het bedje tijdens of na het vierde levensjaar komt te vervallen.

De specificaties van dit bedje:

 • Gewicht: 8,6 kg;
 • Afmetingen: 75 x 122 x 62 cm;
 • Fabrieksgarantie: 1 jaar;
 • Opvouwbaar: Ja;
 • Inclusief matras: Nee.

Veiligheid boven alles

Het opzetten van dit bedje vergt niet veel handigheid, het maakt namelijk gebruik van het paraplu principe. Het meenemen kan gemakkelijk via de meegeleverde draagtas.

Let erop dat de bodem niet in hoogte verstelbaar is. Opa en oma kunnen hier bijvoorbeeld moeite mee hebben als zij niet heel flexibel meer zijn.

De hoeken van het bedje zijn afgerond zodat niemand zichzelf eraan kan bezeren, ook jouw kleintje niet wanneer hij of zij ondeugend uit zijn bed probeert te klimmen. Het bedje voldoet aan alle Europese veiligheidsnormen. Verder zijn de zijkanten voorzien van doorzichtig gaas zodat je altijd zicht hebt op jouw kind.

Verkrijgbaar bij:
Titaniumbaby Inklapbare Box Bekijk prijzen
Opvouwbaar: Ja
Max. aanbevolen gewicht: 15kg
Met zijopening: Nee
Inclusief matras: Nee
Hierom zijn we fan:
Verstelbare bodem – Opvouwbaar – Handig in gebruik – Inclusief draagtas
Let hierop:
Geen klamboe meegeleverd – Niet verrijdbaar

Een campingbedje met verstelbare hoogte is ideaal, je bepaalt dan zelf hoe hoog jouw kindje komt te liggen en wat comfortabel is voor jullie beiden. In deze categorie hebben we gekozen voor de Titaniumbaby Inklapbare Box. Deze box is makkelijk mee te nemen op reis waardoor het ook in de categorie campingbedjes valt.

De Titaniumbaby Inklapbare Box is – zoals de naam al zegt – inklapbaar. Hierdoor kun je deze box gemakkelijk opzetten en afbouwen wanneer je op reis gaat of jouw kindje gaat logeren. Binnen een paar seconde staat de box zoals jij wilt. Let er wel op dat de box 11 kilogram weegt, het is dus niet heel licht in vergelijking met andere bedjes.

De specificaties van dit bedje:

 • Gewicht: 11 kg;
 • Afmetingen: 100 x 78 x 100 cm;
 • Fabrieksgarantie: 1 jaar;
 • Opvouwbaar: Ja;
 • Inclusief matras: Nee.

De hoogte in

Het voordeel van een box is dat jouw kindje veel meer ruimte heeft en er dus ook in kan spelen. Soms heb je geen zin, tijd of ruimte om zowel een bed als een box op te zetten, deze campingbox is dan de ideale oplossing. De bodem kan verhoogd worden waardoor je niet extra diep hoeft te bukken of even snel een schone luier aan kan doen voor het slapengaan. Je moet deze bodem wel weer verwijderen zodra het kindje 6 maanden is, anders wordt het namelijk gevaarlijk.

Een box is ideaal door de veelzijdigheid, en wij vinden het dan ook jammer dat er geen klamboe aanwezig is voor tijdens de zomer. Deze kun je natuurlijk wel los kopen.

Het verwijderen van de verstelbare bodem zorgt ervoor dat je deze box nog lang kunt gebruiken. Vanaf de geboorte tot het moment waarop het kind ongeveer 15 kilogram weegt kun je van dit model genieten.

Door:
Eva

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywriter. Sindsdien schrijft ze met veel plezier voor Debeste.com. 

Verder reist Eva het liefst de hele wereld rond, kookt ze graag vegetarische gerechten en speelt ze met veel plezier op de piano. Voor jou duikt zij in de wereld van kookspullen, hondenbrokken en andere huis-tuin-en-keukenartikelen.