Beste campingstoel 2023. 5x de beste campingstoelen

Laatste ge-update in door Eva

Lekker op vakantie en helemaal tot rust komen, een heerlijke gedachte toch? Kies je voor een vakantie op de camping, dan is het natuurlijk wel belangrijk om een goede campingstoel aan te schaffen. Dan kom je pas helemaal tot rust. Daarom hebben we hier de beste campingstoelen van 2023 vergeleken.

We hebben de verschillende stoelen beoordeelt op het gewicht, de verschillende standen, de omvang als de stoel ingeklapt is en natuurlijk de prijs. Daar is de Crespo Standenstoel AL-237 als beste campingstoel van 2023 uit de bus gekomen. Benieuwd naar de andere campingstoelen? Wij hebben de beste 5 voor je!

Crespo Standenstoel AL-237 Bekijk prijzen
Verschillende standen: 7 standen
Omvang als ingeklapt: 7,5 centimeter
Gewicht: 7040 gram
Hierom zijn we fan:
Compact model – Stevig model – Aantal standen – Ergonomische vorm
Let hierop:
Ondiepe zit - Zithoogte

Laten we beginnen met de beste campingstoel van 2022, de Crespo Standenstoel model AL-237. Wat ons bij het uitpakken van de stoel als eerste is opgevallen, is het compacte model. Is de stoel namelijk volledig ingeklapt, dan is deze maar 7 centimeter. Hierdoor kun je meerdere stoelen in de auto laden.

Ondanks dat het model tot zeer smal op te vouwen is, is het wel een zeer stevige stoel. Dit komt door het H-frame dat gebruikt is, wat zorgt voor extra stabiliteit en veiligheid. Bij het zitten in de stoel hebben we ervaren dat deze stevig staat, ook als de grond net wat oneven is. Dit was zeer prettig.

De stoel is verkrijgbaar in de kleuren:

 • Donkergrijs
 • Zwart
 • Donkerblauw

Het zitten

Gaan we in de stoel zitten, dan valt de ergonomische vorm op. Door de neksteun kun je heerlijk in de stoel gaan liggen, maar ook als je rechtop aan de campingtafel gaat zitten is dit zeer prettig. De ergonomische zit zorgt er daarnaast voor dat je ook voor langere tijd kunt blijven zitten.

Doordat je de stoel op maar liefst 7 verschillende standen in kunt stellen, kun je deze helemaal naar jouw wens aanpassen. Ga je met het gezin of je vrienden eten, dan zet je deze lekker rechtop. Wil je juist in de zon liggen, dan kun je de stoel in de relaxstand zetten.

Bij het zitten hebben we wel het een en ander op te merken. Allereerst is het met 43 centimeter een redelijk ondiepe zit. Hierdoor kan het zijn dat je als langer persoon te weinig ondersteuning hebt aan de zitting. Hier moet je dus goed op letten. Ook de zithoogte is met 48 centimeter aan de lage kant.

Met 7 verschillende standen en een stevig frame is dit de beste campingstoel van 2022

Lafuma RSXA Bekijk prijzen
Verschillende standen: 2 standen
Omvang als ingeklapt: 15 centimeter
Gewicht: 8483 gram
Hierom zijn we fan:
Stevig – Zero gravity – Sneldrogend - Hoofdkussen
Let hierop:
Ruimte - Prijs

Een van de duurdere geteste campingstoelen is de Lafuma RSXA. Deze campingstoel behoort tot de duurdere campingstoelen, maar beschikt wel over een aantal unieke aspecten die de andere stoelen uit de review niet hebben. Laten we beginnen met de Zero Gravity stand.

De Zero Gravity stand is een stand waarin je je als vakantieganger vrijwel gewichtloos voelt. Het is geen stand, maar je moet er simpelweg genoeg voor achterover leunen. In dat geval komen je benen hoger te liggen dan het hart, waardoor je je volledig kunt ontspannen en tot rust kunt komen.

Door het sneldrogende materiaal hoef je je geen zorgen te maken dat je op een natte stoel gaat zitten. Het doek is namelijk gemaakt van sneldrogend materiaal, maar dat is niet hete enige voordeel van het doek dat gebruikt is. Het is namelijk ook:

 • Schimmelbestendig
 • Vormvast
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Scheurbestendig

Dit draagt bij aan de enorme stevigheid van de stoel. Het hoogwaardige stalen frame en het zwaardere gewicht van de stoel zorgt ervoor dat je stevig zit en zelfs in de Zero Gravity stand niet bang hoeft te zijn dat je uit de stoel valt. Tevens kun je de stoel ook gewoon aan de campingtafel zetten.

De stoel

De stoel zelf is wat ons betreft meer dan prima, maar neemt wel veel ruimte in beslag als deze opgevouwen is. Deze heeft dan alsnog een breedte van 15 centimeter, waardoor je minder ruimte hebt voor andere campingaccessoires, zoals hoofdlampen, waterkokers en wellicht een magnetron.

Wat wel wee reen voordeel is, is dat het hoofdkussen afneembaar is. Je kunt deze daarnaast op de stoel zelf verstellen, zodat je deze helemaal naar jouw wensen aan kunt passen. Dit alles maakt het de best geteste campingstoel van 2022.

Met een verstelbaar hoofdkussen en een Zero Gravity Stand is de Lafuma RSXA de beste geteste campingstoel.

Verkrijgbaar bij:
Helinox Chair One Bekijk prijzen
Gewicht: 960 gram
Verschillende standen: 1 stand
Omvang als ingeklapt: 10 centimeter
Hierom zijn we fan:
Prijs – Compact – Instructies – Draagvermogen
Let hierop:
Vouwstoel – Verschillende standen

Vanaf het moment dat ik de doos opende en het pakketje zag liggen, dacht ik eigenlijk dat ze iets verkeerd bezorgd hadden. Het was namelijk een dusdanig klein pakket dat het ondenkbaar leek dat het om een campingstoel ging. Toch is dat bij de Helinox Chair One Campingstoel wel het geval.

Deze is namelijk van een dusdanig klein formaat dat je deze vrijwel altijd mee kunt nemen op je nieuwe kampeeravontuur. Vouwen we het pakketje namelijk helemaal in, dan heeft het de volgende afmetingen:

 • Lengte: 35 centimeter
 • Breedte: 10 centimeter
 • Hoogte: 12 centimeter

Op het pakketje vinden we daarnaast ook de instructies om de campingstoel in elkaar te zetten en weer uit elkaar te halen. Hierdoor hoef je ook niet bang te zijn dat je de instructies verliest. De instructies zijn makkelijk te volgen en de campingstoel zat snel in elkaar.

Zeker als we daarbij ook kijken naar de prijs van het product, dan valt deze in positieve zin op. Je hebt voor een scherpe prijs een prima vouwstoel die je makkelijk opbergt en die prima zit. Het gaat daarbij wel om een vouwstoel en deze biedt minder comfort biedt dan een klapstoel.

Verschillende standen

En dat comfort, dat merken we ook aan de verschillende standen die ontbreken. Kijken we namelijk naar de echte klapstoelen, dan kun je deze naar wens aanpassen. Deze vouwstoel heeft slechts één stand. Daarnaast is deze ook vrij laag, waardoor deze stoel minder comfortabel zit aan een campingtafel.  

Daarbij moeten we wel vermelden dat het draagvermogen ons in positieve zin opvalt. Het draagvermogen is namelijk maximaal 145 kilogram, wat zeker als we kijken naar het model onverwacht is. We hebben dit zelf getest met verschillende rugzakken, maar het voldoet compleet aan onze verwachting.

De beste vouwstoel is de Helinox Chair One die kwaliteit combineert met een scherpe prijs.

Helinox Sunset Chair Bekijk prijzen
Gewicht: 1475 gram
Verschillende standen: 1 stand
Omvang als ingeklapt: 10 centimeter
Hierom zijn we fan:
Opvouwbaar – Zwaarder – Nekkussen – Belasting
Let hierop:
Zithoogte - Prijs

Wederom een campingstoel van het merk Helinox, ditmaal de Helinox Sunset Chair Campingstoel. Deze kunnen we prima vergelijken met de hierboven genoemde Helinox Chair One Campingstoel, waarbij een aantal belangrijke verschillen opvallen.

 • De prijs van deze campingstoel ligt hoger
 • De Sunset Chair is zwaarder dan de Chair One
 • De Sunset Chair beschikt voer een nekkussen

De prijs valt in dat geval in negatief opzicht op. Dit komt namelijk omdat er verschillende klapstoelen verkrijgbaar zijn voor een vergelijkbare prijs, terwijl deze over het algemeen meer comfort bieden. Heb je de ruimte, dan is het vanuit het oogpunt van comfort interessanter om een klapstoel aan te schaffen.

Daarnaast valt het gewicht van de Sunset Chair op, wat ons betreft in het voordeel van de Sunset Chair. Doordat deze wat zwaarder is, voelt deze en stuk robuuster aan dan zijn collega. Je hebt meer het gevoel dat je in een stoel zit, terwijl er gebruik is gemaakt van een DAC frame voor extra stevigheid.

Ook het nekkussen valt in positieve zin op. Deze kun je namelijk op de Sunset Chair aanpassen, waardoor je net wat comfortabeler zit dan bij een Chair One. Je moet voor jezelf echter wel de afweging maken of de hogere prijs het waard is.

De belasting

Ook in dit geval is het een stoel die tot maximaal 145 kilogram belastbaar is. Door het stevige model voelt dit ook direct een stuk fijner aan. Daarbij moeten we ook bij deze stoel de zithoogte opmerken. Doordat de zithoogte op maar 35 centimeter ligt, is deze niet geschikt om te gebruiken bij een campingtafel.

Met dit handige opvouwbare model en robuuste ontwerp is dit de beste opvouwbare campingstoel van 2022.

Verkrijgbaar bij:
Crespo Standenstoel AP-240 Bekijk prijzen
Gewicht: 7700 gram
Verschillende standen: 7 standen
Omvang als ingeklapt: 7,5 centimeter
Hierom zijn we fan:
Hoge rugleuning – Ergonomische vorm – 7 standen – Compact
Let hierop:
Prijs – Gewicht

Ben je wat langer, maar wil je toch heerlijk ontspannen genieten van je vakantie, dan is de Crespo Standenstoel – AP-240 de beste campingstoel voor langere mensen. Dit komt door de verhoogde rugleuning van maar liefst 94 centimeter, waardoor ook lange mensen voldoende ondersteuning hebben.

Deze ergonomische lijn wordt overigens doorgetrokken in het hele model. ER is namelijk gekozen voor een nekkussen dat je kunt aanpassen naar jouw wens, zodat er sprake is van voldoende ondersteuning, ook als je gebruik maakt van de verschillende standen van de stoel.

Je kunt de stoel namelijk in zeven verschillende standen verstellen, of je nu lekker aan de barbecue zit of lekker in de zon aan het bakken bent. Vooral de laatste ligstand is ideaal als je lekker bij wilt bruinen, waarbij het nekkussen heerlijke ondersteuning biedt.

Fysieke eigenschappen

We vinden het enorm gemakkelijk dat de stoel snel droogt. Na deze zelf afgespoten te hebben, was deze binnen een kwartier weer droog! Daarnaast is de stoel gemakkelijk te onderhouden, maar toch hebben we hier een aantal tips voor je op een rij gezet. Ben je benieuwd naar meer tips, die lees je hier!

Bij het opbergen van de campingstoel zijn we zeer te spreken over het compacte model. Deze heeft namelijk een breedte van ongeveer 7 centimeter, waardoor je deze gemakkelijk mee kunt nemen en op elkaar kunt stapelen. Zo heb je nog genoeg ruimte voor andere campingproducten, waaronder:

In vergelijking met de andere geteste campingstoelen is deze wel wat aan de zware kant en ligt de prijs ook een stuk hoger. Dit zijn wel twee nadelen waar je rekening mee moet houden. Voor oudere mensen kan het namelijk een zware strandstoel zijn die moeilijk in en uit te pakken is.

De beste kampeerstoel voor lange mensen vanwege de hoge rugleuning is deze Crespo Standenstoel model AP-240.

Product Gewicht Verschillende standen Omvang als ingeklapt
Crespo Standenstoel AL-237 Crespo Standenstoel AL-237
Beste koop campingstoel
7040 gram 7 standen 7,5 centimeter Bekijk prijzen
Lafuma RSXA Lafuma RSXA
Best geteste campingstoel
8483 gram 2 standen 15 centimeter Bekijk prijzen
Helinox Chair One Helinox Chair One
Beste lichtgewicht kampeerstoel
960 gram 1 stand 10 centimeter Bekijk prijzen
Helinox Sunset Chair Helinox Sunset Chair
Beste opvouwbare campingstoel
1475 gram 1 stand 10 centimeter Bekijk prijzen
Crespo Standenstoel AP-240 Crespo Standenstoel AP-240
Beste campingstoel voor lange mensen
7700 gram 7 standen 7,5 centimeter Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: donderdag 30 maart 2023
Door:
Eva

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywriter. Sindsdien schrijft ze met veel plezier voor Debeste.com. 

Verder reist Eva het liefst de hele wereld rond, kookt ze graag vegetarische gerechten en speelt ze met veel plezier op de piano. Voor jou duikt zij in de wereld van kookspullen, hondenbrokken en andere huis-tuin-en-keukenartikelen.