Beste campingtafel 2023. 5x de beste campingtafels

Laatste ge-update in door Eva

Een heerlijke vakantie, wie wil dat nou niet. Heerlijk even ontspannen en lekker genieten van lekker eten, lekker weer en de omgeving. Belangrijk is wel om een campingtafel te kopen die bij jouw wensen past. Daarom hebben we in deze review de beste campingtafels van 2023 voor je getest.

We hebben bij deze campingtafels gekeken naar de afmetingen, het materiaal van het blad, het gewicht van de tafel en de prijs. Daar is de Aluminium inklapbare tuintafel als beste uit de test gekomen. Benieuwd naar de andere campingtafels die we getest hebben? Hier lees je er alles over?

Aluminium inklapbare tafel Bekijk prijzen
Afmetingen L x B x H: 80 x 60 x 70
Materiaal blad: MDF
Gewicht: 3920 gram
Hierom zijn we fan:
Groot – Inklapbaar – Licht model – Stevig
Let hierop:
Water- en hittebestendig - Verstelbaar

Laten we beginnen met deze Aluminium inklapbare tuintafel. De afmetingen zijn ideaal om met meerdere personen aan te eten. We adviseren om met maximaal vier personen te eten, aangezien er aan het lange eind geen twee campingstoelen langs elkaar onder de tafel kunnen.

Het inklapbare en stevige model zorgt ervoor dat je eenvoudig een snel de campingtafel opberg. Door het lichte model kan vrijwel iedereen deze tafel oppakken en opbergen. Het maakt niet uit hoe je op vakantie bent, de tafel past in vrijwel elk vervoersmiddel. Denk daarbij aan:

 • Campervan
 • Camper
 • Bus
 • Auto

Ondanks het lichte gewicht en het inklappen van het model, is het wel een zeer stevig model. Dit komt doordat eer niet gebruik is gemaakt van vier losse poten maar van twee poten. Doordat je de poten vast kunt zetten, hoef je niet bang te zijn dat de tafel inklapt.

De scherpe prijs zorgt er daarnaast voor dat het een interessant product is om aan te schaffen. Je hoeft niet diep in de buidel te tasten om een kwalitatief goede campingtafel in huis te halen.

Minpunten

Helaas zijn er twee minpunten die we moeten opmerken. Het eerste belangrijke minpuntje is dat het een blad gemaakt is van MDF. Hoewel dit de tafel enorm licht maakt, zorgt dit er ook voor dat je de tafel beter niet buiten in de felle zon of in de regen kunt laten staan. Dit tast het blad namelijk in negatieve zin aan.

Ook de verstelbaarheid vinden we een klein nadeel. Kijken we namelijk naar de tafel, dan kun je deze op geen enkele manier verstellen. Heb je lagere campingstoelen gekocht bijvoorbeeld, dan kun je de tafel niet aan de hoogte van de campingstoelen aanpassen. Let hier dus ook op bij het kopen van stoelen.

Een kwalitatief hoogstaande campingtafel die licht van gewicht en gemakkelijk op te bergen is

Verkrijgbaar bij:
Camp-Gear Campingtafel Bekijk prijzen
Afmetingen L x B x H: 60 x 60 x 50
Materiaal blad: MDF
Gewicht: 2149 gram
Hierom zijn we fan:
Prijs – Inklapbaar – Handgreep – Bijzettafel
Let hierop:
Water- en hittebestendig – Eettafel

De best geteste campingtafel van 2022 is de Camp-Gear campingtafel. Deze campingtafel is tevens de goedkoopste campingtafel die we in deze review hebben opgenomen, maar toch voldoet deze toch naar behoren aan onze vereisten. Laten we eens kijken naar de sterke punten van de tafel.

Daarbij valt allereerst op dat de tafel in te klappen is tot een zeer compact model. Doordat het ook een lichtgewicht tafel is, is deze gemakkelijk mee te nemen en kun je deze vrijwel overal opbergen. Dit maakt het voor vrijwel elke vakantie een zeer geschikte tafel.

Daarbij moeten we wel direct twee dingen opmerken. We hebben de tafel zelf namelijk gebruikt als bijzettafel, niet als eettafel. Dit komt vooral door de hoogte van de tafel, die op 50 centimeter ligt. Koop je een echte campingstoel, dan is de tafel te laag om fatsoenlijk aan te kunnen eten.

Wil je de tafel wel als eettafel gebruiken, dan is er een variant beschikbaar die net wat groter is. Deze heeft de volgende afmetingen:

 • Lengte: 60 centimeter
 • Breedte: 80 centimeter
 • Hoogte: 69 centimeter

Tafelblad

Het tafelblad van de campingtafel is gemaakt van MDF. Het grote voordeel is natuurlijk dat dit enorm weinig weegt, waardoor je de tafel gemakkelijker meeneemt. Een nadeel is dat het tafelblad niet hitte- en waterbestendig is. Wil je deze schoonmaken, dan kun je het beste deze tips volgen!  

Gelukkig beschikt het tafelblad wel over een handgreep. Heb je de tafel ingeklapt, dan is het een stuk eenvoudiger om de tafel te vervoeren. Deze handgreep zit stevig bevestigd, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken dat de tafel uit je handen valt. Kortom, een erg groot voordeel.

Deze Camp-Gear campingtafel is zeer geschikt voor lichtgewicht kamperen!

Verkrijgbaar bij:
Helinox Tafel One Bekijk prijzen
Afmetingen L x B x H: 60 x 40 x 52
Materiaal blad: Doek
Gewicht: 600 gram
Hierom zijn we fan:
Gewicht – Oneffen ondergrond – DAC-frame – Pakvolume
Let hierop:
Prijs – Afmetingen

Laten we beginnen met het belangrijkste voordeel van deze Helinox One Campingtafel. Met een gewicht van maar 600 gram is dit de beste lichtgewicht campingtafel van 2022. Het is tevens de lichtste campingtafel die je in deze review terug gaat vinden, wat deze zeer geschikt maakt voor reizen.

Doordat je de campingtafel uitstekend kunt gebruiken voor oneffen ondergronden, is het een ideale campingtafel voor de kampeerders onder ons. Daarbij vallen de twee bekerhouders in het midden van de tafel op. Zelfs als de tafel op een oneffen ondergrond staan, kun je zonder problemen drinken neerzetten.

Doordat er gebruik gemaakt wordt van een DAC-frame, is er sprake van een zeer stevige tafel. Deze haal je tevens makkelijk uit elkaar en kun je ook net zo makkelijk weer in elkaar zetten. Daarbij valt wel de prijs op, die een stuk hoger ligt dan de andere campingtafels in deze review. Dat is toch wel een klein nadeel.

Omvang van de campingtafel

Wat we daarbij wel moeten vermelden is dat deze campingtafel alleen geschikt is voor twee personen. Er zijn namelijk ook meer twee bekerhouders en met 60 centimeter is er weinig ruimte om met meerdere personen aan de tafel te gaan zitten. De afmetingen van de campingtafel luiden als volgt:

 • Lengte: 60 centimeter
 • Breedte: 40 centimeter
 • Hoogte: 52 centimeter

Ook zouden we geen klapstoel maar een vouwstoel als campingstoel adviseren. Een klapstoel is namelijk aan de hoge kant, terwijl je met een vouwstoel van hetzelfde merk prima vooruit kunt. Deze zijn ook een stuk lager, waardoor het wat prettiger zit aan deze lagere tafel.

Het pakvolume van de campingtafel is dan wel weer prima in orde. Je kunt deze tafel vrijwel volledig demonteren, waardoor je deze in een zak opbergt en deze gemakkelijk in een rugzak of backpack past. Zoals gezegd maakt dit de campingtafel zeer geschikt voor kampeerders of reizigers op de motor.

De ideale campingtafel voor kampeerders die ruimte willen besparen!

Campingtafel Opklapbaar Bekijk prijzen
Afmetingen L x B x H: 75 x 55 x 70
Materiaal blad: Kunststof
Gewicht: 3000 gram
Hierom zijn we fan:
Hoge tafel – Handgreep – Kunststof – 4 personen
Let hierop:
Waterbestendig – Onstabiel

De beste opvouwbare campingtafel is de Campingtafel Opklapbaar. Zoals de naam van de tafel al zegt, is deze eenvoudig in te klappen. Je kunt de poten er eenvoudig onderuit schroeven en opbergen onder de tafel. Door vervolgens de tafel volledig in te klappen, kun je deze eenvoudig meenemen.

Daarbij komt ook de handgreep enorm goed van pas, aangezien dit het dragen van de tafel een stuk gemakkelijker maakt. Doordat de tafel van aluminium is gemaakt met een kunststof tafelblad, is deze erg licht en berg je deze gemakkelijk op. De afmetingen van de tafel zijn als volgt:

 • Lengte: 75 centimeter
 • Breedte: 55 centimeter
 • Hoogte: 70 centimeter

Wel heb ik ervaren dat je de tafel het beste niet in de regen kunt laten staan. Het water trekt namelijk makkelijk in het blad, waardoor je belletjes op het blad krijgt. Hierdoor krijg je kleine oneffenheden en is dit vooral op de langere termijn enorm onhandig. Je kunt deze dan ook het beste zo schoonmaken.  

Door de breedte van de tafel kun je hier makkelijk met vier personen aanzitten. Let er daarbij wel op dat er in de breedte twee extra stangen zitten, wat het zitcomfort verkleind. Ben je echter met z’n tweeën, dan is het een ideale tafel om ruim te kunnen dineren. Ook de campingstoelen kunnen er makkelijk onder.

Onstabiel

Wat ons daarbij is opgevallen is dat de tafelpoten niet te verstellen zijn. Hierdoor moet je de tafel op een effen ondergrond zetten. Doe je dit namelijk niet, dan wordt de tafel erg snel instabiel. Gebruik je deze als bijzettafel in de keuken, dan is het geen probleem. Op de camping of buiten is dit wel een stuk lastiger.

Deze campingtafel is eenvoudig op te vouwen en snel op te bergen!

Verkrijgbaar bij:
Opvouwbare Campingtafel Bekijk prijzen
Afmetingen L x B x H: 100 x 60 x 94
Materiaal blad: Aluminium
Gewicht: 4458 gram
Hierom zijn we fan:
Grote tafel – Handgreep – Compact – Verstelbaar
Let hierop:
Gewicht – Onstabiel

In deze laatste review hebben we de beste verstelbare campingtafel voor je, opvouwbare campingtafel. Bij het opzetten van de campingtafel valt het direct op dat dit de enige campingtafel in de review is die je kunt verstellen in de volgende hoogtes. Let er op dat dit geen traploos verstelbare poten zijn:

 • 94 centimeter
 • 87 centimeter
 • 80 centimeter
 • 73 centimeter

Dit maakt de tafel enorm geschikt voor zelfs de hogere campingstoelen. Deze kun je namelijk gemakkelijk onder de tafel zetten. Let er wel op dat je in de breedte van de campingtafel te maken hebt met twee richels aan de onderkant. Hierdoor zit je aan deze kanten wat verder van de tafel af.

Opbergen

Bij het opbergen van de campingtafel moet je er rekening mee houden dat deze aan de zware kant is. Met een gewicht van meer dan 4 kilogram is dit tevens de zwaarste campingtafel die we in deze review opgenomen hebben. Het handige handvat maakt het dan wel weer handig om de tafel te vervoeren.

En het vervoeren en opbergen van de tafel, dat gaat eigenlijk heel gemakkelijk. Evenals de andere tafels in de review is deze namelijk eenvoudig op te vouwen en op te bergen. Je kunt deze in vrijwel elke camper, caravan of auto wel kwijt. Door het aluminium blad maak je de tafel ook gemakkelijk schoon.

Ga je echter kamperen, dan moet je wel letten op de onstabiliteit van de tafel. Doordat deze in de hoogste stand topzwaar is, is het te adviseren om bij een niet 100% effen ondergrond een lagere stand te gebruiken. Hierdoor is de tafel wat stabieler en kun je er meer spullen opzetten.

Deze verstelbare campingtafel is breed, geschikt voor campingstoelen en gemakkelijk te verplaatsen.

Verkrijgbaar bij:
Product Afmetingen L x B x H Materiaal blad Gewicht
Aluminium inklapbare tafel Aluminium inklapbare tafel
Beste koop campingtafel
80 x 60 x 70 MDF 3920 gram Bekijk prijzen
Camp-Gear Campingtafel Camp-Gear Campingtafel
Best geteste campingtafel
60 x 60 x 50 MDF 2149 gram Bekijk prijzen
Helinox Tafel One Helinox Tafel One
Beste lichtgewicht campingtafel
60 x 40 x 52 Doek 600 gram Bekijk prijzen
Campingtafel Opklapbaar Campingtafel Opklapbaar
Beste opvouwbare campingtafel
75 x 55 x 70 Kunststof 3000 gram Bekijk prijzen
Opvouwbare Campingtafel Opvouwbare Campingtafel
Beste verstelbare campingtafel
100 x 60 x 94 Aluminium 4458 gram Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: vrijdag 24 maart 2023
Door:
Eva

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywriter. Sindsdien schrijft ze met veel plezier voor Debeste.com. 

Verder reist Eva het liefst de hele wereld rond, kookt ze graag vegetarische gerechten en speelt ze met veel plezier op de piano. Voor jou duikt zij in de wereld van kookspullen, hondenbrokken en andere huis-tuin-en-keukenartikelen.