Hoe duur is Center Parcs?

Een weekendje of langer weg in eigen land of in de omgeving. Dat is waar Center Parcs voor staat. Het biedt bungalows, een zwembad en activiteiten om met het hele gezin te ondernemen. Wat kost een weekje Center Parcs eigenlijk en waar betaal je voor?

Verschillende prijzen voor verschillende parken en bungalows

Het is lastig om aan te geven hoe duur je weekje Center Parcs zal worden. Het zal afhangen van de tijd dat je gaat, voor hoeveel personen je boekt en natuurlijk welke Center Parcs je kiest. Om de proef op de som te nemen bekeken we de prijzen voor een gezinnetje met drie kinderen onder de 11 jaar en een hond die 6 nachten in de Kempervennen in Noord-Brabant willen boeken:

  • Een comfort cottage voor 6 personen kost bij vroeg boeken 751 euro per week of rond de 1100 euro bij een late boeking.
  • Een premium cottage voor 5 personen kost bijvoorbeeld 841 per week bij vroegboeken en 1265 bij een late boeking.
  • Een premium cottage voor 8 personen kost bij vroegboeken 1469 euro voor 6 nachten en bij een late boeking 1815 euro.
  • Een VIP-cottage voor 6 personen kost 1413 per 6 nachten en normaal 1745 euro.

Er zijn nog veel meer verschillen tussen de prijzen, dus dit is slechts een momentopname en indicatie van wat je kunt verwachten. Parken met huisjes die vernieuwd zijn, zijn vaak duurder en natuurlijk betaal je meer voor comfort en luxe. Daarom zijn er indicaties voor comfort, premium en VIP aangegeven.

Bijkomende kosten in Center Parcs

Center Parcs heeft vaak bijkomende kosten. Je betaalt namelijk alleen voor de bungalow (of cottage) en toegang tot het zwembad. Restaurants en winkels zijn soms duur en kunnen hoge bijkomende kosten geven. Je betaalt ook vaak extra voor bijvoorbeeld schoonmaken, toeristenbelasting, reserveringskosten of bedlinnen.