Welke Center Parcs heeft de meeste glijbanen?

Center Parcs is een plaats om heerlijk tot rust te komen in het groen en te genieten van een welverdiende vakantie na maanden van hard werken. Voor het hele gezin zijn er natuurlijk ook leuke activiteiten te ondernemen. Zowel georganiseerde activiteiten als activiteiten die je op eigen houtje kunt ondernemen. Een van die activiteiten is het roetsjen van de vele glijbanen die je vaak in Center Parcs vindt. Welk park heeft eigenlijk de meeste glijbanen?

Duitsland is de winnaar

Center Parcs Center Parcs Allgau in Duitsland (tussen München en Liechtenstein) heeft met 15 glijbanen het grootste aanbod aan glijbanen. Je vindt er onder de Aqua Rocket, een soort lanceerglijbaan waarbij je 13 meter naar beneden schiet. Zeer spectaculair en een echte adrenalinebooster.

Andere interessante glijbanen in Center Parcs

Voor wie liever dichterbij huis wil blijven zijn er ook zeker in Nederland en België veel glijbanen te vinden met al het spektakel en entertainment dat erbij komt kijken. Hieronder vind je enkele van de meest spectaculaire glijbanen in Center Parcs:

  • Monkey Splash in de Vossemeren: in België vind je deze glijbaan waar je snelheden tot 30 kilometer per uur kunt halen en waar een gedeelte van de glijbaan doorzichtig is.
  • Turbo Twister in de Eemhof: deze glijbaan is 154 meter lang en maakt je klaar voor scherpe bochten en enorme snelheden.
  • Aqua Loop in Kempervennen: Deze glijbaan geeft je het gevoel een looping te maken. Een unieke ervaring in Nederland en België.

De historie van Center Parcs

Center Parcs bestaat al sinds 1967 in Nederland en kreeg de naam Center Parcs in 1986 toen de oprichter een meer internationaal imago wilde creëren. De eerste Center Parcs hadden al eenvoudige zwembaden. Deze zijn door de jaren heen steeds spectaculairder geworden en soms ongeëvenaard in de rest van Nederland.