Hoe reset ik mijn Chromebook?

Naast Windows en Mac is er tegenwoordig ook de Chromebook. Het besturingssysteem op deze laptop heet Chrome OS. Met een Chromebook werk je vaak net even iets anders dan op de andere twee offline besturingssystemen. Je laptop werkt namelijk in de cloud en niet offline. Dat betekent ook dat het resetten van je Chromebook op een wat andere manier werkt dan je misschien gewend bent.Hoe zet ik de Chromebook terug naar fabrieksinstellingen?

Een Chromebook resetten wordt ook wel ‘terugzetten naar fabrieksinstellingen’ genoemd. Op de website van Google kun je alle stappen vinden om dit proces te voltooien. Het proces ziet eruit als volgt:

● Maak eerst een back-up van je bestanden in de cloud. Op die manier weet je zeker dat je ook na de reset nog bij al je bestanden kunt. Je kunt dat doen op Google Drive of op een externe harde schijf.

● Controleer of resetten echt nodig is. Misschien zijn er namelijk andere manieren om je Chromebook te herstellen die minder impact hebben.

● Log je vervolgens uit op je Chromebook. Daarna houd je Ctrl + Alt + Shift + r ingedrukt.

● Start de Chromebook opnieuw op. Kies daarna in het veld dat je ziet de optie ‘Powerwash’ en klik op ‘Doorgaan’.

    Na de reset

    Na de reset kun je met een ander profiel inloggen als ‘eigenaarsaccount’ op je laptop als je dat wilt. Je kunt de instructies op je scherm volgen, zoals je dat al deed toen je je Chromebook voor het eerst gebruikte. Controleer daarna of alles weer werkt zoals je wilt en het probleem eindelijk is opgelost.

    Niet resetten op werk of school

    Op het kantoor maar ook op scholen worden steeds vaker Chromebooks gebruikt. In dat geval is resetten niet mogelijk. Je moet dan de beheerder verzoeken het apparaat te wissen en opnieuw in te stellen met het account van je werk of school.