Is Chromebook Android of Windows?

Chromebooks zijn laptops die op een iets andere manier werken dan je misschien gewend bent. Het zijn veelal compacte laptops die minder geschikt zijn voor het zwaardere werk, maar werken deze laptops nou op Windows,Android of toch weer iets anders?Het besturingssysteem van een Chromebook

Chromebooks werken niet op iOS en niet op Apple en maken geen gebruik van Windows en ook niet van Android. Het besturingssysteem heet Chrome OS en is een op Linux gebaseerd besturingssysteem van Google zelf, dat lijkt op de manier waarop hun browser Google Chrome werkt. Je kunt net zoals in Chrome namelijk alle Google Apps gebruiken, zoals Drive, Gmail, Google Docs, Google Calendar en nog veel meer. Ook enkele Android-apps kunnen werken op Chrome OS.

Voor- en nadelen van Chrome OS

Hoewel Chrome OS anders is dan zijn tegenhangers van de Macbook en laptops met Windows, biedt het gebruik van Chrome OS enkele voor- en nadelen, die we hieronder voor je op een rijtje zetten:

● De Chromebooks zijn licht van stuk en kosten beduidend minder

● Een harde reset maken hoeft geen invloed te hebben op reeds opgeslagen bestanden, alles bevindt zich namelijk in de cloud

● De laptops hebben echter internet nodig om goed te functioneren in de cloud

● Complexe programma’s maar ook films streamen en gamen is vaak lastiger op een Chromebook

● Sommige Chromebooks hebben weinig tot geen USB-poorten en geen touchscreens

    De accuduur van een Chromebook

    Een ander belangrijk voordeel van een Chromebook is dat de accu vaak lang meegaat. Dat betekent dat de Chromebook geschikt is voor bijvoorbeeld een hele werkdag of schooldag aan vermogen. Je hoeft de Chromebook daarom niet steeds opnieuw op te laden om ermee te werken. In combinatie met de toegang tot alle zakelijke apps van Google, zoals Gmail en Docs, maakt dit een geschikte laptop om te studeren of werken.