Waarom geen Chromebook?

Google beheerst ons leven met al zijn apps. Van Gmail tot Google Maps, we kunnen er niet meer omheen. Niet gek dat sommige fervente Google-gebruikers kiezen voor een Chromebook als hun laptop. Maar is dat altijd de meest voor de hand liggende keuze? Waarom zou je bijvoorbeeld niet voor een Chromebook moeten kiezen?De nadelen van een Chromebook

Een Chromebook is, zoals we al zeiden, uitermate geschikt voor mensen die veel werken met Google. We noemden al Google Maps en Gmail, maar je moet vooral denken aan de Google apps in de cloud, zoals Drive en Google Docs. Dit is echter ook meteen een van de nadelen van een Chromebook voor sommige gebruikers:

● Je kunt op een Chromebook geen bestanden opslaan zonder internet, alles werkt via de cloud van Google.

● Het uitbreiden van deze cloud kan geld kosten. Toch hoeft dat niet te betekenen dat je per se minder opslagruimte hebt dan op een harde schijf.

● De meeste Chromebooks hebben niet de beschikking over een touchscreen

● Je kunt een Chromebook niet altijd even goed gebruiken voor het streamen van films, games en andere zwaardere processen. Het is vooral een zakelijke laptop voor internet, mailen en typen in Google

● Ook op een gewone Windows laptop of Macbook werken de applicaties van Google prima. Er is geen meerwaarde voor een laptop speciaal voor Google apps.

    Waarom kiezen gebruikers dan toch voor een Chromebook?

    Chromebooks hebben ondanks alle bovenstaande nadelen een belangrijk voordeel: ze zijn simpel, compact en goedkoper dan de andere laptops. Het is met andere woorden een budgetvriendelijk alternatief voor een laptop die wel op een regulier besturingsprogramma loopt. Als je dan toch niet veel apps buiten het Google aanbod gebruikt, weinig gamet en juist veel werkt op je laptop is het niet vreemd om te kiezen voor dit budgetvriendelijke alternatief.