Welke Chromebook is geschikt voor de middelbare school of de basisschool?

De tijd dat je school nog aankon met een etuitje vol pennen, een geodriehoek en schriften, ligt inmiddels wel achter ons. Leerlingen van nu hebben een laptop of tablet nodig. Helaas zijn niet alle laptops even praktisch voor hen, ze zijn zwaar en onhandig en passen slecht in de rugtas op de fiets. Gelukkig is er nu ook de Chromebook. Maar welke Chromebook past het beste bij scholieren?Welke Chromebook komt als beste uit de bus voor scholieren?

De Acer Chromebook 314 CB314-1H-C11A komt als beste uit de bus voor scholieren. Zeker voor scholieren op de middelbare school. Op de basisschool wordt meestal wat minder verwacht van de kinderen op hun laptops en zijn simpele programma’s meestal al voldoende. Toch kan ook voor leerlingen van de hogere groepen deze Acer goed van pas komen.

Voordelen van de Acer 314 voor leerlingen

Het grote voordeel van de Acer 314? Het heerlijk fijne lichtgewicht materiaal van maximaal 1,5 kg en het 14 inch scherm. De laptop heeft ook 2 USB-poorten, wat een stuk meer is dan andere modellen. Dankzij de ingebouwde bluetooth kun je speakers aansluiten, maar ook andere laptops in je netwerk laten komen, waardoor je in een groepsopdracht samen kunt werken. Er is een toetsenbord en een touchpad inbegrepen, zodat een muis niet per se nodig is. Ook de accuduur van een Chromebook is goed. Deze gaat vaak een hele school- of werkdag mee, waardoor opladen in de schoolbankjes niet nodig is.

Nadelen van het gebruik van Chromebooks

Een nadeel voor leerlingen van het gebruik van Chromebooks in het algemeen is dat ze altijd met een cloud moeten werken en worden gedwongen om een Google-account aan te maken. Andere nadelen zijn:

● Vaak geen touchscreen op de laptops waardoor scrollen lastiger wordt

● Streamen van films en games werkt slecht, maar dat heb je op school meestal niet nodig

    ● Zonder internetverbinding werkt de cloud niet goed