Beste cirkelzaag 2023. 5x de beste cirkelzagen

Laatste ge-update in door Jasper

Of je nu een echte doe het zelver bent of juist op zoek bent naar geschikte apparaten die je kunt gebruiken voor je klus, een cirkelzaag mag in veel gevallen niet ontbreken. Toch weten veel mensen niet welke cirkelzaag nou echt de beste is voor hun situatie. Daarom hebben we in deze review de beste cirkelzaag van 2023 voor je, de Powerplus POWX1365MB.

Daarbij hebben we gelet op het toerental, de aanwezigheid van een geleiderails, de maximale zaagdiepte, zowel recht als schuin en natuurlijk de prijs. Naast de beste cirkelzaag van 2023 hebben ook nog andere cirkelzagen in verschillende categorieën opgenomen. Laten we daar eens naar gaan kijken.

Powerplus POWX1365MB Bekijk prijzen
Toerental: 5500 RPM
Geleiderails: Niet aanwezig
Maximale zaagdiepte: Recht: 28,5 millimeter
Hierom zijn we fan:
Licht gewicht - Lasergeleider - Inval-functie - Prijs
Let hierop:
Maximale zaagdiepte - Verstek zagen

Laten we de review aftrappen met de Powerplus POWX1365MB, een van de beste cirkelzagen van 2022. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is het feit dat de cirkelzaag enorm licht is, met een gewicht van maar 3,5 kilogram. Hierdoor is deze zeer goed te hanteren en makkelijk te verplaatsen.

Mini cirkelzaag

Natuurlijk draagt het lichte gewicht bij aan de hanteerbaarheid van deze mini cirkelzaag. Dat we deze hebben opgenomen in de review, heeft echter nog een aantal andere redenen, waaronder:

 • De lasergeleider
 • Inval-functionaliteit
 • Prijs

De lasergeleider zorgt er namelijk voor dat je rechte snede in het hout kunt maken. Hoewel het er in sommige gevallen op lijkt dat je recht zaagt, draagt de laser bij aan een 100% rechte zaaglijn. Ook de invalfunctionaliteit is een groot voordeel, waardoor je ook midden in een werkstuk kunt beginnen.

Als laatste voordeel hebben we dan nog de prijs. Hoewel we nog verschillende andere cirkelzagen hebben opgenomen in deze review met een voordelige prijs, scheelt het met sommige cirkelzagen wel 500%! Dit maakt het een van de beste cirkelzagen van dit moment.

Verbeterpunten

Helaas zijn er ook een tweetal verbeterpunten die we hebben opgemerkt. Het eerste verbeterpunt is dat zaagdiepte van maar 28,5 mm. Dit zorgt ervoor dat het niet mogelijk is om de dikkere houten balken en planken te zagen. Denk daarbij aan hardhout bijvoorbeeld. Hiervoor kun je wellicht een decoupeerzaag gebruiken.

Helaas is het niet mogelijk om verstek te zagen bij deze cirkelzaag. Dit wil zeggen dat je dus geen schuine zaagsnede kunt maken om hout op elkaar te laten aansluiten. Dit is wel een nadeel, aangezien de andere cirkelzagen hier wel over beschikken.

De beste cirkelzaag van 2022 met een lasergeleider, licht gewicht en invalfunctie!

Makita HS7601J Bekijk prijzen
Toerental: 4900 RPM
Geleiderails: Niet aanwezig
Maximale zaagdiepte: Recht: 68 millimeter - Schuin: 46 millimeter
Hierom zijn we fan:
Maximale zaagdiepte - Gewicht - Verstekzagen - Opbergbox
Let hierop:
Zaagblad meegeleverd - Geleider

Na allerlei tests te hebben uitgevoerd, is de Makita HS7601J de best geteste cirkelzaag van dit moment. Dit komt allereerst door het feit dat de zaagdiepte maar liefst 68 millimeter is. Hierdoor kun je onder meer de volgende materialen zagen:

 • Hard hout
 • Hout
 • Kunststoffen
 • MDF

Doe het zelver

Kijken we naar het gebruik van de cirkelzaag, dan zien we dat deze erg geschikt is voor de doe het zelvers onder ons. Dit komt onder meer door de mogelijkheid om verstek te zagen, waardoor je ook schuin kunt zagen tot wel 46 millimeter diepte.

Daarnaast is het gewicht zeer geschikt voor de beginnende klussers. Met 4 kilogram is het een zeer lichte cirkelzaag die gemakkelijk mee te nemen is, zonder dat je inlevert op de kracht van de cirkelzaag. Ook de aansluiting voor stofafzuiging is een groot voordeel voor thuisklussers.

Helaas missen we voor de beginnende klusser wel de geleider. Zo wordt er geen gebruik gemaakt van een geleiderails, maar is er ook geen sprake van lasergeleiding. Hierdoor kan het lastiger zijn om een kaarsrechte zaagsnede te maken. Een mogelijkheid is nog om lijmklemmen te gebruiken, maar deze moet je dus wel apart aanschaffen.

Accessoires

Kijken we naar het aantal accessoires, dan hebben we een voordeel en een nadeel. Een groot voordeel is de meegeleverde opbergbox. Deze zorgt ervoor dat je de cirkelzaag eenvoudig kunt opbergen, zonder dat deze beschadigt raakt.

Daarbij moeten we wel vermelden dat er maar één zaagblad meegeleverd wordt. Dit is een zaagblad met maar 12 tanden, waardoor deze voor het grovere werk geschikt is. Wil je meerdere zaagbladen aanschaffen, dan moet je rekening houden met de dikte van het zaagblad en de diameter van het asgat en het zaagblad zelf.

De best geteste cirkelzaag van dit moment vanwege de opbergbox, de zaagdiepte en de mogelijkheid om verstek te zagen.

Bosch PKS 66 AF Bekijk prijzen
Toerental: 5000 RPM
Geleiderails: Aanwezig
Maximale zaagdiepte: Recht: 66 millimeter - Schuin: 48 millimeter
Hierom zijn we fan:
66 mm zaagdiepte - Meegeleverde geleiderail - Stofafzuiging - Softgrip handgreep
Let hierop:
Zwaar model - Geleider

De Bosch PKS 66 AF is een cirkelzaag die we wel in deze review moesten opnemen. Dit komt door een aantal unieke aspecten, waaronder de zaagdiepte van 66 millimeter, de geleiderail en de CleanSystem Box. Laten we eens naar deze uniek punten gaan kijken!

Meegeleverde geleiderail

Dit is namelijk de enige cirkelzaag in deze review met een meegeleverde geleiderail. Deze geleiderail zorgt ervoor dat je niet alleen rechte lijnen kunt zagen, maar heeft ook nog het voordeel dat je sneller, gemakkelijker en veiliger werkt. Hierdoor is het een veilige cirkelzaag die een streepje voor heeft op de concurrenten.

Natuurlijk houden we er niet van om alles weer op te moeten ruimen na het zagen. Daar heeft Bosch een oplossing voor bedacht met de geïntegreerde stofbak aan de achterkant. Deze vangt al het stof op, wat het achteraf stofzuigen van de werkplaats overbodig maakt.

Bij het gebruik is de softgrip handgreep nog opgevallen als belangrijk voordeel. Doordat je twee verschillende handgrepen hebt, kun je meer kracht zetten en de cirkelzaag beter op zijn plek houden. Daarnaast zorgt het natuurlijk ook voor meer precisie.

Geleiderail beste cirkelzaag

Ondanks dat er een geleiderail wordt meegeleverd, is er geen sprake van een geleider op de cirkelzaag. Andere cirkelzagen in deze review, waaronder bijvoorbeeld de Powerplus POWX1365MB, maken gebruik van een lasergeleider om een nauwkeurige zaagsnede te kunnen maken. Deze ontbreekt bij de Bosch cirkelzaag met geleiderail.

Een ander nadeel is het gewicht ten opzichte van de andere cirkelzagen. Met maar liefst 5,4 kilogram is deze een stuk zwaarder dan de concurrenten. Andere fysieke aspecten van het apparaat zijn:

 • Kabellengte van 2,5 meter
 • Krachtige motor met 1600 Watt vermogen
 • Netstroom

De beste cirkelzaag met geleiderail van 2022, inclusief stofafzuiging, zaagdiepte van 66 mm en een softgrip handgreep.

Makita DHS630RTJ Bekijk prijzen
Toerental: 3100 RPM
Geleiderails: Niet aanwezig
Maximale zaagdiepte: Recht: 66 millimeter - Schuin: 46 millimeter
Hierom zijn we fan:
Zaagdiepte - Verstek zagen - Accu stroomvoorziening - Opbergbox
Let hierop:
Zaagblad - Professional

Deze draagbare cirkelzaag van Makita is wat ons betreft de beste accu cirkelzaag van 2022. Ondanks het lichte gewicht van maar 3,5 kilogram, beschikt deze cirkelzaag over een krachtig vermogen dat in staat is om tot wel 3100 omwentelingen per minuut te maken.

Beste cirkelzagen

Een van de beste cirkelzagen van dit moment, de Makita DHS630RTJ geeft je ook de mogelijkheid om verstek te zagen. Dit doe in een hoek van 45 graden met een maximale diepte van 46 millimeter. Ondanks dat deze cirkelzaag op accu werkt, hebben we ervaren ook het verstek zagen enorm goed gaat.

Ook het feit dat je een opbergbox krijgt meegeleverd is een groot voordeel. Dit voorkomt niet alleen beschadigingen aan het apparaat, maar is het ook een stuk veiliger als je bijvoorbeeld kleine kinderen rond hebt lopen.

Professionele cirkelzaag

Dat deze cirkelzaag enorm geschikt is voor professionals, zien we wel aan het ontbreken van de geleiders. Vergelijken we dit namelijk met andere soorten cirkelzagen, dan ontbreekt zowel de geleider als de geleiderail. Je kunt de cirkelzaag gebruiken om rechte sneden te maken, maar voor beginners is dit een stuk lastiger.

Helaas zien we wel dat er maar één zaagblad wordt meegeleverd. Het is wel mogelijk om meerdere zaagbladen aan te schaffen. Het huidige zaagblad dat je standaard krijgt meegeleverd heeft de volgende kenmerken:

 • Dikte zaagblad: 2 mm
 • Diameter asgat: 20 mm
 • Diameter zaagblad: 165 mm

De beste Makita cirkelzaag met accu, mogelijkheden om verstek te zagen en een zaagdiepte van 66 millimeter!

Makita SP6000J Bekijk prijzen
Toerental: 2000 – 6400 RPM
Geleiderails: Niet aanwezig
Maximale zaagdiepte: Recht: 55 millimeter - Schuin: 39 millimeter
Hierom zijn we fan:
1300 Watt - Voorritsfunctie - Toerentalkeuze - Softstart
Let hierop:
Zaagblad - Geleiders

Wederom een cirkelzaag van Makita, ditmaal de Makita SP6000J. Deze goede cirkelzaag beschikt over een vermogen van 1300 Watt, waardoor deze geschikt is voor het zagen van:

 • Hout
 • Kunststoffen
 • MDF

Splintervorming

Een functionaliteit die we nog niet bij de andere cirkelzagen hebben kunnen ontdekken, is de voorritsfunctie. Deze functionaliteit zorgt er namelijk voor dat er een zaagsnede van zo'n 2 millimeter in het materiaal wordt gezet. Hierdoor wordt splintervorming tegen gegaan.

Een andere manier om splintervorming in het materiaal tegen te gaan is door gebruik te maken van een softstart. Hiermee komt de krachtige motor rustig op gang, waarmee wordt voorkomen dat er té snel een stuk gezaagd wordt en er splinters ontstaan.

Het zagen doe je wel maar met één zaagblad. Doordat er maar een enkel zaagblad wordt meegeleverd, moet je wel bekijken of deze geschikt is voor de klus die je wilt gaan doen. Er zijn allerlei verschillende soorten zaagbladen beschikbaar, dus let er goed op dat je het juiste zaagblad voor jouw materiaal aanschaft.

Geleiders

Helaas hebben we ervaren dat er twee geleiders ontbreken. Zo is er geen sprake van een geleiderail en is er ook geen schaduwlijn of lasergeleider op het apparaat gemonteerd. Dit maakt het moeilijker om een rechte zaagsnede te maken, maar dat mag voor de professional geen probleem zijn.

Doordat je het toerental kunt laten variëren van 2000 tot 6400 rotaties per minuut, kun je eenvoudig het aantal rotaties aan het materiaal aanpassen. Daarnaast zorgt de invalfunctie er ook nog eens voor dat je gemakkelijk in het midden van het materiaal kunt beginnen.

De beste invalzaag van 2022 met de juiste maatregelen om versplintering van het materiaal te voorkomen!

Product Toerental Geleiderails Maximale zaagdiepte
Powerplus POWX1365MB Powerplus POWX1365MB
Beste koop cirkelzaag
5500 RPM Niet aanwezig Recht: 28,5 millimeter Bekijk prijzen
Makita HS7601J Makita HS7601J
Best geteste cirkelzaag
4900 RPM Niet aanwezig Recht: 68 millimeter - Schuin: 46 millimeter Bekijk prijzen
Bosch PKS 66 AF Bosch PKS 66 AF
Beste cirkelzaag met geleiderail
5000 RPM Aanwezig Recht: 66 millimeter - Schuin: 48 millimeter Bekijk prijzen
Makita DHS630RTJ Makita DHS630RTJ
Beste accu cirkelzaag
3100 RPM Niet aanwezig Recht: 66 millimeter - Schuin: 46 millimeter Bekijk prijzen
Makita SP6000J Makita SP6000J
Beste invalzaag
2000 – 6400 RPM Niet aanwezig Recht: 55 millimeter - Schuin: 39 millimeter Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zaterdag 3 juni 2023
Door:
Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing en is, naast zijn vriendin en dochter, ook verliefd op SEO. Daarnaast schrijft hij ook voor de website.

Hij heeft communicatie- en multimediadesign gestudeerd en ook meerdere cursussen over marketing gevolgd. Verder komt hij jaarlijks bij de SEO Benelux Borrel, waar hij in 2022 ook in het panel zat.

Als Jasper niet schrijft of aan het designen is, bouwt hij aan met LEGO óf doet hij aan CrossFit