Hoe bouw je een combimagnetron in?

Je hebt je combimagnetron ingebouwd maar het apparaat heeft het begeven. Je kunt in dat geval een nieuw model kopen en deze plaatsen. De afmetingen zullen voor elke combimagnetron hetzelfde moeten zijn. Het plaatsen van een magnetron is niet heel complex.

Zo plaats je een nieuwe inbouwmagnetron

Vind je het eng om een magnetron te plaatsen? Bel een vakman. Hoewel het een klusje is dat bestaat uit drie stappen, kan het zijn dat je je toch zorgen maakt om apparatuur zonder kennis van elektriciteit aan te sluiten. Het is hoe dan ook belangrijk dat je altijd een stopcontact hebt. Je moet kabels nooit doorknippen en aansluiten aan een doosje of een ander netwerk. Dit is gevaarlijk. Heb je een goede aansluiting en weet je ook zeker dat er genoeg groepen in je keuken aanwezig zijn om de nieuwe magnetron goed te laten werken? Dan kun je de volgende stappen nemen om een combimagnetron te plaatsen:

  • Schakel voor de zekerheid de stroom helemaal uit in de keuken. Je kunt eventueel controleren met een speciale schroevendraaien of alles uitstaat.
  • Open de deur en verwijder met een schroevendraaier of handboor de oude schroefjes van het bestaande apparaat dat is ingebouwd. Maak het los en zorg dat het apparaat wordt meegegeven aan de verkoper van je nieuwe combimagnetron of wordt ingezameld in een winkel of de milieustraat.
  • Plaats het nieuwe apparaat. Stop de stekker in het stopcontact. Je kunt nu de elektriciteit weer inschakelen en controleren of het apparaat werkt. Je kunt eventueel de stroom weer uitschakelen als je de magnetron vastschroeft. Dit voor je eigen veiligheid.

Wat kun je met een combimagnetron”?

Een combimagnetron is een enorm handig apparaat in de keuken om kliekjes op te warmen, eten te ontdooien en, voor wie wil, zelfs eten klaar te maken. Wil je pizza’s, broden of koekjes bakken en zelfs eten grillen zoals kippenpoten of een ovenschotel? Dan is een oven of combi-oven beter meer iets voor jou.