Hoe maak ik mijn combimagnetron schoon?

In je magnetron kan van alles gebeuren wat het apparaat vies maakt. Van resten gesmolten kaas tot vlekken tomatensaus van een opgewarmde spaghetti. Hoe langer vlekken blijven zitten, hoe hardnekkiger ze worden. De combimagnetron schoonmaken is dus belangrijk. Hoe doe je dat?

Zo maak je een combimagnetron schoon

Een combimagnetron schoonmaken hoeft niet complex te zijn. Vaak zijn vlekken wat minder aangekoekt en verbrand dan in een oven. Simpele oplossingen kunnen daarom al doeltreffend zijn. Je kunt bijvoorbeeld bakjes met de volgende middelen in je magnetron plaatsen:

  • Bakje water met azijn
  • Bakje water met citroensap of een opengesneden citroen
  • Bakje met soda
  • Bakje water met een vaatwassertablet

Je kunt al deze middelen gewoon aanlengen met water en de magnetron draaien op een niet al te warm programma voor een aantal minuten. Daarna kun je de combimagnetron openen, een beetje af laten koelen en met een vochtige en vervolgens droge doek schoonvegen.

Een zeer vieze magnetron schoonmaken

Je kunt een viezere magnetron schoonmaken door eerste een bakje met water in de magnetron te plaatsen met een van de bovenstaande middelen. Daarna maak je een sopje klaar en een spons. Je kunt zo de binnenkant schoonmaken door wat harder te wrijven. Hardnekkige vlekken kun je verwijderen met een schuursponsje of een schoonmaakmiddel speciaal voor de magnetron. Deze middelen komen in de vorm van een spray, die je net als een ovenreiniger op de vlekken kunt richten, waarna je deze weghaalt met een spons of doekje.

Invloed op de levensduur

Een vieze magnetron die je niet op tijd schoonmaakt is niet alleen een vies gezicht of onhygiënisch voor het eten dat je erin zet, het kan ook van invloed zijn op de levensduur van je magnetron. Houd dus langer plezier van je apparaat door het op tijd schoon te maken.