Waarom zou ik een combimagnetron kopen?

Eten uit de magnetron heeft een ongezond imago. Toch kunnen veel huishoudens niet zonder magnetron, zelfs niet als ze gezond leven. Heb je nog geen combimagnetron in huis? Dan is het misschien tijd er eentje aan te schaffen. Lees hier waarom.

Dit kun je allemaal met een magnetron

Magnetronmaaltijden zijn maaltijden die vaak veel vet, zout en suiker bevatten. Daarom hebben ze een ongezond imago. Je kunt met een magnetron echter veel meer dan je denkt. Het is namelijk ook voor gezinnen die letten op gezond eten een apparaat dat handig kan zijn in huis. Met een magnetron, tot 1000 watt aan vermogen, kun je namelijk het volgende:

  • Eten opwarmen
  • Ontdooien van voedsel
  • Drankjes opwarmen (zelfs een kop thee zetten)
  • Kliekjes opwarmen (een duurzame oplossing)
  • Rauw voedsel klaarmaken

Zoals je ziet is een magnetron meer dan een opwarmer van kliekjes en magnetronmaaltijden. Een magnetron kun je zowel inbouwen als los kopen. De losse modellen zijn vaak wat kleiner en daarom past niet alles erin. Bij het verwarmen van eten moet je wel oppassen. Een magnetron verwarmt niet altijd even gelijkmatig. Zo kunnen bepaalde delen van je pasta van gisteren bijvoorbeeld nog koud zijn en andere gloeiend heet! In de koude delen kunnen bacteriën zitten. Niet heel gezond dus.

Je kunt dit oplossen door porties zo vlak mogelijk op te warmen en regelmatig door te roeren. Pas altijd op met borden en bakjes die in de magnetron staan. Deze kunnen ontzettend heet worden. Niet alle bakjes en borden kunnen overigens in de magnetron. Vooral mooi handgemaakt servies zonder glazuur is zeer gevoelig. Stop natuurlijk ook nooit brandbare materialen in je magnetron, zoals papieren bakjes.

Wat kun je niet met een magnetron?

Een magnetron is een verwarmer met microgolven. Eten warmt op, maar bakken met een korstje zit er vaak niet in, daarvoor heb je een oven nodig of combi oven. Gerechten als lasagne, koekjes of gegrilde kippenpoten maak je toch echt het beste in een oven.