Beste 5 compressiekousen van 2022

Laatste ge-update in door Agnes

Heb je snel last van dikke of vermoeide benen? Moet je vaak staan tijdens je werk of heb je snel last van sportblessures? Compressiekousen kunnen dan verlichting van je klachten geven. Denk je erover om een paar van deze sokken aan te schaffen? Dan wil je vast weten wat goede compressiekousen zijn.

Wij gingen voor jou op zoek naar de beste compressiekousen van 2022. In deze review testen we o.a. de beste compressiekousen voor hardlopen, de beste compressiekousen tegen blessures en de beste compressiekousen voor dames. We letten hierbij o.a. op materiaal en type ondersteuning.

We onthullen alvast dat de ForDig Compressiekousen de beste koop compressiekousen 2022 zijn geworden. We geven de ForDig compressiekousen deze eervolle titel vanwege de gunstige prijs, het feit dat je twee paar sokken krijgt en de goede ondersteuning.

Product Geschikt voor Materiaal Type ondersteuning
Roegaarden compressie sokken Roegaarden compressie sokken
Beste koop compressiekousen
Opgezette benen en voeten Elastaan, polyester, textiel Onderbeen en voet Bekijk prijzen
O'goods O'goods
Best geteste compressiekousen
Hardlopen, wandelen Nylon Onderbeen Bekijk prijzen
URBN® URBN®
Beste compressiekousen hardlopen
Hardlopen Nylon, spandex Voet en enkel Bekijk prijzen
VSE compresiekousen VSE compresiekousen
Beste compressiekousen voor dames
Sport, werk, reizen Koper Nylon, spandex Enkels en kuiten Bekijk prijzen
Enforma Enforma
Beste compressiekousen voor heren
Hardlopen, wandelen, sport
-
Schenen, kuiten Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zaterdag 4 februari 2023
Roegaarden compressie sokken Bekijk prijzen
Geschikt voor: Opgezette benen en voeten
Materiaal: Elastaan, polyester, textiel
Type ondersteuning: Onderbeen en voet
Hierom zijn we fan:
Medisch hulpmiddel
Geen drukplekken
Zakken niet af
Let hierop:
Voet is glad
Vallen soms te kort

Wanneer je graag op pad gaat heb je geen zin in opgezette benen en voeten. Gelukkig helpen de compressiekousen van Roegaarden je hierbij! Deze handige kousen zorgen voor een gelijkmatige druk op het hele onderbeen waardoor zwellingen geen kans krijgen.

Bij het uitpakken van de sokken viel het fraaie design ons direct op. Meestal draag je deze sokken onder een broek waardoor je ze niet ziet. Toch vinden we het een leuk idee te weten dat onze kuiten er kek bij lopen. Het materiaal is van een verrassend stevige kwaliteit.

Tijdens het aantrekken rekt de stof goed mee. Het kostte wel wat moeite om ze over je voet aan te trekken. Maar eenmaal over de kuit heen zitten ze heerlijk. Ze geven steun zonder pijnlijke drukplekken te veroorzaken. Iets wat we erg belangrijk vinden. Je wil immers niet beperkt worden tijdens een lange wandeling of tijdens het sporten.

Na een flink stuk wandelen blijven de kousen steeds goed op hun plek zitten. Ze zakken niet af. De stof onder de voet is wel wat glad aan de onderkant, waardoor deze soms een beetje schuift in je schoen. Wij vonden dit verder niet vervelend, maar wellicht is het dat tijdens het hardlopen wel.

Beste koop compressiekousen als medisch hulpmiddel

De sokken zijn geschikt als medisch hulpmiddel voor mensen met vochtophoping in kuiten, enkels of voeten. Bijvoorbeeld bij spataderen of na een operatie. Nu hebben wij geen last van deze kwalen, maar we kunnen ons wel voorstellen dat de compressiesokken hierbij goed ondersteunen. Vooral door de gelijkmatige druk over het hele onderbeen.

Dit zijn de voordelen nog eens op een rij:

 • Fraai design
 • Geen drukplekken
 • Zakken niet af
 • Goede prijs-kwaliteit

Met een lengte van 36 centimeter zijn de sokken geschikt voor het gemiddelde onderbeen. Ondanks dat ze niet afzakken kunnen ze toch iets te kort vallen. Bijvoorbeeld als je ze wil gebruiken tegen spataderen net onder de knie. We raden dan ook aan je onderbeen goed op te meten alvorens ze te bestellen.

De Roegaarden compressiesokken zijn onze beste koop vanwege de aantrekkelijke prijs en het hoge draagcomfort. En daarbij zien ze er ook nog eens hartstikke hip uit

Verkrijgbaar bij:
O'goods Bekijk prijzen
Materiaal: Nylon
Geschikt voor: Hardlopen, wandelen
Type ondersteuning: Onderbeen
Hierom zijn we fan:
Twee paar sokken per set – Makkelijk aan te trekken – Kopervezel beschermt je voet
Let hierop:
Vrij dikke teennaad – Niet voor medisch gebruik

De tweede set compressiekousen in deze review zijn geen medische compressiekousen zoals de ForDig Compressie Kousen die we hierboven testten. Deze O’goods compressiekousen zijn vooral geschikt om te dragen naar je werk of om aan te trekken tijdens het sporten.

Ook deze kousen hebben we weer getest tijdens een wandeling. We trokken deze kousen en onze wandelschoenen aan en gingen op pad. Deze sokken hebben een teennaad die je best wel goed voelt als je er mee wandelt. We vragen ons wel af hoe prettig dat is als je bijvoorbeeld gaat hardlopen.

Tijdens onze wandeling voelden we de druk die deze sokken geven en dan met name rondom je scheenbeen en kuit. Deze sokken ondersteunen een groter oppervlak dan de ForDig kousen, die vooral je voet en enkel ondersteunen.

In de voet van deze sokken is aan de onderkant kopervezel verwerkt. Dit werkt antibacterieel en beschermt je voeten terwijl je de sokken draagt. Je krijgt daardoor minder snel zweetvoeten en blaren.

Best geteste compressiekousen 2022

Wij vinden dit de best geteste compressiekousen omdat we er prima mee gewandeld hebben. Achteraf hadden we geen dikke en vermoeide voeten en onze benen voelden niet vermoeid aan, terwijl dat normaal wel het geval is.

We zetten de positieve eigenschappen van deze sokken nog even op een rij:

 • In één set zitten 2 paar compressiesokken
 • Helpt tegen vermoeide en dikke voeten
 • Je trekt ze makkelijk zelf aan

Door de gunstige prijs, het gebruiksgemak en de goede ondersteuning zijn dit wat ons betreft de best geteste compressiekousen.

De kopervezel in deze kous beschermt je voeten

Verkrijgbaar bij:
URBN® Bekijk prijzen
Type ondersteuning: Voet en enkel
Materiaal: Nylon, spandex
Geschikt voor: Hardlopen
Hierom zijn we fan:
Weggewerkte naad – Speciaal voor hardlopen – Geeft steun bij voet en enkel
Let hierop:
Mag niet in de droger – Kunnen niet samen met scheenbeschermers gedragen worden

Het derde paar sokken dat we hier reviewen zijn de URBN compressiekousen. In tegenstelling tot de sokken van O’goods en ForDig zijn deze sokken speciaal bedoeld om te dragen tijdens het hardlopen. Deze sokken geven dan ook extra steun aan je voeten en enkels.

Deze sokken zitten ook per twee paar verpakt, net als de andere compressiekousen die we hiervoor getest hebben. Zo heb je altijd een paar sokken om te dragen als de andere set in de was zit. De sokken mogen trouwens niet in de droger, dus ze moeten aan de waslijn drogen.

Bij het aantrekken viel het ons op dat de sokken er mooi uitzagen. De sokken zijn tweekleurig en sluiten heel goed aan. Bij de tenen zit een dunne naad die je nauwelijks voelt in je hardloopschoenen. De sokken zijn niet zo heel hoog, ze komen tot net boven je kuiten.

Deze sokken moesten natuurlijk tijdens het hardlopen getest worden, dus we besloten om een rondje te gaan joggen. Het voelt wel een beetje vreemd om met zulke lange sokken te gaan hardlopen, zeker als je gewend bent aan gewone sportsokken. Maar het beviel goed.

Beste compressiekousen hardlopen

Deze sokken geven druk rondom je onderbeen. Onze kuitspieren werden minder snel moe en onze benen waren na het hardlopen minder vermoeid. De sokken geven ook steun aan je voeten en enkels, dus dat is erg prettig.

Het is wel een nadeel dat deze kousen niet samen met scheenbeschermers gedragen kunnen worden. Daardoor zijn ze minder geschikt voor bijvoorbeeld voetbal.

Nog even de pluspunten op een rij:

 • Speciaal geschikt voor hardlopen
 • Draagt comfortabel
 • Steun voor je voeten en enkels

Dit zijn wat ons betreft de beste compressiekousen voor hardlopen door het comfort, de ondersteuning en de weggewerkte naad bij de tenen.

Door het mooie design mag je zeker gezien worden met deze compressiekousen

Verkrijgbaar bij:
VSE compresiekousen Bekijk prijzen
Materiaal: Koper Nylon, spandex
Geschikt voor: Sport, werk, reizen
Type ondersteuning: Enkels en kuiten
Hierom zijn we fan:
Verstevigde hiel en teen – Antibacterieel – Naadloos
Let hierop:
Elastisch gedeelte over wreef – Sokken kunnen niet in de droger

Deze VSE compressiekousen zijn de volgende die we hier reviewen. Deze kousen helpen je van vermoeide en opgezwollen benen af en helpen mee om spataderen te verminderen. Zo kun je je benen weer tonen onder een jurkje in de zomer.

Bij DeBeste.com zijn we dol op testen, dus deze compressiekousen voor dames hebben we meteen uitgeprobeerd. Toen we de verpakking openden, kwamen er maar liefst drie paar kousen tevoorschijn. De sokken zijn elastisch, waardoor we ze redelijk makkelijk aan konden trekken.

Toen we de sokken aan hadden voelde we met name een lichte druk op onze enkels en kuiten. De O’goods sokken hadden dat ook, terwijl de andere compressiekousen uit deze test vooral steun gaven bij de voeten en enkels. Denk dus na over waar je de meeste steun nodig hebt.

We zijn voor de afwisseling gaan fietsen met deze sokken aan. Omdat de sokken niet zo hoog zijn, kwamen ze niet in onze knieholtes terecht tijdens het fietsen en dat is een pluspunt. De sokken zijn bovendien antibacterieel, anti statisch en anti geur, dus onze voeten roken nog fris na het fietsen.

Beste compressiekousen voor dames

Het compressielevel van de kousen loopt van 20 mmHG bij de enkels geleidelijk af tot 15 mmHG bij de kuiten. De meeste steun zit dus rond de enkels en bij je voeten. Er zit wel een elastische band over de wreef van je voet. Wij vonden dat zelf niet zo heel prettig dragen.

Maar we merkten ook dat er geen naden bij de teen en hiel zaten en dat voelde extra comfortabel aan. Dit zijn de pluspunten van deze compressiekousen:

 • Verstevigde hiel en tenen
 • Wasbaar op lage temperatuur
 • Knelt niet af

Deze sokken zijn even veelzijdig als de ForDig compressiekousen, maar ze geven net wat meer steun aan je kuiten. Wat ons betreft zijn dit de beste compressiekousen voor dames.

De verstevigde hiel en tenen beschermen je voeten extra goed

Verkrijgbaar bij:
Enforma Bekijk prijzen
Type ondersteuning: Schenen, kuiten
Geschikt voor: Hardlopen, wandelen, sport
Hierom zijn we fan:
Stevige ondersteuning voor schenen – Comfortabel materiaal
Let hierop:
Lastig aantrekken – Lange sokken, minder geschikt voor fietsen

De laatste compressiekousen die we reviewen zijn de Enforma compressiekousen. Deze sokken zijn zeer geschikt als je hardloopt of gebruik maakt van een loopband. Ze zijn namelijk speciaal ontworpen om shinsplints tegen te gaan.

Als we de verpakking open maken dan lezen we meteen hoe deze sokken dat doen. De ENFORMA compressiekousen ondersteunen het herstel van deze pijnlijke aandoening dankzij de spanningstapes die in de sok verwerkt zijn. De tapes lijken op de structuur van de bekende "kinesiotape”.

Daardoor kunnen deze kousen ondersteuning bieden die shinsplints helpt voorkomen. Wij hebben gewandeld met deze sokken aan en daarbij voelden we duidelijk het effect wat deze sokken op onze schenen hadden. We voelden minder vermoeidheid en onze spieren voelden soepel aan.

De sokken zijn lang en vallen tot onder de knie. Dat heeft te maken met de ondersteuning die ze moeten geven zodat blessures voorkomen kunnen worden. Het aantrekken is daardoor wat lastiger, maar door ze af te rollen lukt het toch.

Beste compressiekousen voor heren

Deze kousen dragen heel prettig dankzij het Coolmax materiaal wat erin verwerkt is. Dit zorgt er in elk seizoen voor dat je niet teveel gaat zweten onder deze kousen. We zetten hier nog even de pluspunten van deze kousen op een rij:

 • Comfortabele stof
 • Spanningstapes in de sok beschermen je scheenspieren
 • Geschikt voor hardlopen

Dat maakt deze Enforma compressiekousen tot de beste compressiekousen voor heren.

Dankzij Coolmax ga je niet zo snel zweten in deze sokken

Verkrijgbaar bij:
Door:
Agnes

Agnes is all-round copywriter en schrijft het liefst in de categorie huishouden en wonen.  Ze vergelijkt van alles, zodat jij de beste keuze maakt in jouw aankoop. Verder houdt Agnes van schilderen en is ze dol op paardrijden.