Beste compressor 2022 - Top 5

Laatste ge-update in door Jasper

Banden op spanning brengen, nieuwe verf op de muren spuiten en zwaar gereedschap aandrijven: het is een groot genoegen om weer een goed werkende compressor in je schuur te hebben staan, maar het is een hele last om er één uit te zoeken. Zo heb je niet alleen de maximale luchtdruk, maar ook de netto luchtopbrengst en natuurlijk het geluidsniveau van het apparaat om rekening mee te houden. Met wat slecht researchwerk kan je met een compressor komen te zitten die wel veel lawaai maakt, maar niet doet waarvoor je hem hebt aangekocht.

Daarom vergeleken we vijf verschillende compressoren om te kijken welke een krachtige motor had en welke makkelijk te verplaatsen. Maar vooral: welke de beste koop compressor was. We waren geen fan van de HBM Compressor en werden aangenaam verrast door de Airpress HL 310/25. Deze heeft een verrassend groot vermogen voor een vriendelijke prijs.

Airpress HL 310/25 Bekijk prijzen
Maximale luchtdruk: 8 bar
Netto luchtopbrengst: 130 l/m
Geluidsniveau: 96 dB
Hierom zijn we fan:
Krachtige motor – Tank van 24 liter – Luchtopbrengst 130 liter per minuut
Let hierop:
Motor vraagt onderhoud – Redelijk lawaaiig – Geen kraan tussen compressor en slang

Deze Airpress HL 310/25 is een instapmodel compressor die voor veel klussen geschikt is. Dat is een van de belangrijkste redenen waarom wij dit apparaat hebben verkozen tot “Beste Koop.”

Met deze Airpress pomp je makkelijk banden op. Dankzij de netto luchtopbrengst van 130 liter per minuut heb je ook voldoende vermogen voor bijvoorbeeld spijkers schieten, boren, wielbouten losdraaien en breken. Handig als je je tuin opnieuw gaat inrichten of een verbouwing in je huis gaat doen.

Deze Airpress HL 310/25 is de beste koop compressor met een grote tank

Met een vermogen van 1.500 watt en een tank van 24 liter kun je een flinke tijd klussen voordat deze compressor weer aanslaat. De meters op het apparaat kun je makkelijk aflezen zodat je goed kunt zien wat bijvoorbeeld de druk is. Deze compressor biedt ook het volgende:

 • Verplaatsbaar dankzij stevige wielen
 • Geschikt voor zwaarder pneumatisch gereedschap
 • Maximale luchtdruk van 8 bar

Deze compressor heeft een oliegesmeerde motor. Je moet dus af en toe olie bijvullen. Het voordeel is dat deze motor een langere levensduur heeft dan een olievrije motor.

Ga je voor het eerst een compressor kopen of zoek je een allround model? Dan is deze Airpress HL 310/25 iets voor jou.

Dankzij het vermogen van 1.500 watt is de perslucht snel beschikbaar en kun je meteen aan de slag.

Airpress HL 425/50 Bekijk prijzen
Netto luchtopbrengst: 425 l/m
Maximale luchtdruk: 8 bar
Geluidsniveau: 94 dB
Hierom zijn we fan:
Hoge luchtopbrengst – Royale druktank – Makkelijk verplaatsbaar
Let hierop:
Heeft onderhoud nodig – Wordt warm bij lang gebruik – Vrij zwaar

Als je vaak zelf klust, dan is deze Airpress HL 425/50 is geschikte compressor. Deze krachtige, oliegesmeerde compressor heeft een vermogen van 2.200 watt. Dat is krachtig genoeg voor boren, zandstralen schuren, banden op spanning brengen en nog veel meer. En omdat je veel vermogen hebt, kun je ook nog eens lekker lang klussen. Het apparaat wordt wel warm als je het lang gebruikt.

Snel perslucht met deze best geteste compressor

Deze Airpress HL 425/50 is een zuigercompressor met twee cilinders. Zo komt de lucht sneller in het drukvat en heb jij snel perslucht tot je beschikking. Wat deze compressor nog praktischer maakt is:

 • Hoge luchtopbrengst van 425 liter per minuut
 • De druktank met een royale inhoud van 50 liter
 • Je rijdt de compressor makkelijk van zijn plaats met de wielen en het handvat

Deze compressor is dankzij het hoge vermogen, de twee cilinders en de grote druktank ook geschikt voor werkplaatsen. Doe je aan hout- of metaalbewerking, of klus je met auto’s? Dan is dit de compressor voor jou.

Met de hoge luchtopbrengst van 425 l/minuut heb je voldoende perslucht voor de zwaardere doe-het-zelf klussen.

Airpress H 215/6 Bekijk prijzen
Geluidsniveau: 96 dB
Maximale luchtdruk: 8 bar
Netto luchtopbrengst: 215 l/m
Hierom zijn we fan:
Hoge luchtopbrengst – Royale druktank – Makkelijk verplaatsbaar
Let hierop:
Heeft onderhoud nodig – Wordt warm bij lang gebruik – Vrij zwaar

De Airpress H 215/6 is een kleine draagbare compressor van 1100 W die je makkelijk meeneemt. Deze compressor weegt 10 kilo en heeft een druktank met een inhoud van 6 liter. Zware, lange klussen kun je er dus niet mee doen, maar dit apparaat is wel perfect voor lichte blaaswerkzaamheden en zwaarder pneumatisch gereedschap.

De beste draagbare compressor voor pneumatisch gereedschap

Deze olievrije zuigercompressor is geschikt voor bijvoorbeeld een ratelsleutel, bandenvulpistool, beitelhamer, boormachine en tacker. Of spuit er een stoffige ventilator mee schoon. Daarnaast heeft deze Airpress compressor de volgende eigenschappen:

 • Makkelijk mee te nemen
 • Drukketel van 6 liter
 • Rubberen voeten

De compressor heeft geen olie en vraagt dus niet veel onderhoud. Zoek je een compressor voor huis- tuin- en keukenklussen die je makkelijk meeneemt? Bestel dan deze Airpress H 215/6 draagbare compressor.

Door de kleine druktank van 6 liter is deze compressor niet geschikt voor langdurige, zware klussen zoals verf spuiten.

BLACK+DECKER BDCINF18N-QS Bekijk prijzen
Geluidsniveau: 100 dB
Maximale luchtdruk: 11 bar
Netto luchtopbrengst: 180 l/m
Hierom zijn we fan:
Makkelijk mee te nemen - Werkt op accu en netstroom – Digitaal display
Let hierop:
Kort snoer – Niet geschikt voor zware klussen – Snoer is lastig op te bergen

Deze handige kleine compressor van Black + Decker weegt maar 2,5 kilo. Die neem je dus heel makkelijk mee. Met een vermogen van 128 W is deze kleine compressor geschikt voor auto- en fietsbanden oppompen, luchtbedden opblazen en het schoon blazen van apparaten. Zoek je een apparaat voor het schoonmaken van je terras? Dan kun je beter een hogedrukreiniger kopen.

Beste 12v compressor voor op vakantie

Ondanks het kleine formaat maakt de compressor wel aardig wat geluid. Iets om even rekening meet te houden als je op de camping je luchtbed gaat opblazen. Deze compressor werkt op de 12 V stroomvoorziening in je auto. Je kunt de stekker ook gewoon in het stopcontact steken. Het snoer is wel aan de korte kant.

Heb je al een 18 volt accu uit het B+D Powerconnect accuplatform, dan kun je die gebruiken voor deze compressor. Via het digitale display bedien je de compressor. Je ziet daar ook hoe hoog de druk is. Deze compressor biedt verder het volgende:

 • Slaat automatisch af als de ingestelde druk is bereikt
 • Werkt op accu en netstroom
 • Neemt weinig ruimte in

Wil je een draagbare compressor die je makkelijk meeneemt onderweg? Koop dan deze BLACK+DECKER BDCINF18N-QS 12V compressor.

Door het lage gewicht van 2,5 kilo neem je deze BLACK+DECKER compressor heel makkelijk mee.

ABAC Pole Position L20 Bekijk prijzen
Geluidsniveau: 90 dB
Maximale luchtdruk: 8 bar
Netto luchtopbrengst: 220 l/m
Hierom zijn we fan:
Laag geluidsniveau – Grote tankinhoud van 24 l – Extra informatie via de app
Let hierop:
Niet onderhoudsvrij – Er zit geen oliepeiler bij – Weegt redelijk zwaar

De ABAC Pole Position L20 is met een geluidsniveau van 90 dB een vrij stille compressor. Met een vermogen van 1500 W en een maximale druk van 8 bar is deze compressor geschikt voor zwaarder pneumatisch gereedschap en lichte blaaswerkzaamheden.

Gebruik de luchtdruk bijvoorbeeld om de ventilatieroosters van je auto door te spuiten. Dan hoef je dat niet meer met je bladblazer te doen. Met deze ABAC Pole Position L20 draai je moeren los, schiet je nietjes met een tacker of boor je gaten in gips.

De beste stille compressor die altijd verbonden is

Deze oliegesmeerde compressor van ABAC verbind je via de ABAC Airtube app met je smartphone of tablet. Je kunt dan de QR code op de compressor scannen. Zo krijg je meer informatie over deze compressor, bijvoorbeeld technische gegevens of onderhoudsvideo's.

Deze compressor blinkt uit door de volgende eigenschappen:

 • Makkelijk verplaatsbaar dankzij de wielen en het handvat
 • Ketel van 24 liter die zorgt voor langdurige druk
 • Je leest de druk eenvoudig af op de meters

Omdat deze compressor werkt met olie, moet je regelmatig het oliepeil controleren en de olie verversen. Er zit helaas geen oliepeiler bij dus je moet zelf zorgen voor een peilstok.

Wil je graag een stille compressor voor pneumatisch gereedschap en lichte blaaswerkzaamheden? Bestel dan deze ABAC Pole Position L20 compressor.

Deze compressor heeft een geluidsniveau van 90 dB en is geluidsarm, maar je hebt nog steeds gehoorbeschermers nodig.

Product Geluidsniveau Maximale luchtdruk Netto luchtopbrengst
Airpress HL 310/25 Airpress HL 310/25
Beste koop compressor
96 dB 8 bar 130 l/m Bekijk prijzen
Airpress HL 425/50 Airpress HL 425/50
Best geteste compressor
94 dB 8 bar 425 l/m Bekijk prijzen
Airpress H 215/6 Airpress H 215/6
Beste draagbare compressor
96 dB 8 bar 215 l/m Bekijk prijzen
BLACK+DECKER BDCINF18N-QS BLACK+DECKER BDCINF18N-QS
Beste 12v compressor
100 dB 11 bar 180 l/m Bekijk prijzen
ABAC Pole Position L20 ABAC Pole Position L20
Beste stille compressor
90 dB 8 bar 220 l/m Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: woensdag 7 juni 2023
Door:
Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing en is, naast zijn vriendin en dochter, ook verliefd op SEO. Daarnaast schrijft hij ook voor de website.

Hij heeft communicatie- en multimediadesign gestudeerd en ook meerdere cursussen over marketing gevolgd. Verder komt hij jaarlijks bij de SEO Benelux Borrel, waar hij in 2022 ook in het panel zat.

Als Jasper niet schrijft of aan het designen is, bouwt hij aan met LEGO óf doet hij aan CrossFit