Is concealer slecht voor puistjes?

De zoektocht naar een concealer die geen puistjes veroorzaakt is helaas erg lang. De meeste concealers zijn wel slecht voor puistjes. Maar er zijn een paar concealers op de markt die je wel kan dragen!Wat is concealer?

Concealer is een make-up product dat gebruikt wordt om oneffenheden en imperfecties te verbergen. Concealer kan op het gezicht, de hals en andere delen van het lichaam aangebracht worden om huidoneffenheden zoals donkere kringen, littekens, moedervlekken enz. te verbergen.

Het gebruik van concealer kan teruggevoerd worden tot het oude Egypte, waar de mensen gemalen mineralen zoals lood en zilver gebruikten om hun oneffenheden in de huid te verdoezelen. Deze mineralen werden door Egyptenaren ook gebruikt voor oogmake-up.

Acne-gevoelige huid en make-up

Het merendeel van de make-up tegenwoordig is niet geschikt voor mensen met acne. Alles zit bomvol verstoppende ingrediënten en de zoektocht naar een goed product is bijna onmogelijk. Er is althans wel een markt hiervoor. Er zijn dus wel zeker producten die geschikt zijn voor mensen met acne. Het is wel even zoeken. Helaas zijn er ook veel artikelen op het internet die misleidend zijn. Dan wordt er gezegd dat een product geschikt is voor mensen met acne, maar als je dan even een blik werpt op de ingrediëntenlijst, dan zie je eigenlijk al gelijk dat dit product niet geschikt is. Dit is erg jammer, want mensen die hier uren lang naar zoeken verspillen dan veel door deze fouten en misleidingen.

Dus ik raad aan dat je leert wat wel en wat niet goed is voor een acne-gevoelige huid. Hierdoor kun je gewoon zelf op de achterkant van een product kijken en een beslissing nemen. Er zijn niet veel mensen die hier echt verstand van hebben namelijk.

Welke ingrediënten kunnen niet

Dit zijn de ingrediënten die je moet vermijden:

  • Lanoline
  • Carrageenan
  • Sodium Laureth Sulfate (SLS)
  • Palmolie
  • Kokosnoot olie
  • Wheat germ

Er zijn een hele hoop meer, maar dit zijn de ergste.

Is concealer haram? Lees het hier!