Waar breng je concealer aan?

Door: Eva
Laatste update: 17 mei 2022

Als je make-up draagt dan ben je vast wel bekend met het make-up product concealer. Je kunt concealer op een hoop plekken aanbrengen en het heeft een aantal functies. Lees snel verder om er alles over te weten te komen!

Functies van concealer

Concealer is een soort make-up die gebruikt wordt om vlekken, littekens, en andere oneffenheden van de huid te verbergen. Het wordt vaak gebruikt om donkere kringen onder de ogen te verdoezelen.

Concealer is er in veel verschillende vormen en tinten. Het kan bijvoorbeeld een vloeistof, crème of een stick zijn, die met een kwast, beauty blender of vinger aangebracht kan worden. Concealers zijn er in verschillende samenstellingen en texturen, afhankelijk van het huidtype waarvoor ze bedoeld zijn. Sommige concealers hebben eigenschappen die roodheid helpen verminderen, terwijl andere eigenschappen hebben om de olieproductie te helpen controleren.

Een concealer moet zo goed mogelijk bij de kleur van je huidskleur passen. Concealers werken niet als ze te licht of te donker zijn voor je huidskleur, want dan vestigen ze meer de aandacht op de onvolkomenheid die je hebt.

Concealer breng je op de volgende plekken aan:

  • Onder de ogen voor bijvoorbeeld donkere kringen of dofheid.
  • Op de kin, wangen of voorhoofd om bijvoorbeeld acne te verdoezelen.
  • Op de jukbeenderen of de kaak om dit te accentueren

Wil je weten of concealer slecht voor puistjes is? Lees het dan hier!

Concealer voor donkere kringen

Donkere kringen kunnen door veel factoren veroorzaakt worden, zoals slaaptekort, stress, of allergieën.

De beste concealer voor donkere kringen is er een die de donkerheid verdoezelt zonder er te droog of te cakey uit te zien.

Het belangrijkste waar je op moet letten als je de beste concealer voor donkere kringen probeert te vinden, is de kleur en de consistentie van het product. De kleur moet bij je huidskleur kunnen passen terwijl hij niet te licht of te donker is. De consistentie moet zich moeiteloos in je huid kunnen mengen.

Over de auteur

Eva
Hoofdredacteur

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywr... Lees meer