Waarom gebruik je een concealer?

Door: Eva
Laatste update: 17 mei 2022

Er zijn tegenwoordig zoveel make-up producten op de markt. Je hebt foundation, blush, bronzer, mascara, eyeliner, enz. Maar waarom gebruik je eigenlijk een concealer? Hoe kies je de juiste en hoe breng je het überhaupt aan? Dat zal ik je vertellen in dit artikel.

Wat is concealer en hoe kies je de juiste voor jou?

Concealer is een make-up product. Concealer gebruik je na je foundation.

Een concealer kun je ook vóór foundation aanbrengen om te zorgen dat hij goed met de huidskleur mengt. Het moet kan een glimmend effect hebben of een matterend effect hebben. Hoe vettiger je huid, hoe beter het is als je een concealer koopt die een matterend effect heeft. Hoe droger je huid, hoe beter het is om een concealer te kopen die een hydraterend en daarom glimmend effect heeft.

Ben jij een moslima en wil je weten of concealer haram is? Lees het dan hier!

Hoe breng je concealer aan?

De volgende stap voor stap handleiding laat je zien hoe je concealer aanbrengt voor een mooier uitziende huid.

1) Kies een concealer die bij je huidskleur past: Door de kleur van je concealer af te stemmen op je huidskleur valt het minder op dat je het überhaupt draagt. Je wilt natuurlijk niet dat je overduidelijk ziet dat je concealer draagt. Het moet zich mooi blenden met je foundation en als je geen foundation draagt, alleen met de huid.

2) Breng aan met lichte, drukkende bewegingen: Breng de concealer aan met licht aandrukkende bewegingen. Ga door tot het gebied bedekt is.

3) Blend naar binnen en naar buiten: Werk af met een vervagende beweging om oneffenheden te vervagen.

Waarom gebruiken we concealer?

Concealer is een make-up product dat gebruikt wordt om oneffenheden of donkere kringen te verdoezelen. Concealer wordt merendeels gebruikt om de zichtbaarheid van donkere kringen onder de ogen te verminderen.

Concealer kan gebruikt worden als bedekking van huidoneffenheden of verkleuringen die niet gemakkelijk met foundation te bedekken zijn, zoals acne, littekens, en tatoeages.

Over de auteur

Eva
Hoofdredacteur

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywr... Lees meer