Beste crosstrainer 2022 - Top 5

Laatste ge-update in door Eva

Gestink in de sportschool, een dampende zweetlucht die er standaard hangt of de afstand om er überhaupt te komen: voor sommigen is buitenshuis sporten niet de meest ideale situatie. Niet alleen omdat thuis veel gemak brengt en de drempel om te beginnen verlaagt, maar ook omdat je in alle rust kunt sporten, zónder het gevoel te hebben dat de helft van alle bezoekers met je meesport.

Om wel actief te blijven, is de crosstrainer ideaal om in zo’n situatie in je huis te hebben staan. Je verbrandt er veel calorieën mee, je versterkt meerdere spieren tegelijk en het is ook makkelijk om uit te voeren. Maar uit al die tientallen crosstrainers en apparaten: welke past dan het beste bij jou?

Van prijs tot grootte en van programmamogelijkheden tot aan inklapbaar: we hebben ze voor je naast elkaar gezet. Benieuwd welke crosstrainer het beste bij jou en behoeftes past? Lees dan snel verder!

Product Inklapbaar Max. gebruik per dag (in uren) Compatibel met smartphone Max vooraf ingestelde programma’s
Tunturi FitCross 50i Rear Crosstrainer Tunturi FitCross 50i Rear Crosstrainer
Beste koop crosstrainer
4 20 Bekijk prijzen
VirtuFit iConsole Total Fit Ergometer VirtuFit iConsole Total Fit Ergometer
Best geteste crosstrainer
4 24 Bekijk prijzen
Virtufit CTR 1.0 Virtufit CTR 1.0
Beste crosstrainer voor thuis
2 21 Bekijk prijzen
Maxtrainer – Bowflex M3 Maxtrainer – Bowflex M3
Front driven crosstrainers
6 2 Bekijk prijzen
VirtuFit CTR 1.2i VirtuFit CTR 1.2i
Beste ergometer crosstrainer
3 19 Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zaterdag 1 april 2023
Tunturi FitCross 50i Rear Crosstrainer Bekijk prijzen
Inklapbaar: Nee
Max. gebruik per dag (in uren): 4
Compatibel met smartphone: Ja
Max vooraf ingestelde programma’s: 20
Hierom zijn we fan:
Kan verbonden worden met app – 4 uur per dag te gebruiken – 32 weerstandsniveaus
Let hierop:
Niet inklapbaar – Moeilijk te monteren in je eentje

Een van de velen crosstrainers die wij hebben getest, is de Tunturi FitCross 50i Rear. Dit model gebruikt een aandrijving aan de achterkant, waardoor je kortere maar actievere bewegingen gebruikt dan front driven crosstrainers en loopbanden.

De crosstrainer heeft 32 weerstandniveaus die vooraf ingesteld zijn, waardoor je eigenlijk altijd wel een programma hebt wat aan jouw behoeften voldoet. Daarnaast kun je ook door Parijs of andere locaties routes afleggen door middel van de iConsole+ app. Op die manier heb je altijd wel een verschillende workout wanneer jij daar zin in hebt.

Met de iConsole+ app kun je:

 • jouw trainingsgeschiedenis bekijken;
 • jouw hartslag bijhouden;
 • verschillende trainingen volgen;
 • interactief door een ander land trainen.

Des te meer zielen des te meer vreugde

Het apparaat is van hoge bouwkwaliteit waardoor je maar liefst 4 uur per dag gebruik kunt trainen. Dit is vooral handig wanneer je meerdere mensen in huis hebt die graag aan de slag willen gaan. Het maximale gebruikersgewicht is 150 kilogram, en het apparaat zelf weegt ruim 48 kilogram.

Helaas is het vrij moeilijk om deze crosstrainer in je eentje in elkaar te zetten. Daarnaast is het ook niet mogelijk om het apparaat in elkaar te klappen om zo opbergruimte te besparen. Als je echter een mooi plekje weet te vinden voor de crosstrainer, dan hoeft dit geen probleem te zijn.

Wil jij ook een crosstrainer met genoeg mogelijkheden, maar waar je niet de hoofdprijs voor hoeft neer te leggen? Haal dan ook de Tunturi FitCross 50i Rear in huis en werk op een comfortabele manier aan jouw gezondheid vanuit jouw eigen huis.

VirtuFit iConsole Total Fit Ergometer Bekijk prijzen
Inklapbaar: Nee
Max. gebruik per dag (in uren): 4
Compatibel met smartphone: Ja
Max vooraf ingestelde programma’s: 24
Hierom zijn we fan:
Grote diversiteit programma’s – Verbinding met app mogelijk – Hartslaggestuurde programma’s
Let hierop:
Niet inklapbaar – complexe montage

Als we moeten oordelen wat de beste cross trainer is, dan kiezen wij voor de VirtuFit iConsole Total Fit Ergometer. Er is altijd wel een programma beschikbaar waar jij vandaag mee wilt trainen, je hebt namelijk keuze uit 24 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s, 32 weerstandsniveaus en een app vol met trainingsmogelijkheden.

De crosstrainer is gemaakt voor regelmatig gebruik, dus hij zal niet gauw slijten wanneer je er elke dag een paar uur op traint. Je kunt maximaal vier uur per dag gebruik maken van het apparaat. Jouw huisgenoten kunnen ook hun eigen programma’s volgen, de VirtuFit iConsole Total Fit Ergometer heeft namelijk genoeg geheugen voor 4 personen.

Er is ook genoeg keuze wat betreft connectiviteit, de crosstrainer heeft namelijk de volgende functies:

 • data overdacht functie;
 • compatibel met iphone/andere telefoons/apps (Android, iOS);
 • bluetooth;
 • bediening via app.

Afgestemd op jouw lichaam

Houd er wel rekening mee dat je twee personen nodig hebt voor montage, het is namelijk vrij complex om de crosstrainer in elkaar te zetten. Al met al ben je gemiddeld 45 minuten bezig met het monteren, maar dan heb je je workout voor vandaag in ieder geval al gehad! Maak van tevoren een heerlijk recept met een slowcooker en je hebt een lekkere maaltijd om jezelf mee te verwennen als het apparaat eenmaal staat.

Wij vonden het vooral fijn dat er ook vier hartslagprogramma’s aanwezig waren. Op deze manier konden wij de workout echt naar ons eigen lichaam aanpassen en doelgericht trainen. Door het geheugen van het apparaat kunnen meerdere mensen een aangepast programma volgen. De hartslagmeter wordt geleverd in de vorm van een los verkrijgbare borstband.

Ben jij nog op zoek naar een goede crosstrainer voor thuis? Zoek dan niet verder, want de VirtuFit iConsole Total Fit Ergometer zal zeker niet teleurstellen!

Virtufit CTR 1.0 Bekijk prijzen
Inklapbaar: Nee
Max. gebruik per dag (in uren): 2
Compatibel met smartphone: Ja
Max vooraf ingestelde programma’s: 21
Hierom zijn we fan:
Smaller dan andere modellen – 8 weerstandsniveaus – Ingebouwde hartslagmeter – Transportwielen
Let hierop:
Geen vooraf ingestelde trainingsprogramma’s – Niet compatibel met smartphones

Wanneer je op zoek bent naar een crosstrainer die weinig ruimte in beslag neemt, ben je op zoek naar de Virtufit CTR 1.0. Deze crosstrainer is smaller dan normaal en heeft ook nog eens transportwieltjes. Hierdoor kun je het apparaat gemakkelijk opbergen en binnenshuis gebruiken.

Ondanks het feit dat hij kleiner is dan normaal, kun je hier wel gewoon goed mee trainen. Er zijn acht verschillende weerstandsniveaus waardoor je altijd genoeg uitdaging hebt. Helaas zijn er geen vooraf ingestelde trainingsprogramma’s. Je moet zelf dus aan de slag gaan om jouw eigen training samen te stellen. Nu moeten wij toegeven dat dat af en toe ook wel eens leuk kan zijn, dan kun je écht experimenteren met wat voor jouw lichaam goed werkt. Op die manier kun je zeggen dat je alles van de eiwitshakes tot het trainingsprogramma zelf helemaal zelf hebt samengesteld.

Er worden verschillende statistieken weergegeven op het Lcd-display zoals

 • afstand;
 • hartslag;
 • snelheid;
 • calorieverbruik;
 • tijd.

Stel jouw eigen workout samen

Wij vinden dit echt de beste crosstrainer voor thuis door de vele mogelijkheden die het apparaat te bieden heeft, en hoe weinig ruimte het in beslag neemt. Er zijn 8 weerstandsniveaus aanwezig, en je kunt gebruik maken van de ingebouwde handpulssensor om jouw eigen workout samen te stellen. Het moment van hartslagmeting is niet continu, maar kun je zelf aanvragen.

Helaas is dit niet het juiste model voor de fanatieke sporter. Het is de bedoeling dat je het apparaat af en toe gebruikt en voor maximaal 2 uurtjes per dag.

Wil jij ook graag aan de slag middels sporten vanuit huis, maar ben je bang dat je te weinig ruimte hebt? Geef de Virtufit CTR 1.0 dan een kans. Het neemt niet veel ruimte in beslag en kan dankzij de transportwielen makkelijk verplaatst worden.

Maxtrainer – Bowflex M3 Bekijk prijzen
Inklapbaar: Nee
Max. gebruik per dag (in uren): 6
Compatibel met smartphone: Ja
Max vooraf ingestelde programma’s: 2
Hierom zijn we fan:
Zwaardere training dan een standaard crosstrainer – Kan verbonden worden met app – Twee manieren om hartslag bij te houden
Let hierop:
Montage is zeer complex – Slechts 2 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s

Voor wie graag zijn training nog een stapje hoger wil nemen, hebben we de Bowflex Max Trainer M3 uitgekozen. Dit is een front driven crosstrainer van hoge bouwkwaliteit. Dankzij deze bouwkwaliteit zou je tot wel 6 uur per dag kunnen trainen.

Dit model werkt iets anders dan de gewoonlijke crosstrainers, je maakt namelijk een traplopende beweging. Hierdoor train je wel zwaarder dan normaal. De extra uitdaging zorgt ervoor dat je twee keer zoveel calorieën verbrand als op een normaal model. Het principe hierachter is die van de HIIT, oftewel, interval training.

Interval training wordt vaak gebruikt omdat het de volgende voordelen heeft:

 • hogere inspanning mogelijk;
 • sneller meer energie verbranden;
 • energie blijft verbranden tijdens herstellen na training;
 • snel een betere conditie;
 • verbeterde uithoudingsvermogen;
 • sneller resultaten;
 • lichaam raakt niet gewend aan training.

Een accurate meting zorgt voor optimale resultaten

Je kunt jouw hartslag op twee manieren bijhouden; via de ingebouwde handpunten of via de meegeleverde borstband. Dit wordt dan continu bijgehouden. Er zijn slechts twee programma’s vooraf geprogrammeerd op dit apparaat, maar één daarvan is hartslaggestuurd. Je kunt jouw training dus volledig afstellen op jouw eigen lichaam en conditie. Daarnaast kun je ook trainingsprogramma’s volgen via de Max Trainer app.

Hoewel deze crosstrainer dus echt geweldig is om resultaten te behalen, vinden we het wel jammer dat hij veel ruimte in beslag neemt. Hij is niet inklapbaar waardoor het in sommige woningen misschien net iets te groot zal zijn.

Heb jij wel de ruimte om de beste front driven crosstrainer in huis te nemen, en twee personen om het zeer complexe pakket in elkaar te zetten? Begin dan morgen gelijk met jouw nieuwe workout vanuit huis met de Bowflex Max Trainer M3!

VirtuFit CTR 1.2i Bekijk prijzen
Inklapbaar: Ja
Max. gebruik per dag (in uren): 3
Compatibel met smartphone: Ja
Max vooraf ingestelde programma’s: 19
Hierom zijn we fan:
Ingebouwde hartslagmeter – 21 vooraf ingestelde programma’s – Compatibel met smartphone
Let hierop:
Montage is complex – Slechts 2 uur te gebruiken

Sommigen van ons vinden het zeer interessant om te weten hoeveel lichamelijke inspanning wij leveren. Dit is van belang als je bijvoorbeeld aan het herstellen bent van en blessure of wanneer je prestatiegericht wil trainen. Een crosstrainer met ergometer is dan de beste manier om hier inzicht op te krijgen.

De virtuFit CTR 2.1 heeft 16 verschillende weerstandsniveaus waardoor er altijd wel een niveau is wat bij jouw lichamelijke inspanning past. Met de 21 vooraf ingestelde programma’s, waaronder 4 hartslagprogramma’s, hoef je nooit stil te zitten.

Je kunt meerdere statistieken bijhouden op het LCD-scherm zoals:

 • Tijd
 • Snelheid
 • Afstand
 • Hartslag
 • Calorieverbruik

Wat is jouw persoonlijke doel?

Deze crosstrainer kan maximaal 2 uur per dag gebruikt worden, maar heeft wel een goede bouwkwaliteit die erop rekent dat je er regelmatig gebruik van maakt. Het heeft een geheugen voor 5 personen, dus iedereen in het huis kan zijn eigen workouts volgen.

Hoewel de crosstrainer ideaal is voor het herstellen van blessures en prestatiegericht trainen, si deze crosstrainer minder geschikt voor mensen met veel overgewicht die graag willen afvallen. Het apparaat heeft een maximaal gebruikersgewicht van 115 kilogram wat in sommige gevallen te weinig kan zijn.

Is het maximale gebruikersgewicht voor jou geen probleem, en wil jij graag een goede crosstrainer in huis hebben die jouw lichamelijke inspanning weergeeft? Haal dan nu de VirtuFit CTR 2.1 in huis!

Door:
Eva

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywriter. Sindsdien schrijft ze met veel plezier voor Debeste.com. 

Verder reist Eva het liefst de hele wereld rond, kookt ze graag vegetarische gerechten en speelt ze met veel plezier op de piano. Voor jou duikt zij in de wereld van kookspullen, hondenbrokken en andere huis-tuin-en-keukenartikelen.