Is een crosstrainer gezond?

Als je wel eens in de sportschool geweest bent, dan heb je vast wel eens een crosstrainer gezien. Ik zal je in dit artikel uitleggen wat een crosstrainer is en of het wel gezond is.

Wat is een crosstrainer?

Een crosstrainer is een soort trainingsapparaat dat gebruikt kan worden om allerlei verschillende oefeningen te doen. Het is meestal een toestel dat je in een sportschool of fitnesscentrum vindt, maar het kan ook gekocht worden om thuis te gebruiken. Het belangrijkste voordeel van een crosstrainer is dat je er een verscheidenheid aan verschillende trainingen mee kunt doen, wat betekent dat je niet steeds van toestel of oefening hoeft te wisselen als je traint.

Waar wordt een crosstrainer voor gebruikt?

Een crosstrainer is een toestel dat verschillende soorten apparatuur heeft, zoals een loopband, en trainingsfiets.

Crosstrainers zijn erg populair bij mensen die fit en gezond willen blijven. Maar ze kunnen duur zijn en niet iedereen kan ze betalen.

De gebruiksmogelijkheden voor deze toestellen zijn o.a.:

  • Om het risico van blessures aan een bepaalde spiergroep te verminderen door op een crosstrainer van de ene oefening op de andere over te schakelen.
  • Om een complete work-out te geven door verschillende oefeningen op een crosstrainer te combineren.

Is het wel gezond?

Een crosstrainer werkt meestal door een elektromotor te gebruiken om de pedalen in een cirkelvormige beweging rond te drijven. Dit wordt gebruikt om weerstand voor de gebruiker te creëren, die kan worden aangepast, zodat het gemakkelijker of moeilijker is, afhankelijk van de voorkeur.

Crosstrainers verschillen van hometrainers omdat ze een draaiende arm aan de bovenkant van de machine gebruiken om een elliptisch pad te simuleren.

Het is mogelijk dat een crosstrainer gezond kan zijn als deze gedurende korte tijd (minder dan 30 minuten) met mate en met lage intensiteit wordt gebruikt. Een crosstrainer kan helpen je cardiovasculaire systeem te verbeteren, kracht op te bouwen en je calorieverbranding te verhogen.