Wanneer kun je beginnen met een crosstrainer na een bevalling?

Je hebt net een kindje gekregen en je wilt graag weer terug in shape komen. Maar hoelang tot na de bevalling kun je eigenlijk weer beginnen met sporten? En specifiek op de crosstrainer? Ik zal je dat allemaal vertellen in dit artikel.

image

Wat is een crosstrainer?

Een crosstrainer is een toestel dat minstens één voetpedaal en twee armhendels heeft, waarmee de beweging van het hardlopen gesimuleerd wordt.

Wat kun je allemaal doen met een crosstrainer?

De gebruiker kan kiezen uit verschillende programma's om fitnessactiviteiten te simuleren, variërend van hardlopen, fietsen, traplopen, of roeien.

De crosstrainer is verkrijgbaar in vele modellen, waaronder recumbent bikes, upright bikes, spinning bikes en roeimachines.

Wanneer kun je weer sporten na een bevalling?

Het antwoord op deze vraag wordt bepaald door de aard van de bevalling.

De overgrote meerderheid van de vrouwen krijgt te horen dat ze binnen een paar dagen na de bevalling kunnen beginnen met sporten, maar dat is niet altijd het geval. Als je een keizersnede gehad hebt dan moet je minstens zes weken op toestemming van je arts wachten voor je aan lichaamsbeweging kunt doen. Heb je een natuurlijke bevalling gehad dan zijn er geen beperkingen aan het moment waarop je kunt beginnen met sporten, maar het is nog steeds aan te raden te wachten tot je lichaam genezen is voor je dat doet.

Dit geldt voor alle sporten, ook de crosstrainer.

Voordelen van sporten na de bevalling

Lichaamsbeweging na de geboorte is een goede manier voor nieuwe moeders om te herstellen van de zwangerschap en de bevalling. Het zal het hen ook gemakkelijker maken hun post partum gewicht te behouden. In dit gedeelte bespreken we de voordelen van lichaamsbeweging na de geboorte en enkele algemene overwegingen die in acht genomen moeten worden bij het kiezen van een geschikt trainingsplan.

Voordelen van lichaamsbeweging na de geboorte:

  • Helpt nieuwe moeders hun post partum gewicht te behouden
  • Bevordert een gezonde levensstijl
  • Vermindert spierpijn
  • Verbeteren van de cardiovasculaire conditie
  • Verbeteren van de botsterkte