Wat train je met een crosstrainer?

Heb jij snel last van blessures? Doe jij graag aan cardio? Dan kan een crosstrainer het ideale work-out apparaat voor jou zijn.

Wat is een crosstrainer?

Een crosstrainer is een trainingsapparaat dat de spieren van het onderlichaam en bovenlichaam tegelijkertijd traint.

Crosstrainers zijn populair omdat ze mensen kunnen helpen in conditie te komen en tegelijk hun risico op blessures te verminderen. Deze machines gebruiken een combinatie van natuurlijke bewegingen om een aerobe training te geven, wat betekent dat gebruikers fit kunnen worden zonder dat ze daarvoor andere apparatuur nodig hebben.

Een crosstrainer is een fitnessapparaat dat de eigenschappen van zowel een stepper als een loopband combineert. De gebruiker kan de crosstrainer zo instellen dat hij of zij lopen, rennen of joggen nabootst en zo een aerobe training geeft.

Een crosstrainer profiteert van instelbare instellingen, waarmee je de intensiteit van je training kunt veranderen. Deze kunnen snelheid, helling, en weerstand omvatten. Hij biedt ook verschillende programma's, waaronder aangepaste programma's waarmee je je eigen trainingsroutine kunt samenstellen.

Wat train je met een crosstrainer?

Je fitness routine hoeft niet beperkt te blijven tot de sportschool. Je kunt thuis trainen met toestellen of zonder toestellen. Een crosstrainer is een onmisbaar toestel voor elke thuisgym. Hij geeft cardio- en gewichtsweerstandstraining, heeft weinig impact op de gewrichten, en vermindert de belasting van je rugspieren.

1. Lage belastbaarheid

    De crosstrainer geeft een low-impact training die gemakkelijk is voor je gewrichten. Plus, als je tijdens het gebruik van het apparaat toch pijn in je gewrichten krijgt, zijn er instellingen om de weerstand te verminderen, zodat die niet verder verergert.

    2. Multifunctionele machine

      De crosstrainer kan cardio-oefeningen geven of weerstandstraining om de spieren te verstevigen, afhankelijk van de instelling die de gebruiker kiest.

      Met een crosstrainer krijg je een volledige lichaamsworkout. Je zult elke spiergroep kunnen trainen, wat tot effectievere resultaten leidt dan wanneer je de hele dag alleen maar bicep curls of lunges zou doen. En omdat het minder intens is dan hardlopen of gewichtheffen, zul je ook niet zo snel geblesseerd raken.