Beste dagcrème acne huid

Gedurende de dag produceren jouw talgklieren sebum (vet). Sebum houdt je huid soepel en beschermd het tegen uitdroging. Wanneer er teveel sebum wordt geproduceerd, worden de talgklieren verstopt en en raken ze afgesloten. Dit zie je op het huidoppervlak doordat er witte bolletjes of zwarte puntjes zichtbaar zijn, de zogenaamde mee-eters. Wanneer de talgklieren ontstoken raken, ontstaan op het huidoppervlak rode plekken met kopjes er op: puisten. Wanneer jouw gezicht hier veel last van heeft, heb je een acne huid.

puistjes vrouw

Acne is een erfelijke zaak, het komt in de ene familie meer voor dan in de andere familie. Je hebt dus mazzel of pech, afhankelijk van de uitkomst. In de puberteit hebben eigenlijk alle jongeren er last van, dit komt door de toename van hormonen. Doordat de hormonen gaan schommelen wordt er meer sebum geproduceerd. Ook medicijnen kunnen zorgen voor hormoonschommelingen.

Kenmerken acne huid

Wanneer je een acne huid hebt, heeft je huid de volgende kenmerken:

  • Je huid heeft veel last van oneffenheden, zoals mee-eters, irritaties en puistjes
  • Je hebt vaak ook een vette huid

Verzorging acne huid

Het aanpakken van een acne huid is niet van de ene op de andere dag opgelost. Dit heeft echt tijd nodig, dus stel je daar op in. Het kan wel zo'n 2 maanden duren voordat je resultaat gaat zien. Pak niet meteen agressieve middelen om de acne aan te pakken, maar kies voor milde producten. Kies voor een dagcrème zonder parfum of parabenen, want anders word je huid weer geïrriteerd. Het is ook wel fijn als je een dagcrème kiest die snel in de huid trekt, zonder de huid uit te drogen.

Beste dagcrèmes die voor acne huid geschikt zijn:

Biodermal Vette & Gemengde Huid

Biodermal Vette & Gemengde Huid is parfumvrij. Geschikt voor het behandelen van acne, puistjes en mee-eters. Je kunt deze crème gebruiken als dag- en nachtcrème. Biodermal helpt je met deze crème controle krijgen over een glimmende en onzuivere huid.

Bekijk prijzen
Paula's Choice Clear

Clear is een niet vette, bijna vloeibare dagcrème met zonnefilter. Erg geschikt voor een huid met puistjes & mee-eters. Het matteert de glimmende huid, daarom ook perfect om 's ochtends aan te brengen voordat je je make-up doet.

Bekijk prijzen