Bescherm je gezicht met een dagcrème met SPF

Bescherm je gezicht met een dagcrème met SPF

Je ziet het steeds meer in de winkelschappen verschijnen: dagcrème met SPF. SPF betekent Sun Protection Factor. 

Deze factor geeft aan hoe lang jij veilig in de zon kan zitten zonder te verbranden. Stel dat je normaal gesproken na 10 minuten verbrandt in de zon. Als je een product met SPF 20 gebruikt, kan je theoretisch 200 minuten in de zon blijven zonder te verbanden. Nu is dat geen garantie dat je niet verbrandt. En is het sowieso onverstandig om te lang in de zon te zitten omdat dit slecht is voor je huid. Maar als je toch gaat zonnen, dan graag met een goede bescherming. Het is dan ook erg handig als jouw dagcrème SPF bevat.

Beschermt dagcrème tegen UVA en UVB-straling?

Heb je al eerder gehoord van de termen UVA en UVB-straling? De zon geeft ultraviolette straling af, de twee belangrijkste zijn UVA en UVB, want zij zorgen voor het verkleuren van jouw huid. UVB zorgt voor de verkleuring van je huid en zorgt er ook voor dat je huid verbrandt. UVA-straling merk je minder, maar deze straling richt ook schade aan. Dit is alleen schade op lange termijn zoals huidveroudering of in het ergste geval huidkanker. Ondanks dat we de zon nodig hebben voor het aanmaken van vitamine D, kan de zon ons dus ook schade toebrengen. SPF beschermt jouw huid voor UVB, dus tegen het verbranden van je huid. Helaas beschermt het niet tegen UVA, maar heb je ingrediënten nodig zoals zinkoxide, ecamsule of tinosorb. Lees dus altijd de verpakking goed om er zeker van te zijn dat jouw dagcrème voldoende bescherming biedt.

Voordeel SPF in dagcrème

Je wilt jezelf natuurlijk beschermen in de zon, dus als je een dagje naar het strand gaat of op het terras gaat zitten, smeer je jezelf in met zonnebrandcrème. Als je een dagcrème met SPF en UVA-bescherming hebt, is je gezicht ook goed beschermd. Groot voordeel is dat je maar 1 keer hoeft te smeren en geen laag op je dagcrème hoeft aan te brengen. Houd er rekening mee dat je jezelf ook moet beschermen als je in de schaduw zit of op bewolkte dagen. Zonstraling komt namelijk ook door de wolken heen. Daarom raden we je aan om dagelijks een dagcrème met beschermende functie te smeren. Dan hoef je hier niet meer aan te denken. En vergeet niet als je buiten bent, dat je dan om de 2 uur moet insmeren. Dan weet je zeker dat je gezicht goed wordt beschermd.

In de top 10 beste dagcrèmes vind je een aantal crèmes met SPF.