Beste biologische dagcrème

Laatste update: 22 mei 2020

We worden ons steeds bewuster van welzijn van mens en dier. Zo kiezen we vaker voor biologische voeding, maar ook onze kledingkeuze en verzorgingsproducten worden steeds meer op deze basis gekozen. Vandaar dat we in deze blog verdiepen in de beste biologische dagcrème. Wat maakt een dagcrème biologisch? Welke ingrediënten zijn daar voor gebruikt? En waarom zou je voor een biologische dagcrème kiezen?

Wat is een biologische dagcrème?

Er is nogal veel verwarring over de term biologisch. Dat is ook niet zo gek, want er wordt weinig aandacht besteedt aan wat de term biologisch nu precies inhoudt. Daarnaast zie je ook vaak het begrip “natuurlijk” voorbij komen, is dat dan weer hetzelfde als biologisch? Of zit daar wel verschil in? Wij leggen het je hier uit. 

Bij natuurlijke gezichtsverzorging wordt gebruik gemaakt van natuurlijke ingrediënten die afkomstig zijn van planten, water, dieren, natuurlijke mineralen etc. Deze natuurlijke grondstoffen zijn in zijn geheel verwerkt of in bewerkte vorm in de dagcrème verwerkt. Deze laatste mogelijkheid wordt vaak gebruikt om kosten te drukken. 

We hebben het over biologische dagverzorging als de ingrediënten afkomstig zijn van biologische teelt of in het wild verkregen. Ook hier geldt dat er ingrediënten puur of bewerkt kunnen zijn. Een biologische dagcrème bevat dus ingrediënten uit biologische teelt of die uit het wild komen. Ook zijn er biologische keurmerken in het leven geroepen om consumenten te laten zien of een product biologisch is of niet. Alleen de regelgeving is zo ingewikkeld, dat het niet alleszeggend is. Maar goed, je kan er wel vanuit gaan dat als een product over zo’n certificaat beschikt, je in elk geval op de goede weg zit.

Gezonde ingrediënten voor je huid

De ingrediënten in biologische dagcrème bevatten kostbare oliën, voedende plantboters en heilzame extracten van kruiden, bloemen en fruit. Ze zijn zacht en gezond voor jouw huid! De huid herkent ook de biologische ingrediënten als gezonde voeding. Het absorbeert daarom de biologische crèmes, daarom  mogen ze dan ook geen schadelijke chemicaliën bevatten. Veel biologische dagcrèmes bevatten geen synthetisch parfum, parabenen, conserveringsmiddelen, siliconen gebaseerde verbindingen en chemische zonnefilters.

Over de auteur

Make-over Martje

Martje heeft jaren geleden gewerkt als schoonheidsspecialiste en nagelstyliste. Nu houdt ze zich op een andere manier bezig binnen de beautybranche. Ze test producten, geeft advies, doet make-uptutori... Lees meer