Beste crème tegen pigmentvlekken

Beste crème tegen pigmentvlekken

Heb je weleens gehad dat je donkere vlekjes op je huid zag nadat je in de zon had gezeten? Grote kans dat dit pigmentvlekjes zijn. Pigment wordt door de huid zelf aanmaakt en geeft kleur aan je haren en ogen. Ook beschermt het je huid tegen de schadelijke invloeden van de zon. Maar soms raken de cellen van je huid in de war en maken ze teveel pigment aan. Hierdoor ontstaan deze donkere vlekjes.

Pigmentvlekken worden ook wel ouderdomsvlekken genoemd. Dit komt omdat deze vaker ontstaan na veelvuldige blootstelling aan de zon wat je vaker ziet op latere leeftijd. Deze vlekken zijn donkerder dan je normale huidskleur en ontstaan vaak op je handen en in je gezicht.

Deze pigmentvlekjes kunnen ook ontstaan als je zwanger bent. Dit komt door hormonale invloeden van de zwangerschap en veroorzaken donkere, onregelmatig gevormde en soms behoorlijk grote vlekken in het gezicht of op de armen. Na de zwangerschap verdwijnen ze ook vaak weer.

Beste crème tegen pigmentvlekken

Helaas is er weinig te doen tegen (tijdelijke) pigment vlekken. We raden je aan om de zon voorlopig even te mijden totdat je ziet dat de vlekjes minder worden en je huid weer hersteld. Probeer dan voorzichtig weer de zon in te gaan maar let goed op wat het effect is op je huid. Ook zijn er dagcrèmes die bijdragen aan de vermindering van bestaand pigment en de huid zodanig proberen te herstellen dat de pigmentatie niet verder ontwikkelt. De meeste mensen hebben goede ervaring met een aantal merken, daarom hebben we een top 3 van beste crème tegen pigmentvlekken opgesteld.

1. Biodermal pigmentvlekken crème

De werkstoffen uit plantaardig berendruif 
remmen de aanmaak van melanine door de werking van het enzym te blokkeren dat het huid eigen pigment aanmaakt. Natuurlijk vitamine C versterkt deze verhelderende werking. UV filters beschermen tegen UVB straling en helpen tegen het ontstaan van nieuwe pigmentvlekken. Biodermal werkt op deze manier zowel aan het bestrijden als voorkomen van pigmentvlekjes. Het is een vrij vettige crème die naast je normale dag verzorging gebruikt kan worden.

2. La Roche-Posay Pigmentclar UV dagcrème

La Roche-Posay Pigmentclar UV SPF 30 is een corrigerende egaliserende dagverzorging voor bruine vlekken in het gezicht, décolleté en op de rug van de handen. Deze crème heeft krachtige bestanddelen die de bestaande pigmentvlekken proberen te bestrijden. 

3. White Perfection Anti-Pigmentvlekken Serum

White Perfection Concentrate is speciaal ontwikkeld voor de plaatselijke behandeling van ouderdomsvlekken/pigmentvlekken. White Perfection concentraat is een huidvriendelijke zachte crème gemaakt van o.a: Sesamolie, plantaardige glycerine, zoete Amandelolie, Olijfolie, Rumex-extract, vitamine C, vitamine. Breng deze crème dagelijks aan op de donkere plekjes waarna je na enkele tijd al het verschil zult zien. Pigmentcrème kun je het beste gebruiken naast je normale dag- en nachtverzorging. 

De top 3 beste dagcreme volgens DeBeste.com

Olay Total Effects

Bekijk prijzen
Clinique Dramatically Different

Bekijk prijzen
Biodermal Anti Age

Bekijk prijzen