Beste dagcrème hypoallergeen en bij allergie

Laatste update: 22 mei 2020

Tegenwoordig hoor je steeds meer klanten in de winkel vragen over de ingrediënten die in de dagcrèmes worden gebruikt. Er wordt met name gesproken over parfum en parabenen die in de dagcrèmes zijn verstopt. Nu zijn fabrikanten hier op in gesprongen en krijg je steeds meer keuze in dagcrème hypoallergeen. 

Wat betekent hypoallergeen nu eigenlijk? De term hypoallergeen geeft aan dat het betreffende product weinig tot geen kans geeft op allergische reacties. Alleen is dit niet een wettelijke term en kan iedereen het op het product plaatsen. Lees daarom altijd goed de ingrediëntenlijst door zodat je er zeker van bent wat er in zit. Wanneer je snel een allergische reactie hebt, weet je ook waar je op reageert.

Kenmerken dagcrème hypoallergeen

De kenmerken waaraan je een hypoallergeen dagcrème herkent zijn:

  • Parfumvrij
  • Kleurstofvrij
  • Parabenenvrij
  • Soms is de dagcrème ook nog alcoholvrij, wel zo fijn als je erg allergisch op beautyproducten reageert

Verzorgen gevoelige huid met hypoallergeen dagcrème 

Wanneer je een hypoallergeen dagcrème gebruikt, heb je waarschijnlijk ook een zeer gevoelige huid. Het is dan een zoektocht om de juiste dagcrème te vinden. Helaas reageer je niet altijd hetzelfde op crèmes waar geen parfum en alcohol in is gebruikt. Dit betekent dat je echt dagcrèmes moet gaan uitproberen om te zien hoe jij er op reageert. Wel is het zo dat dit soort dagcrèmes ook ingrediënten bevat om jouw huid te herstellen en te beschermen. Ook leveren zij extra hydratatie aan de huid en verzacht het ook.

Hypoallergene dagcrèmes: 

Over de auteur

Make-over Martje

Martje heeft jaren geleden gewerkt als schoonheidsspecialiste en nagelstyliste. Nu houdt ze zich op een andere manier bezig binnen de beautybranche. Ze test producten, geeft advies, doet make-uptutori... Lees meer