Beste dagcrème pigment

Heb jij last van pigment vlekken in je gezicht? En misschien ook wel op bijvoorbeeld je handen? Dan is de kans groot dat je hyperpigmentatie hebt. Dit ontstaat bij overproductie van de melanine op bepaalde plaatsen op de huid. Hierdoor ontstaan vlakke, donkere plekken op de huid die lichtbruin tot zwart van kleur zijn. Ze variëren in vorm en grootte. De zon is de grote boosdoener in het ontstaan van pigment. Daardoor zie je het vaak in het gezicht en op de armen en handen. Maar ook erfelijkheid of hormonen hebben invloed op het ontstaan van pigmentvlekken. Door het gebruik van een speciale dagcrème gericht op het verminderen van pigment, kan de zichtbaarheid hiervan worden verminderd.

Kenmerken van pigment

Pigment is wat de huid zelf aanmaakt en geeft bijvoorbeeld kleur aan je haren en ogen. Ook beschermt het je huid tegen de schadelijke invloeden van de zon. Maar soms raken de cellen van je huid in de war en maken ze teveel aan. Hierdoor ontstaan er donkere vlekjes.

  • Donkere vlekken in het gezicht
  • Vlekken zijn lichtbruin tot zwart
  • Kunnen verschillende vormen en grootte hebben

Verzorgen

Het is helaas lastig om weer van pigmentvlekken af te komen. Je kan sowieso het verminderen door de zon te vermijden. Let ook op dat beautyproducten en medicatie de aanmaak van pigment kunnen verstoren waardoor je vlekjes blijft houden. Kies verder voor een dagcrème die de pigmentvlekken vermindert. Verwijderen zal lastig zijn, maar verminderen kan wel! De dagcrèmes gericht op pigmentvlekken bevat actieve ingrediënten die ervoor zorgen dat zichtbaarheid van pigment vermindert en geeft je gezicht een gezonde glans. Tot slot is het belangrijk dat je jouw huid goed beschermt tegen de zon. Smeer daarom ook nog met een aparte zonnebescherming om erger te voorkomen. Niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door.

Eucerin Anti-pigment

Eucerin Anti-pigment vermindert pigmentvlekken binnen 4 tot 12 weken. Het bevat Thiamidol, een doeltreffend en gepatenteerd ingrediënt dat de wortel van hyperpigmentatie bestrijdt door het verminderen van de melanineproductie.

Koop bij Bol.com