Roodheid verminderen door dagcreme

Wanneer je een rode blos op je wangen hebt, zien mensen dit vaak aan dat je er gezond uit ziet. Je hebt immers rode appelwangen. Maar wanneer je huid ook nog eens overgevoelig is, heb je constant last van rode wangen. Maar ook op de T-zone, voorhoofd en kin kunnen rode vlekken ontstaan. Je huid is dunner, waardoor je meer risico loopt op ontstekingen in de huid. 

Het is belangrijk om milde dagcremes te gebruiken, die de huid zo min mogelijk irriteren. En daarmee dus het verminderen roodheid in het gezicht.

Een andere oorzaak van de roodheid kan couperose zijn. Je wangen, neus of kin zijn rood gekleurd door verwijde bloedvaten. Dit treedt regelmatig op bij mensen rond de middelbare leeftijd. Tijdens het ouder worden, verzwakken de wanden van de vloedvaten en verwijden de bloedvaten. Rosacea kan ook een oorzaak zijn en is een chronische ontsteking van de huid. Oorzaken van rosacea zijn verkeerde voeding, alcohol, hormonen of cosmetische producten.

Kenmerken verminderen roodheid

Je weet al snel of je last hebt van roodheid in het gezicht. Het gaat dan om:

  • Rode wangen, neus, voorhoofd of kin
  • Bij rosacea heb je ook last van pukkeltjes die op acne lijken

Rode huid verzorgen met een dagcrème

Er zijn speciale dagcrèmes ontwikkeld gericht op het verminderen van de roodheid. Deze crèmes zorgen dat de ontsteking in de huid wordt aangepakt. Ook kalmeren deze crèmes de huid, waardoor je gezichtshuid rustiger wordt. Dat zal je ook snel zien, doordat de huid meer gaat glanzen. Wanneer je er last van blijft hebben raden we je aan om naar je huisarts te gaan of naar een dermatoloog.

Biodermal couperose

Biodermal couperose geeft een effectieve behandeling tegen symptomen van rosacea en couperose. Het vermindert roodheid en de zichtbaarheid van kleine adertjes. Dankzij de UV-filters ben je direct beschermt tegen de zon.

Bekijk prijzen
Clinique Redness Solutions Daily Relief Cream

Clinique Redness solutions relief kalmeert de gestresste huid en verlicht de huid die rood is. Het kalmeert de huid en herstelt de vochtbalans. Het is 100% parfumvrij, getest op allergieën en geschikt voor alle huidtypes.

Bekijk prijzen